מרק אטריות פשוט וקל להכנה – ללא אבקת מרק עוף

אוכל ביתי בקלות
מרק איטריות פשוט

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות:

מרק אטריות הוא אחד המאכלים הפשוטים ביותר, אך הוא מצליח להשרות חמימות ונוסטלגיה בכל פעם מחדש. במיוחד כאשר מדובר במתכון שלא כולל אבקת מרק עוף. אני זוכרת איך גדלתי בבית שבו אבקת מרק עוף בכלל לא הייתה קיימת במטבח, וכך למדתי לאזן את הטעמים של המרקים שלי רק עם תבלינים טריים ומוכרים. ככה אני יודעת בדיוק מה אני שמה בכל סיר, והשליטה על הטעם היא לגמרי שלי.

מה הופך את המרק הזה למיוחד?

מרק אטריות טוב הוא לא רק הפשטות שבהכנתו, אלא גם ההרמוניה של הטעמים שבאים יחד בלי תלות באבקת מרק עוף. אם אתם אוהבים מרק קליל אך מחמם, שמתאים לכל ימי החורף הגשומים, המתכון הזה בשבילכם. הסוד שלי למרק הזה הוא השימוש בכמות מדויקת של אטריות דקות. אם תוסיפו יותר מדי, הן "ישתו" את כל הנוזלים והמרק יהפוך לסמיך מדי. לכן, אם אתם חובבי אטריות, אני ממליצה להכין סיר אטריות נפרד ולהוסיף מהן לצלחת שלכם לפי הצורך.

זיכרונות מהמטבח של סבתא

אין ספק שהמרק הזה מעלה בי זיכרונות מהחורפים שהעברתי אצל סבתא שלי. בכל פעם שהגשם היה יורד, היא הייתה עומדת במטבח ומכינה סיר גדול של מרק אטריות עם הריח המוכר שממלא את הבית. למרות שלא הספקתי לקבל את המתכון המדויק שלה, המתכון הזה מצליח לחמם את הבטן והלב בדיוק כמו שאצלה.

אז אם אתם מחפשים מתכון קל להכנה אבל מלא בטעמים ובזיכרונות של בית, זה המרק בשבילכם.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות

מצרכים

  • בצל בינוני
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 גזר חתוך לקוביות קטנות
  • 2 כוסות אטריות דקות
  • 6 כוסות מים רותחים
  • 1/4 כפית כורכום
  • כפית מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית כמון

אופן ההכנה

  • 1)

    מחממים סיר עם 2 כפות שמן ומטגנים את הבצל עד להזהבה קלה. מוסיפים שום וגזר ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-3 דקות.

  • 2)

    מתבלים. מוסיפים 6 כוסות מים רותחים ומערבבים. מביאים לרתיחה על אש גבוהה.

  • 3)

    לאחר שהמים רתחו מוסיפים את האטריות הדקות. מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך כ-15 דקות, עד שהאטריות מתבשלות. ניתן להוסיף מים אם חסר ולקשט בפטרוזיליה קצוצה.

הערות ותוספות

  • במידה ואתם רוצים, ניתן להוסיף עוף (כרעיים, ירך או כנפיים) למרק, ממש בשלב שבו מוסיפים את הגזר והשום, אך שימו לב שבמקרה כזה כדאי להשתמש בפחות שמן לבישול כי העוף מוציא הרבה שמן.
  • ניתן להוסיף גם תפוח אדמה מגורד, זה יוסיף נפח של ויטמנים וסיבים למנה.
  • אל תפחדו להוסיף קצת פטרוזיליה או כוסברה למרק שלכם.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא