בראוניז שוקולדי בטירוף: בראוניז מיוחדים שאי אפשר לעמוד בפניהם

אוכל ביתי בקלות
בראוניז קל להכנה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: תבנית 20*20

לפניכם המתכון האהוב ביותר על בעלי, שהוא אחד מהאנשים האלו שתמיד נמצאים בדיאטה מתמדת, אבל יש דברים שאפילו הוא לא יכול לעמוד בפניהם. ולכן, אני מכינה לו את העוגה הזו בכל פעם שהוא עומד בפני מאורע מרגש בחיים, והוא תמיד אוכל את הבראוניז בשקיקה ולא מוכן להתחלק איתה עם אף אחד. מבחינתו, זה פינוק שהוא לא מוכן לוותר עליו, אפילו אם זה אומר קצת לחרוג מהתפריט.

מתכון קל ומהיר להכנה

המתכון הזה קל להכנה ומהיר במיוחד, גם בזמני האפייה שלו וגם בזמן ההכנה בפועל. אין צורך בידע מיוחד או במרכיבים מורכבים – רק לערבב, להכניס לתנור ולהתאזר בסבלנות בזמן שהבית מתמלא בריח שוקולדי ממכר. והכי חשוב – לא לשכוח את השלב הסופי והקריטי להצלחה של הבראוניז: לתת לעוגה להתקרר לגמרי לפני החיתוך. הטעם שמתקבל לאחר שהבראוניז התקררו לגמרי שונה לחלוטין – הם הופכים להיות יציבים יותר, עשירים בטעמים ובעלי מרקם נמס בפה.

למה חשוב לתת לבראוניז להתקרר?

אני יודעת, זה מפתה לרוץ ולחתוך את הבראוניז ישר כשהם יוצאים מהתנור – הריח שממלא את המטבח פשוט קורא לנו לקחת ביס. אבל כאן בדיוק חשוב להראות קצת סבלנות. כשהבראוניז מתקררים לגמרי, הם מתייצבים ומקבלים את המרקם הנכון: פריך מעט מבחוץ ורך ונמס מבפנים. אם תחתכו אותם כשהם עדיין חמים, הם עלולים להיות רכים מדי ולהתפורר.

אז גם אם קשה לכם לחכות, נסו להתאפק ולהניח לעוגה להתקרר לגמרי על השיש או במקרר למשך שעה לפחות לפני שאתם חותכים לפרוסות. אני מבטיחה לכם שהתוצאה שווה את ההמתנה, והבראוניז יצאו מושלמים בכל ביס.

רעיונות לשדרוג הבראוניז

רוצים לשדרג את הבראוניז שלכם ולהפוך אותם לעוד יותר מיוחדים? הנה כמה רעיונות שיכולים להוסיף להם טעמים ומרקמים שונים:

  • שוקולד קצוץ או שבבי שוקולד: הוסיפו לתערובת חתיכות שוקולד מריר או לבן. זה ייתן לבראוניז ביסים קטנים של שוקולד מומס ויפתיע כל מי שיטעם אותם.
  • אגוזים קצוצים: אגוזי מלך, לוז או שקדים קצוצים יכולים להוסיף קראנצ'יות נעימה ולשבור את המרקם הרך של הבראוניז. פשוט פזרו אותם מעל התערובת לפני האפייה או ערבבו אותם בתוך התערובת עצמה.
  • מלח גס מעל: פזרו מעט מלח גס מעל הבראוניז לפני האפייה. השילוב של המתיקות עם המליחות יוצר טעם מאוזן ומפתיע, שמתאים במיוחד לאוהבי השילוב של מתוק ומלוח.
  • ציפוי גנאש שוקולד: אם אתם רוצים להפוך את הבראוניז למנה חגיגית עוד יותר, הכינו גנאש שוקולד פשוט (שמנת מתוקה ושוקולד מומס) ושפכו אותו מעל הבראוניז כשהם כבר קרירים. זה ייתן להם שכבה קרמית ועשירה שתהפוך אותם לעוד יותר מפתים.

איך להגיש את הבראוניז?

הבראוניז הם קינוח שמוכן לאכילה כמו שהוא, אבל אם אתם רוצים להגיש אותם בצורה קצת יותר מרשימה, הנה כמה רעיונות שישדרגו את החוויה:

  • לצד גלידת וניל: חיממו את הבראוניז מעט במיקרוגל והגישו אותם עם כדור גלידת וניל קרה. השילוב של החום מהבראוניז עם הקרירות של הגלידה יוצר חוויה מתוקה שאין כמוה.
  • עם פירות טריים: תותים, פטל או פירות יער אחרים מתאימים במיוחד להגשה לצד הבראוניז. הם מוסיפים חמיצות ורעננות שמשלימות את השוקולדיות.
  • קצפת מתוקה: פזרו מעט קצפת מתוקה מעל הבראוניז ותקבלו מנה שנראית כמו יצירה של קונדיטוריה.

מתכון שמלווה אותי שנים

המתכון הזה הולך איתי כבר שנים רבות, ואני תמיד חוזרת אליו כשאני רוצה להכין משהו טעים בקלות ובמהירות. הוא מתאים לכל אירוע, מחגיגות יום הולדת ועד לנשנוש באמצע השבוע. יש משהו מיוחד בפשטות של המתכון הזה – הוא לא דורש הרבה עבודה, אבל תמיד מצליח לרגש ולפנק את כולם.

אז קדימה, הפשילו שרוולים והתחילו להכין את הבראוניז הכי טעימים שיש. אני בטוחה שתתאהבו בהם בדיוק כמו שאני ובעלי התאהבנו 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • כמות מנות: תבנית 20*20

Ingredients

מצרכים

  • 100 גרם חמאה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם שוקולד חלב קצוץ גס
  • 3 ביצים L
  • 1 חלמון
  • 150 גרם סוכר
  • 3/4 כפית מלח
  • 70 גרם קמח
  • 3 כפות אבקת קקאו

אופן ההכנה

  • 1)

    קודם כל, נחמם תנור ל-170 מעלות ונשמן את תבנית הבראוניז שלנו.

  • 2)

    בקערה, נניח את החמאה והשוקולד המריר (בלבד בלי השוקולד חלב) ונחמם במיקרו למשך 40 שניות, נערבב היטב עד שנקבל עיסה חלקה.

    אם יש צורך נחזיר למיקרו לעוד מספר שניות.

  • 3)

    נוסיף את הסוכר והמלח ונערבב.

  • 4)

    כעת, נוסיף את הביצים, ביצה אחר ביצה, ולבסוף גם החלמון. בין ביצה לביצה נטרוף את הבלילה היטב.

  • 5)

    נוסיף את הקמח המנופה והקקאו, נערבב רק עד איחוד המרכיבים.

  • 6)

    נוסיף את חתיכות השוקולד החלב שהשארנו בצד ונערבב מעט, עד שהשוקולד יתפזר בבלילה.

  • 7)

    נוסיף את הבלילה לתבנית וניישר אותה.

  • 8)

    נאפה במשך 22 דקות – או עד שהשוליים של העוגה יהיו יציבים והמרכז רוטט מעט

  • 9)

    מומלץ לתת לעוגה להתקרר לחלוטין לפני ההגשה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא