מתכון לבטטות בתנור מושלמות – 10 דקות עבודה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לבטטות בתנור

זמן הכנה: 010 דקות

זמן בישול: 1 שעה

כמות מנות: 4 מנות

אם אתם מחפשים תוספת מושלמת לכל ארוחה, בטטות בתנור הן הפתרון המושלם. מדובר במנה טעימה, בריאה וקלת הכנה, שתמיד מצליחה להרשים. בטטות בתנור מתאימות כתוספת למנת חלבון בשרית או אפילו עם גבינת שמנת קרה ליצירת קונטרסט של טעמים ומרקמים. למעשה, לא משנה מה תגישו לצד הבטטות – הן תמיד יגנבו את ההצגה! המתכון פשוט כל כך, והבטטות מוכנות תוך דקות בודדות, מה שהופך אותו לאחד המתכונים הקלים והטעימים ביותר שיש.

למה כדאי להכין בטטות בתנור?

בטטות בתנור הן לא רק טעימות, אלא גם מלאות בערכים תזונתיים חיוניים כמו סיבים, ויטמינים ומינרלים. הטעם המתוק והמרקם הרך שלהן הופכים אותן לתוספת מנחמת לכל ארוחה, וכל זה עם 10 דקות עבודה בלבד. הנה כמה סיבות למה אתם חייבים לנסות את המתכון הזה:

  • אין צורך בקילוף – שטיפה יסודית של הבטטות חוסכת זמן קילוף, והקליפה תורמת לקריספיות.
  • קלות הכנה – עם הכנה מהירה של 10 דקות בלבד.
  • בריאות – בטטות הן מקור נהדר לסיבים תזונתיים, ויטמין A, ויטמין C ואשלגן.
  • גמישות – מתאימות לכל סוג של ארוחה, בין אם זה בשרי, חלבי או טבעוני.

אם אתם מחפשים מנה מהירה, בריאה וטעימה, בטטות בתנור הן הפתרון האידיאלי. הן לא רק עשירות בויטמינים ומינרלים, אלא גם נוחות להכנה וללא צורך בקילוף. תהליך האפייה מדגיש את הטעם הטבעי שלהן ומעניק להן מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים. זו אחת המנות שתמיד תזכו לתשואות עבורה, לא משנה מה תניחו ליד. בטטות הופכות כל ארוחה ליותר מרשימה ולרוב גונבות את ההצגה.

אז קדימה בואו נכין יחד בטטות בתנור בפחות מ-10 דקות עבודה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 010 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה
  • סך הכל זמן: 1 שעה 10 דקות
  • כמות מנות: 4 מנות

מצרכים

  • 8 בטטות בגודל בינוני
  • 3 גבעולי טימין
  • קורט מלח
  • קורט פלפל גרוס
  • 8 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור על 200 מעלות, במצב טורבו

  • 2)

    נשטוף את הבטטות היטב, אפילו עם סקוצ' זה ממש חשוב כדי להוציא את כל החול והלכלוך שנדבקים לבטטה

  • 3)

    נסיר את הקצוות של הבטטה ונחצה אותה לחצי לאורכה

  • 4)

    נפריד את עלי הטימין מהגבעול

  • 5)

    בתבנית אפייה עם נייר אפיה, נפזר 4 כפות שמן זית ונפזר את המלח הגס, הפלפל הגרוס ועלי הטימין שלנו

  • 6)

    נניח את הבטטוח כשהצד השטוח (זה שחתכנו) כלפי מטה כך שהצד שללא הקליפה נוגע במלח והטימין

  • 7)

    את שאר שמן הזית שלנו נפזר על הקליפה של הבטטה

  • 8)

    נעביר לתנור ונאפה למשך 40 דקות לפחות, תלוי בגודל הבטטות. הן צריכות להיות אפויות לגמרי ורכות. החלק החיצוני צריך להתחיל להשחים.

  • 9)

    נוציא מהתנור ונגיש עם פלחי לימון, ניתן לפזר עלי טימין טריים לקישוט.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא