מתכון לדג סלמון בתנור עם עשבי תיבול שכולם אוהבים

אוכל ביתי בקלות
דג סלמון עם עשבי תיבול

זמן הכנה: 5 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: 5

סלמון בתנור הוא אחד המאכלים האהובים עליי – הוא בריא, טעים, וקל להכנה בצורה יוצאת דופן. תוסיפו לזה את העובדה שזמן ההכנה של המתכון שלפניכם לא עולה על 5 דקות, וקיבלתם נוסחה מנצחת שמכניסה לארוחה שלכם מנה עיקרית מושלמת מבלי להקדיש לה יותר מדיי זמן ומאמץ.

אני אוהבת להכין את המתכון הזה באמצע שבוע, במיוחד כשאני רוצה ארוחת צהריים בריאה ומשביעה בלי הרבה התעסקות. כל מה שצריך זה כמה דקות של הכנה, להכניס לתנור ולתת לו לעשות את כל העבודה. אבל לא רק באמצע השבוע – הסלמון הזה מושלם גם כשמגישים אותו כמנת הדג בשולחן השבת. החום והטעמים המיוחדים של הדג משתלבים נפלא עם יתר המנות החגיגיות, ותמיד כשאני מניחה אותו במרכז השולחן הוא מושך מחמאות מכל כיוון. ובעצם, מה זה משנה מתי? מתי שלא תבחרו להכין אותו, אני בטוחה שכולם יתלהבו ממנו.

מתכון טוב לדג סלמון בתנור מתחיל בניקיון טוב לדג

מה הסוד לדג סלמון מוצלח? הדבר הכי חשוב הוא אופן הניקוי שלו. אם לא ננקה אותו טוב, יישאר לדג שלנו טעם לוואי וריח ש…איך לומר בעדינות, פחות נעים לאכול. כדי לוודא שהסלמון שלכם יוצא מושלם, הקדישו תשומת לב לניקוי טוב של הדג, והקפידו להסיר את הקשקשים והעצמות הקטנות שיכולות להישאר. נכון, זה אולי נשמע קצת כמו עבודה קשה, אבל האמת היא שזה החלק היחיד במתכון שדורש קצת סבלנות. אחרי שעברתם את השלב הזה – הדרך לתוצאה המושלמת כבר ממש קצרה.

רוטב פשוט שמשדרג את המנה

ואם כבר מדברים על הכנה, הסוד השני להצלחת המנה הזו הוא כמובן הרוטב. אני אוהבת להשתמש ברוטב לימון ושום פשוט שמחמיא לדג ומוסיף לו טעם רענן וקליל. ניתן להוסיף גם מעט שמן זית כדי לשמור על העסיסיות של הדג בזמן האפייה, וגם תבלינים כמו פפריקה או תבלינים יבשים אחרים יכולים להוסיף נגיעה של צבע וטעם מיוחד. הרוטב נספג בעדינות בבשר הדג, ובזמן האפייה הוא מתערבב עם הנוזלים שהדג משחרר, מה שיוצר תערובת של טעמים נהדרים.

טוויסטים ווריאציות למתכון סלמון בתנור

גם אם אתם אוהבים לשחק עם מתכונים ולהוסיף את הטאצ'ים האישיים שלכם, המתכון הזה גמיש ופתוח לשינויים. אפשר להוסיף מעל הדג פרוסות דקות של תפוז או ליים, שיעניקו לו טעם חמצמץ מתוק ומיוחד. אפשר לפזר עליו עשבי תיבול טריים כמו פטרוזיליה או טימין בסיום האפייה, מה שנותן לו רעננות נוספת. ואל תשכחו כמובן להגיש את הדג עם תוספות מתאימות – אורז, ירקות קלויים או סלט רענן, שיעניקו לארוחה איזון מושלם.

הסלמון בתנור הזה מתאים גם לאירוח וגם לארוחות יומיומיות, ומעניק לכם את האפשרות להתפנק במשהו טעים מבלי לבלות שעות במטבח. הוא מהיר, הוא קל, והוא טעים בטירוף – מה עוד צריך במתכון מנצח?

אז קדימה, אם גם אתם אוהבים מתכונים מהירים שלא מתפשרים על הטעם, אל תפספסו את המתכון הזה. אני מבטיחה לכם שמהר מאוד הוא יהפוך למתכון הקבוע שלכם, ותמצאו את עצמכם חוזרים אליו שוב ושוב בכל פעם שאתם רוצים להפתיע את המשפחה או פשוט להתפנק במנה עיקרית איכותית ובריאה.

אל תשכחו לשתף אותי בתגובות איך יצא לכם, ואם הוספתם תוספות משלכם – אני תמיד שמחה לשמוע על רעיונות יצירתיים ומיוחדים. אני בטוחה שתהנו מכל ביס, ושתקצרו מחמאות מכולם 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: 5

מצרכים

  • 5 נתחי סלמון, ניתן להשתמש גם בנתח סלמון שלם.
  • 5 כפות חומץ, לניקוי הדג
  • 2 כפיות מלח, לניקוי הדג
  • 1/4 כוס שמן זית
  • כפית דבש
  • 3 שיני שום
  • מעט עלי תימין
  • מעט עלי רוזמרין
  • מעט עלי בזיליקום
  • מלח, לפי הטעם
  • פלפל שחור גרוס, לפי הטעם
  • לימון פרוס לפלחים

אופן ההכנה

ניקוי הדג

  • 1)

    ראשית, נניח את נתחי הסלמון בקערה עמוקה עם מים שמכסים את כל הדגים, נוסיף לקערה את החומץ והלימון, ניתן לנקות גם עם מלח.

  • 2)

    נמתין כרבע שעה ונשטוף את הדג היטב, נניח את נתחי הסלמון בתבנית המתאימה לתנור.

הכנת הדג

  • 1)

    נחמם את התנור ל-200 מעלות, למעלה – למטה.

  • 2)

    נפריד את עלי התבלין (טימין, רוזמרין ובזיליקום) מהגבעול שלהם, את הבזיליקום נקצוץ היטב ונערבב אותם בקערה קטנה, יחד עם שמן הזית השום, הדבש והמלח והפלפל.

    כמה עלים מכל סוג תבלין? זה תלוי בכם! אני בדרך כלל משתמשת ב4-5 גבעולים מכל סוג ומשאירה קמצוץ של עלי בזיליקום קצוצים בצד כדי לפזר בסיום הבישול על הסלמון.

  • 3)

    נשפוך את תערובת התיבול על חתיכות הסלמון, ונעסה אותו היטב בסלמון כך שכל הדג יקבל רוטב.

  • 4)

    נניח פלחי לימון חצויים על הדג.

  • 5)

    נכסה את התבנית באלומיניום ונכניס לתנור. נשאיר את הדג 10 דקות בתנור עם נייר האלומיניום ואז נסיר את האלומיניום בזהירות ונשאיר את הדג לכ-15 דקות נוספות.

  • 6)

    נגיש חם, מומלץ להגיש עם ירקות בתנור 😊

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא