מתכון לעוגת קרפ הכי מיוחדת שיש

אוכל ביתי בקלות
עוגת יום הולדת קרפ צרפתי

זמן הכנה: 50 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 12 חתיכות

עוגת קרפ היא אחת העוגות המושלמות לאירועים מיוחדים – מרשימה, יפהפייה, ובעיקר טעימה בטירוף. כשאני מכינה את העוגה הזו, כל אורח שנכנס ומביט במגדל הקרפים המרשים לא יכול להאמין שמדובר במתכון כל כך קל. המראה המרשים של שכבות הקרפים הדקיקות עם הקרם הנימוח שביניהן הוא פשוט קלאסי, ואין מי שלא יפול בקסם של הקינוח הזה. העוגה הזו מתאימה במיוחד לאירועים חגיגיים, כמו שבועות, ארוחת ערב עם חברים, או אפילו יום הולדת.

התאמה אישית לפי טעם אישי – צבעים וטעמים לעוגת הקרפ

אחד היתרונות הגדולים של עוגת קרפ הוא הוורסטיליות שלה – היא ניתנת להתאמה לכל טעם או מראה שתרצו. בחרתי לשמור על הגרסה הבסיסית בעוגה הזו, אבל זה לא אומר שלא תוכלו לשחק איתה כרצונכם.

צבעי הקרפים והקרמים – איך להפוך את העוגה למיוחדת עוד יותר?

אפשר להפוך את עוגת הקרפ הזו לצבעונית ומרהיבה בעזרת צבעי מאכל – זה מאוד פופולרי, במיוחד בעוגות שנעשות לילדים או לאירועים מיוחדים. ניתן לצבוע כל קרפ בצבע אחר או לבחור צבע אחד שמלווה את כל העוגה. אם אתם כמוני, ומעדיפים לשמור על מראה טבעי יותר, אפשר להשתמש בקרפים בצבעים ניטרליים ולשלב קרם בגוונים עדינים – זה מעניק לעוגה מראה אלגנטי ויוקרתי שמתאים לאירועים כמו חג שבועות או חגיגות רומנטיות.

טעמים שונים לקרם – איך להפתיע עם כל ביס?

באשר לקרם עצמו – גם פה אפשר להיות יצירתיים מאוד. אפשר להוסיף לקרם מעט פיסטוק, נוטלה או אפילו ממרח שוקולד לבן – העיקר הוא למצוא את השילוב שטעים לכם. אני אוהבת לשלב כף או שתיים של ממרח שוקולד, אבל תמיד דואגת לאזן אותו עם הקרם כדי שלא יצא מתוק מדיי. גם פירות טריים כמו תותים או פטל יכולים להשתלב מצוין בין השכבות ולהעניק למנה טאצ' של רעננות.

העוגה הזו מתאימה לכל מי שמחפש קינוח מרשים ומיוחד, מבלי להיכנס למטבח לשעות ארוכות. אז קדימה, בואו ניגש למתכון ונכין יחד עוגת קרפ קלילה, טעימה ובעיקר מאוד מאוד מרשימה! 🥰

וזהו, אחרי שדיברנו על כל המסביב, בואו ניגש למתכון של עוגת קרפ קלה להכנה ומרשימה🥰

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 50 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות
  • כמות מנות: 12 חתיכות

מצרכים

לקרפים

  • 2 כוסות חלב
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 1/3 כוס שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 4 ביצים
  • 1/3 כוס סוכר

לקרם

  • 5 כפות פודינג וניל
  • 750 מ"ל שמנת מתוקה

לגנאש

  • 100 מ"ל שוקולד , חלב או לבן
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בהכנת הקרפים- בקערה נערבב היטב את כל המצרכים יחד מלבד כוס חלב אחת, בסיום הערבוב מוסיפים את כוס החלב הנוספת ומערבבים שוב (מונעע גושים בבלילה).

  • 2)

    נקח מחבת רחבה, נשמן עם חמאה ונתחיל להכין את הקרפים, להשתדל שיצאו כמה שיותר דקים.

  • 3)

    מסדרים את הקרפים בצלחת ושמים אותם לקירור במקרר / על השיש אם יש זמן.

  • 4)

    נמשיך בהכנת הקצפת- עם מטרפה ידנית/ חשמלית מקציפים את כל המצרכים לקצפת בקערה עד ליצירת לקצפת יציבה.

  • 5)

    נכין את הגנאש- נשים את המרכיבים בקערה ונכניס למיקרו לדקה, מערבבים היטב עד שאין גושים מניחים בצד להתקרר.

  • 6)

    עד שהגנאש יתקרר, נתחיל להכין את העוגה- נבנה את העוגה בצורה כזו, נניח קרפ על צלחת גדולה, עליו שכבת קצפת אחידה ושוב קרפ וכך הלאה, בחלק העליון נשאיר קרפ ללא קצפת.  חשוב לשים לב שהעוגה יוצאת ישרה ולא נוצרות בליטות

  • 7)

    על הקרפ האחרון נשים את הגאנש שהתקרר בינתיים (אם הוא התקשה אז להחזיר למיקרו לעוד כמה שניות).

  • 8)

    אפשר לקשט בפירות/ סיכריות/ קצפת ולאכול.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא