מרק עדשים ירקות – מתכון מושלם לחורף

אוכל ביתי בקלות
מרק עדשים ירוקות

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 6-7

אם תשאלו אותי, אחד היתרונות הבודדים של החורף הוא עונת המרקים. ואני, אני לגמרי מעריצה של מרקים – ככל שהם יותר עשירים, מיוחדים ולא רגילים, כך הם טובים יותר. אמנם אני לא אתנגד למרק אטריות פשוט, אבל כשזה מגיע למרק עדשים ירוקות, אני לגמרי במוד של מתכונים יותר מורכבים ומלאי טעם.

את המתכון למרק עדשים ירוקות הזה למדתי מדודה שלי, סמדי. באחד הביקורים אצלה היא הכינה אותו, ומאז המרק הזה קיבל אצלנו בבית את הכינוי "המרק של סמדי." אז אם כבר דפדפתם בבלוג שלי, כנראה יצא לכם להיתקל במרק עדשים כתומות או מרק עדשים חומות – שניהם מעולים כמובן – אבל למרק הזה יש מקום מיוחד בלב שלי. אני בטוחה שגם אתם תתאהבו בו אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה.

למה להכין את המרק עדשים שלי?

מעבר לטעם הנפלא והעשיר שלו, מרק עדשים ירקות הוא מתכון בריא, מזין ומלא בחלבונים וסיבים תזונתיים. הוא מתאים בדיוק לארוחות ערב חורפיות, כשכל מה שמתחשק זה משהו מחמם ומשביע. המרק הזה גם משאיר אתכם מלאים ומרוצים לאורך זמן, מה שהופך אותו לארוחה מושלמת גם לצמחונים או לטבעונים. כל מה שצריך זה 10 דקות של הכנה בסיסית, והסיר כבר על האש – שווה כל רגע של המתנה!

איך לאחסן את המרק שנשאר?

מרק העדשים הזה רק משתבח כששומרים אותו למחרת! אפשר לשמור את המרק בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים, והוא יישאר טעים ועשיר. רוצים לשמור אותו לעוד יותר זמן? אפשר להקפיא את המרק במנות אישיות, ואז פשוט להפשיר ולחמם כשמתחשק לכם מנה מחממת ומהירה. המרק הזה מתאים גם להקפאה בלי שום בעיה – הוא ישמור על כל הטעמים והמרקמים שלו.

אז קדימה, בואו נכין יחד את מרק העדשים הירוקות המושלם הזה – ארוחה חורפית, מזינה וסופר טעימה! 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 35 דקות
  • כמות מנות: 6-7

מצרכים

  • 700 גרם עדשים ירוקות
  • 5 שיני שום
  • 4 גבעולי סלרי
  • 2 בצלים בינוניים
  • 3 גזרים
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/3 כפית כמון
  • כפית פלפל שחור
  • 6 כוסות מים רותחים
  • חופן נבטים לקישוט

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף ונחתוך את הירקות לקוביות קטנות.

  • 2)

    נשטוף את העדשים במים ונסנן.

  • 3)

    נקח סיר גדול עם 4 כפות שמן זית ונטגן את הבצל למשך 3 דקות, נוסיף את כל שאר הירקות ונבשל למשך 5 דקות .

  • 4)

    נוסיף את התבלינים והעדשים הירוקות ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את המים החמים ונביא לרתיחה, נבשל עוד כ-20 דקות עם מכסה חצי פתוח עד לריכוך העדשים.

  • 6)

    נוסיף מעט תבלינים (אם צריך), נעביר לצלחות, נקשט עם מעט נבטים ונגיש.

איך לשדרג את המתכון?

אם אתם רוצים להעשיר את מרק העדשים הירוקות שלכם, אפשר להוסיף עוד שכבות טעם. אפשרות אחת היא להוסיף מעט חלב קוקוס לקראת סיום הבישול, כדי להעניק למרק מרקם קרמי וטעם עמוק יותר. אפשרות נוספת היא להוסיף גרגרי חומוס מבושלים או אפילו קוביות קטנות של בטטה, שיתנו מתיקות עדינה ומרקם נוסף למרק. אם אתם חובבי החריף, תוכלו להוסיף מעט צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה כדי לתת למרק בוסט של חום וטעם חורפי.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא