מתכון להכנת וופל בלגי הכי טעים שיש!

אוכל ביתי בקלות
וופל בלגי מתכון

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות:

וופל בלגי הוא מנת שחיתות שאני אוהבת להכין מדי פעם – מתכון כל כך מנחם וטעים, בין אם מדובר בארוחת בוקר משפחתית ביום חופש, או כקינוח לארוחה חגיגית. אני אוהבת להגיש לכל אחד וופל בלגי עם קצפת, פירות טריים או כף גלידה טעימה. ואם תשאלו אותי, הכי טעים לאכול את הוופל בלגי שלי עם מייפל איכותי.

איך להכין וופל בלגי בלי מכונה?

לצערנו, התבנית המיוחדת של הוופל בלגי היא זו שנותנת לו את הקריספיות המפורסמת שלו. בלי שימוש בתבנית מתאימה, נקבל פנקייק עבה ולא וופל בלגי אמיתי. אבל יש פתרון למי שאין מכונת וופלים – אפשר למצוא תבניות מיוחדות בעלות נמוכה באתרים כמו אלי אקספרס, וזו בהחלט אלטרנטיבה טובה אם לא רוצים להשקיע במכונה יקרה.

 וופל בלגי פרווה
וופל בלגי פרווה

איך לשדרג את הוופל בלגי?

  1. תוספות מיוחדות: לצד הקצפת והפירות הטריים, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד חם, או אפילו נגיעות של קרם נוגט.
  2. וופל בלגי פרווה: ניתן להפוך את המתכון לוופל בלגי לפרווה על ידי שימוש בחלב צמחי במקום חלב רגיל, והחלפת החמאה במרגרינה או שמן קוקוס.

אז קדימה, בלי הרבה דיבורים – בואו נכין יחד ערמת וופל בלגי פריכה וטעימה שתמיד מצליחה!

פריסת הדפסה

מצרכים

  • 50 גרם חמאה
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 ביצים
  • 1.5 כוסות חלב
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 4 כפיות אבקת אפייה
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית קינמון

אפון ההכנה

  • 1)

    קודם כל נחמם מכשיר וופל בלגי, אם אין לכם תוכלו להשתמש בתבניות וופל בלגי לתנור אז תחממו את התנור ל- 180 מעלות.

  • 2)

    נמיס את החמאה במיקרוגל.

  • 3)

    נקח קערה ונערבב את היבשים יחד- קמח, מלח, אבקת האפייה וסוכר.

  • 4)

    בקערה נוספת נערבב היטב את הרטובים- חמאה מומסת, ביצים, חלב ותמצית ווניל.

  • 5)

    נכין בלילה להכנת וופל בלגי- נערבב את 2 הקערות יחד, מומלץ להעביר התערובת הרטובה ליבשה בהדרגה ותוך כדי ערבוב.

  • 6)

    אם אתם מכינים את הוופל בלגי עם טוסטר וופל בלגי- תברישו את המכשיר בחמאה, תקחו מצקת ותשימו תערובת במכשיר ותבשלו בין 2-5 דקות. אם אתם מכינים בתנור- תשמנו את התבניות במעט שמן, שימו תערובת בתבניות ותאפו למשך כ-10 דקות.

הצעת הגשה

ניתן לפזר אבקת סוכר, דבש, שוקולד, קצפת, פירות או כל מה שאתם אוהבים!

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא