דג שלם בתנור הוא אחת הארוחות האהובות עליי, ואין סוד בזה שאני פותחת כמעט כל מתכון לדגים במשפט הזה! יש משהו בדגים שהם גם בשרניים ומלאים, אבל גם קלילים ולא כבדים, וכל זה עוד לפני שהזכרנו את הטעמים המיוחדים שהם מביאים איתם.
אין כמו ארוחה של דג בתנור לצד כמה סלטים רעננים – בין אם מדובר בארוחת שישי משפחתית או פשוט ארוחת ערב באמצע השבוע. המתכון שאני משתפת היום לדג אמנון בתנור עם לימון הוא אחד הפשוטים והטעימים ביותר שתכינו. מדובר במתכון מהיר, אך כזה שמצליח להרשים ולהשאיר חותם בטעמים שלו.
למה כדאי להכין את המתכון הזה?
הדג אמנון הוא דג מאוד גמיש מבחינת טעמים והוא מתאים למגוון מתכונים ותבלינים. כשהוא נאפה בתנור עם פרוסות לימון, הרוטב הלימוני העדין מעניק לו טעם רענן, שמחמיא לטעמי הדג ומעשיר אותם.
בזכות העובדה שהדג נאפה בשלמותו, השומנים הטבעיים שבדג נשמרים והוא מקבל מרקם עסיסי במיוחד. זהו מתכון קליל שלא דורש הרבה זמן הכנה או חומרים מיוחדים – כמה מצרכים פשוטים שיש בכל מטבח, ואתם בדרך לארוחה מושלמת.
איך לאחסן את שאריות הדג?
אם נשארו לכם שאריות מהדג, ניתן לשמור אותן במקרר בקופסה אטומה למשך יומיים-שלושה. כדי לחמם מחדש, אני ממליצה לעשות זאת על חום נמוך בתנור או במיקרוגל לזמן קצר כדי לא לייבש את הדג.
שימו לב, הדג הכי טעים כשהוא טרי, ולכן כדאי להכין אותו בסמוך לזמן הארוחה ולא לשמור אותו יותר מדי זמן במקרר.
אז קדימה, בואו נכין יחד דג אמנון בתנור עם לימון – מתכון פשוט, מהיר ומושלם לכל ארוחה!