במצעד הריחות האהובים עליי, ניתן למקם את הריח שיוצא מהתנור בזמן אפיית חלות במקום גבוה, בין 1-2, אני מתלבטת. הריח והחגיגות שעוטפים את הבית כשמכניסים חלות לתנור זה לא משהו שניתן להסביר, ואם מדובר בחלה מקמח כוסמין, בריאה ומזינה אני בכלל אהיה מרוגשת.
חלה זה מאפה שכל חובב אפיה אוהב להכין, ההתמסרות לבצק ולתהליך ההכנה הן חלק מסיפור ההצלחה של החלות, אם תכינו אותם עם רגש ותראו להם אהבה הן יחזירו לכם שבעתיים, ונכון שמתכון שמבוסס כולו על 100% קמח כוסמין עלול להישמע מאיים, אך אני מבטיחה לכם שאם תדייקו בהוראות ההכנה, יצא לכם בצק רך וגמיש שכל כך נוח לעבוד איתו, ובסוף האפייה החלה שלכם תצא בצבע שחום מהפנט, והרכות של הלחם יישאר במשך יומיים לפחות (ומי שמכין חלות בבית יודע כמה הדבר אינו מובן מאליו)
רק בקשה אחת ממני אליכם, לאחר שהבצק מוכן וקלוע, תנו לבצק שלכם לתפוח, התפיחה השנייה היא החשובה ביותר והיא זו שתבטיח שהחלה שלכם תצא רכה כמו עננים
אז יאללה בואו נתחיל להכין יחד חלה מקמח כוסמין מלא.