סלט ביצים אולי נשמע כמו אחד המתכונים הכי פשוטים שיש, אבל כמו בכל משפחה, גם אצלנו יש לו מקום של כבוד. מאז שאני זוכרת את עצמי, בכל מפגש משפחתי, לכל דודה היה את הגרסה שלה לסלט הביצים, ואוי ואבוי אם מישהו יעז לשאול על המרכיב הסודי. כל אחת שומרת את הסוד שלה כאילו מדובר בתגלית אדירה. אז בעוד שהדודות שלי שומרות בקנאות על הסודות שלהן, אני שמחה לשתף אתכם בסוד שלי – ואפילו עם חיוך!
המרכיב הסודי שעושה את ההבדל
הסלט ביצים שלי מקבל את הטוויסט המיוחד שלו בזכות חרדל, שמעניק לו חריפות עדינה ומרקם עשיר. זה מה שהופך את סלט הביצים הזה לבלתי נשכח, ועם המרכיב הזה, כל נגיסה מביאה איתה טעם מיוחד ומפתיע. אם אתם חובבי חרדל, אתם הולכים להתאהב. ואם עדיין לא ניסיתם להוסיף חרדל לסלט ביצים – זה הזמן לשדרג את המתכון הקלאסי הזה.
טיפ למרקם המושלם
הסוד למרקם אחיד הוא לגרד את הביצים במגרדת הדקה ביותר שתמצאו, וזה טיפ שלמדתי מאחת הדודות שלי. כך, כל המרכיבים מתחברים יחד בצורה מושלמת, והסלט יוצא חלק ומלטף על הלשון. לגבי הירק – אני תמיד אהבתי לשים בצל ירוק, אבל כשלא היה לי בבית בצל ירוק, ניסיתי עם עירית והתוצאה הייתה מדהימה! בעלי אפילו התעקש שמעתה נמשיך עם עירית במקום בצל ירוק. אז זה לגמרי לשיקולכם – בצל ירוק או עירית, שניהם מביאים איתם טעם רענן שמשלים את הסלט בצורה מושלמת.
בואו נתחיל להכין, תתכוננו למנה שעושה כבוד לסלט ביצים!