וופל בלגי הוא מנת שחיתות שאני אוהבת להכין מדי פעם – מתכון כל כך מנחם וטעים, בין אם מדובר בארוחת בוקר משפחתית ביום חופש, או כקינוח לארוחה חגיגית. אני אוהבת להגיש לכל אחד וופל בלגי עם קצפת, פירות טריים או כף גלידה טעימה. ואם תשאלו אותי, הכי טעים לאכול את הוופל בלגי שלי עם מייפל איכותי.
איך להכין וופל בלגי בלי מכונה?
לצערנו, התבנית המיוחדת של הוופל בלגי היא זו שנותנת לו את הקריספיות המפורסמת שלו. בלי שימוש בתבנית מתאימה, נקבל פנקייק עבה ולא וופל בלגי אמיתי. אבל יש פתרון למי שאין מכונת וופלים – אפשר למצוא תבניות מיוחדות בעלות נמוכה באתרים כמו אלי אקספרס, וזו בהחלט אלטרנטיבה טובה אם לא רוצים להשקיע במכונה יקרה.
איך לשדרג את הוופל בלגי?
- תוספות מיוחדות: לצד הקצפת והפירות הטריים, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים, שוקולד חם, או אפילו נגיעות של קרם נוגט.
- וופל בלגי פרווה: ניתן להפוך את המתכון לוופל בלגי לפרווה על ידי שימוש בחלב צמחי במקום חלב רגיל, והחלפת החמאה במרגרינה או שמן קוקוס.
אז קדימה, בלי הרבה דיבורים – בואו נכין יחד ערמת וופל בלגי פריכה וטעימה שתמיד מצליחה!