אם תשאלו אותי, אחד היתרונות הבודדים של החורף הוא עונת המרקים. ואני, אני לגמרי מעריצה של מרקים – ככל שהם יותר עשירים, מיוחדים ולא רגילים, כך הם טובים יותר. אמנם אני לא אתנגד למרק אטריות פשוט, אבל כשזה מגיע למרק עדשים ירוקות, אני לגמרי במוד של מתכונים יותר מורכבים ומלאי טעם.
את המתכון למרק עדשים ירוקות הזה למדתי מדודה שלי, סמדי. באחד הביקורים אצלה היא הכינה אותו, ומאז המרק הזה קיבל אצלנו בבית את הכינוי "המרק של סמדי." אז אם כבר דפדפתם בבלוג שלי, כנראה יצא לכם להיתקל במרק עדשים כתומות או מרק עדשים חומות – שניהם מעולים כמובן – אבל למרק הזה יש מקום מיוחד בלב שלי. אני בטוחה שגם אתם תתאהבו בו אחרי שתכינו אותו בפעם הראשונה.
למה להכין את המרק עדשים שלי?
מעבר לטעם הנפלא והעשיר שלו, מרק עדשים ירקות הוא מתכון בריא, מזין ומלא בחלבונים וסיבים תזונתיים. הוא מתאים בדיוק לארוחות ערב חורפיות, כשכל מה שמתחשק זה משהו מחמם ומשביע. המרק הזה גם משאיר אתכם מלאים ומרוצים לאורך זמן, מה שהופך אותו לארוחה מושלמת גם לצמחונים או לטבעונים. כל מה שצריך זה 10 דקות של הכנה בסיסית, והסיר כבר על האש – שווה כל רגע של המתנה!
איך לאחסן את המרק שנשאר?
מרק העדשים הזה רק משתבח כששומרים אותו למחרת! אפשר לשמור את המרק בקופסה אטומה במקרר עד 4 ימים, והוא יישאר טעים ועשיר. רוצים לשמור אותו לעוד יותר זמן? אפשר להקפיא את המרק במנות אישיות, ואז פשוט להפשיר ולחמם כשמתחשק לכם מנה מחממת ומהירה. המרק הזה מתאים גם להקפאה בלי שום בעיה – הוא ישמור על כל הטעמים והמרקמים שלו.
אז קדימה, בואו נכין יחד את מרק העדשים הירוקות המושלם הזה – ארוחה חורפית, מזינה וסופר טעימה! 😊