עוגת תפוזים בחושה קלה להכנה – 5 מרכיבים בלבד

אוכל ביתי בקלות
עוגת תפוזים בחושה קלה להכנה

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות: תבנית אינגליש קייק אחת

עוגת תפוזים זו אחת העוגות שאני הכי אוהבת, היא גם תמיד זורמת, בסוף ארוחה חלבית או בשרית- זה לא משנה. את המתכון לעוגה הזו אני אוצרת בספר המתכונים שלי כבר שנים, בכל פעם שבא לי משהו טעים ומתקתק או שמגיעים אורחים, אני מכינה קודם כל אותה, ואז חושבת לצד מה להגיש אותה. ותקשיבו, תמיד תמיד עוגת התפוזים הזו לא מאכזבת.

שימו לב, הסוד שיעניק לכם את עוגת התפוזים האוורירית היה הקצפה ממושכת של הביצים עם הסוכר, אל תנסו לקצר את הזמנים שלו.

אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת תפוז קלה להכנה שתמיד מצליחה.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: תבנית אינגליש קייק אחת

מצרכים

  • 3 ביצים
  • 200 גרם סוכר, (כוס)
  • 350 גרם קמח תופח, (1/2 2כוסות) או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
  • 240 מ"ל שמן, (כוס)
  • 300 מ"ל מיץ תפוזים, (1 ו-1/4 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור ל- 170 מעלות, חום עליון תחתון

  • 2)

    בקערת המיקסר, נקציף את הביצים והסוכר במשך 7 דקות על מהירות גבוהה, אנחנו רוצים שתצא לנו תערובת תפוחה ובהירה מאוד, זה מה שיבטיח עוגה אוורירית ורכה.

  • 3)

    לאחר 7 דקות, ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הקמח התופח (המנופה), מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, תוך כדי שהמיקסר פועל עד שנקבל תערובת חלקה ללא גושים בכלל.

  • 4)

    נעביר ל-2 תבניות משומנת קלות ונכניס לתנור למשך 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא