מתכון מושחת למק אנד צ'יז שאתם חייבים להכין!

אוכל ביתי בקלות
מק אנד צ'יז מתכון

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות:

אין על מק אנד צ'יז כדי להחזיר אותנו ישר אל המטבח האמריקאי הקלאסי – פשוט, מושחת ובעיקר טעים בטירוף. אם יש מאכל שיכול לגרום לכולם, ילדים ומבוגרים כאחד, לצאת בקריאות של התלהבות, זה המאכל הזה. במקור, מדובר במנה פשוטה ביותר, אך מלאת חמאה וגבינות שהופכות כל ביס לעשיר בטעמים ובמרקמים – פשוט תענוג שלא רוצים להפסיק לאכול.

שילוב של פשוט וטעים – מושלם לכל ארוחה

מק אנד צ'יז מתאים לכל הזדמנות – מארוחת ערב משפחתית באמצע השבוע ועד לארוחה מושקעת ומיוחדת לחג השבועות. זו המנה האולטימטיבית כשאתם מחפשים פסטה שמשלבת פשטות ומנה עיקרית שכולם אוהבים. ואם יש משהו שאני אוהבת במנה הזו, זה כמה היא גמישה ומגוונת – כל אחד יכול לשדרג אותה לפי טעמו.

מתאים לכולם – כולל הקטנטנים

מק אנד צ'יז הוא מתכון שכל המשפחה אוהבת – המנה המוקרמת הזו פשוט ממכרת, והילדים בעיקר מתלהבים מהטעם המנחם ומהמרקם הקרמי. אז אם אתם מחפשים מנה שתרצה את כולם, זו הבחירה המושלמת.

אז קדימה, בואו נתחיל לבשל יחד מק אנד צ'יז – מתכון מושחת ומוקרם שתמיד מצליח!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 35 דקות

מצרכים

  • חבילת פסטה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 50 גרם חמאה
  • 2 כפות קמח לבן
  • 3 כוסות חלב
  • 1 מיכל שמנת להקצפה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • 400 גרם מיקס גבינות, צ'דר, גאודה, גבינת עיזים, מוצרלה מגורדת - מה שיש בבית

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל-200 מעלות.

  • 2)

    נבשל בסיר את הפסטה במים רותחים וכף מלח ונסנן למסננת.

  • 3)

    נקח סיר ונמיס את החמאה על אש גבוהה, נוסיף את השום, התבלינים והקמח ונערבב היטב.

  • 4)

    נוסיף את החלב בהדרגה ולאחר מכן את השמנת.

  • 5)

    מוסיפים את הגבינות ומשאירים חופן בצד ומערבבים היטב.

  • 6)

    נקח תבנית אפיה ונעביר אליה את הפסטה. נשפוך את הרוטב מעל נערבב ונפזר את הגבינה שנשארה ונכניס לתנור ל10-15 דקות.

איך להפוך את המק אנד צ'יז למיוחד עוד יותר?

אם אתם אוהבים לשדרג את המנות שלכם, יש כמה דברים שתוכלו להוסיף למק אנד צ'יז כדי להפוך אותו לעוד יותר מיוחד:

  • תוספת פנקו – לציפוי קראנצ'י ומפנק, ניתן לפזר פירורי לחם פנקו מעל המנה לפני האפייה. כך תיווצר שכבה פריכה וטעימה שמשלימה את המרקם הנימוח של הפסטה והגבינה.
  • תוספת ירקות – אפשר לשלב ירקות כמו ברוקולי, תרד או כרובית כדי להוסיף קצת רעננות וצבע למנה. הירקות יעניקו למנה טוויסט בריא יותר ויתאימו לכל מי שאוהב קצת ירוק במנות המוקרמות שלו.
  • גבינות מגוונות – אפשר לשדרג את המתכון בעזרת שילוב של גבינות נוספות. קשקבל, מוצרלה או גבינת פרמזן יעניקו עומק נוסף לטעם ויהפכו את המנה לעשירה יותר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא