אח סברינה! סברינה לנצח יזכירו לי את שנות הסבנטיז המאוחרות (שזה הרבה לפני שנולדתי, אבל תזרמו איתי רגע) אז היו מגיעים את עוגת השמרים הטעימה והדחוסה הזו טבולה בסירופ סוכר מבושם ברום וממולאת בקצפת תעשייתית מצוינת להפליא, ומעל – הפלא שנקרא דובדבן מסוכר. אני אומרת לכם! לא מייצרים כבר דברים כאלו.
אז כאמור, אומנם הגעתי לעולם הרבה אחרי שנות הסבנטיז היפות האלו, אך למזלי זכיתי לאכול את הקינוח הזה כבר בילדותי ולטעום את טעם התעשייתי הטעים בעולם, והיום – היום אני כאן כדי לשחזר בדיוק את אותו הטעם הישן נושן.
אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון לסברינה טעימה בטירוף, שלא תבייש אף צרפתי גאה 😎
במיקסר, נערבב את כל המרכיבים של הסברינות למשם 8 דקות לפחות. נכסה את הבצק ונתפיח למשך שעה הבצק יוצא רך וזה בסדר
2)
נחמם תנור על 180 מעלות, חום עליון תחתון.
3)
לאחר שעה התפחה, נשמן את תבנית השקעים היטב (שימו לב לא לשים עטרות נייר) ונמזוג מהבלילה שלנו עד לגובה של 1/2 מהשקע. ניתן לבצק לנוח עוד 20 דקות, או עד שהוא יגיע לקו העליון של השקעים
4)
נכניס את הסברינות עד שהן מזהיבות ונעשות יציבות, למשך 15 דקות (הן צריכות לצאת מעט יבשות לא להילחץ)
5)
נותנים לסברינות להתקרר מעט לפני שעוברים לשלב הבא
אופן ההכנה של הסירופ
1)
שמים בסיר קטן את רכיבי הסירופ ומרתיחים תוך כדי ערבוב עד שהסוכר נמס לחלוטין ומסירים מהאש.
2)
מכניסים את הסבירות לתוך הסירופ (כל פעם כמה סברינות שנכנסות בסיר). מדי פעם הופכים את הסברינות כדי שהן יישתו את הסירופ היטב. שימו לב שהן צריכות להתרכך לפני שאתם מוציאים אותם.
3)
נוציא את הסבירות לרשת וניתן לסברינות לטפטף את עודפי הרוטב. חשוב לתת לסברינות להתקרר לחלוטין לפני שעוברים לקצפת אחרת היא תימס.
אופן ההכנה של הקצפת והרכבת העוגות
1)
כעת נכין את הקצפת, בקערת מיקסר עם וו הקצפה (בלון) נקציף את כל מרכיבי הקצפת עד לקבלת קצפת יציבה. נעביר את הקצפת לשקית זילוף עם צנטר בצורת כוכב.
2)
כעת, נניח את הסברינה על צלחת ונזלף מעל הסברינה את הקצפת. בראש הקצפת נניח דובדבן מסוכר ונגיש