עוגיות אוזני פיל תמיד מעלות בי זיכרונות מתוקים מהילדות, כשאבא היה לוקח אותי לקניות בסופר. כל פעם הוא היה ניגש למאפייה ולוקח קופסה של העוגיות האלה, ובדרך לקופה הקופסה הייתה נעלמת במהירות. שנים חשבתי שהן מסובכות להכנה, אבל גיליתי שהן מהירות ופשוטות הרבה יותר ממה שדמיינתי – תוך דקות יש לכם עוגיות פריכות וטעימות שמתאימות לכל מצב רוח!
הסוד לפשטות טמון בבצק העלים הקפוא, שמקצר את כל התהליך. כל מה שצריך זה לגלגל, לחתוך, ולהכניס לתנור. המתכון הזה יבטיח לכם עוגיות מושלמות במינימום מאמץ.
איך לשמור על העוגיות אוזני פיל טריות לאורך זמן?
אם איכשהו נשארו לכם עוגיות אחרי ההגשה (וזה לא קורה הרבה!), חשוב לדעת איך לשמור עליהן פריכות וטריות. שמרו את העוגיות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר, והן יישארו טריות למשך יומיים-שלושה. אם אתם רוצים לשמור אותן לזמן ארוך יותר, אפשר להקפיא את העוגיות. לפני ההגשה פשוט הניחו להן להפשיר בטמפרטורת החדר – הן ישמרו על הפריכות והטעם הנהדר שלהן.
למה להכין עוגיות אוזני פיל?
הסיבה להכין את עוגיות אוזני הפיל האלה היא שהן משלבות את כל מה שטוב בעוגיות – הן פריכות, מתוקות בדיוק במידה, ומאוד פשוטות להכנה. אפשר להכין אותן בכמה דקות, הן נראות מרשימות ואידיאליות להגשה עם קפה או תה. עוגיות אוזני פיל הן הפינוק המושלם לכל רגע, וגם אם זה נראה מורכב – בפועל מדובר בעוגיות שקל להכין ושכולם אוהבים.
אז קדימה, בואו נתחיל להכין יחד את עוגיות אוזני הפיל הממכרות והקלות להכנה מבצק עלים – פשוט, מהיר וטעים להפליא! 😊
ראשית, נמיס את החמאה במיקרו כ-30-60 שניות, עד שהיא תמס לחלוטין
3)
נוסיף למחאה את תמצית הוניל ונערבב היטב
4)
נפרוס את הבצק על השיש, אני אוהבת לרדד את הבצק מעט כדי ששכבות הבצק ייצאו כמה שיותר דקות.
5)
נמרח על הבצק שכבה דקה של החמאה, עד שכולו מכוסה
6)
נפזר את הסוכר (ניתן להוסיף גם מעט קינמון) בשכבה אחידה מעל החמאה. אני אוהבת להדק את הסוכר בבצק, ככה שהוא לא יזוז בזמן הגלגול, אפשר באמצעות היד או באמצעות מערוך.
7)
נגלגל את הבצק לרולדה עד שנגיע לאמצע הבצק, ואז נהפוך את הבצק ונגלגל גם מהצד השני (ככה בעצם נקבל את הצורה של העוגיות) אם הבצק הפשיר מדיי, אני ממליצה לכם לשים אותו במקפיא 10-15 דקות לפני שתעברו לשלב הבא.
8)
נחתוך את הרולדה שקיבלנו לפרוסות בעובי של 2 ס"מ ונניח בתבנית אפייה
9)
נכניס את התבנית לתנור למשך 15-20 דקות, או עד שהעוגיות שלנו יקבלו צבע שחום יפה. שימו לב שהן יוצאות קצת רכות מהתנור וזה בסדר, רק כשהן יתקררו הן יקבלו מרקם קראנצ'י
איך לשדרג את אוזני הפיל?
אם אתם רוצים לשדרג את העוגיות, יש כמה דרכים מעניינות להוסיף להן טוויסט אישי. אפשר לפזר מעט סוכר חום וקינמון על הבצק לפני הגלגול כדי לתת לעוגיות טעם חמימי וקרמלי. אם אתם אוהבים טעמים יותר מעניינים, נסו להוסיף שוקולד צ’יפס קטנים או לפזר אגוזים קצוצים מעל. לאחר האפייה, ניתן גם לטבול את קצות העוגיות בשוקולד מומס ולקשט בשומשום או קוקוס קלוי.