אם הגעתם לכאן, אתם כנראה מחפשים מתכון לאחד המאכלים האהובים עליי, ואני כמו ילדה טובה מכינה אותו רק פעם בשנה – במימונה. כמרוקאית גאה, בכל שנה אנחנו חוגגים את המימונה אצלנו בבית עם כל החברים שלא זכו במשפחה מרוקאית (סתם, כולנו עם אחד 🇮🇱) ואני אומרת לכם, מתכון מופלטה שלי הוא אחד הטובים והמוצלחים, בכל שנה, ממש בצאת החג, אני פותחת את המיקסר ומתחילה להכין את הנגלה הראשונה ככה שעד שהאורחים יגיעו כבר תהיה כמות יפה של מופלטות מוכנות לאכול מהן, וגם כשהן קצת מתקררות – הן עדין טעימות ורכות.
מופלטות בלי או עם שמרים?
יש הרבה ויכוחים בנוגע לשאלה איך מכינים מופלטה, חלק טוענים שמופלטה אמיתית היא מופלטה ללא שמרים וחלק טוענים שצריך לשים שמרים, ואני, הולכת לפי מתכון שקיבלתי מסבתא, ואם סבתא שמה שמרים – אז גם אני. במופלטה של סבתא היא שמה כף שמרים יבשים על כל קילו קמח, וכך גם אני.
עכשיו שלא תבינו לא נכון, עשיתי דוקטורט שלם בנושא, חקרתי לעומק האם נכון להכין מופלטה עם שמרים או בלי שמרים, וגיליתי שמופלטה עם שמרים יוצאות רכות יותר והרבה יותר קל לעבד אותן ולפתוח אותן. בכלל, מי שמחפש מופלטה קלה להכנה, ורוצה להגיע לתוצאה של מופלטה דקה מבלי שהיא תקרע לו, יגלה שהמתכונים עם השמרים הרבה יותר קלים להכנה כי הבצק יותר מתמסר לעבודה.
איך אפשר לשמור על המופלטות הכי טוב?
יש אנשים שבוחרים להכין מופלטות מבעוד מועד ולהקפיא אותן, אני אומנם אוהבת להקפיא מאכלים רבים ולהשתמש בהם במועד מאוחר יותר, אבל במקרה של המופלטות אני אוהבת להכין אותן טריות.
אם בכל זאת אתם רוצים להקפיא אותן, הדרך הטובה ביותר להקפאת מופלטות היא לחכות שהן יתקררו ולשים בשקית זיפלוק או קופסא אטומה. תוציאו אותן מהמקפיא ותניחו על השיש למשך שעתיים פחות או יותר, עד שהן יפשירו לגמרי.
אם אתם רוצים להכין היום ולאכול מחר או מחרתיים – אין צורך להקפיא, פשוט תכניסו לקופסא אטומה והן ישמו נהדר.
אז קדימה, בואו נכין יחד את המתכון מופלטה מרוקאית של סבתא שלי