מתכון לחלה 2 קילו קמח – מושלם להפרשת חלה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לחלה 2 קילו

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות: 3-4 כיכרות חלה

אין כמו הריח הנפלא שממלא את הבית כשאופים חלות לשבת. עבורי, אפיית חלות הפכה לטקס של ממש, וכשאני מכינה אותן, גם כשאנחנו נוסעים להתארח אצל משפחה או חברים, אני תמיד מביאה חלות ביתיות. מעבר לכך, הפרשת חלה היא טקס חשוב שמלווה אותי מדי שבוע, והוא מספק לי רגעים של שקט, שלווה ותקווה. זהו רגע בו אני מתנתקת מהשגרה ומתחברת לרוחניות שמלווה את שבת קודש.

המתכון שלי מושלם להפרשת חלה, כיוון שהוא מבוסס על 2 קילו קמח – כמות שמאפשרת להפריש חלה כדין. התוצאה תמיד מוצלחת: חלות רכות, טעימות, ומלאות בניחוח של קדושה ושבת.

למה דווקא להכין חלות בבית?

להכין חלות בבית זו חוויה שאין לה תחליף. מעבר לטעם הנהדר והיכולת לשלוט באיכות המרכיבים, יש כאן גם תחושת יצירה ושקט פנימי. עצם ההכנה מאפשרת לי להתחבר למשהו עמוק יותר – לשורשים שלנו, למסורת המשפחתית ולעבודת הידיים שמשלבת רוחניות עם מעשה יומיומי. ובסוף, כשפותחים את התנור ורואים את החלות זהובות ומוכנות, יש הרגשת סיפוק שאין כמותה.

טיפים להצלחה עם חלה מ-2 קילו קמח

  • שמרים טריים ואיכותיים: שמרים הם הבסיס לחלה רכה ואוורירית. אני ממליצה להשתמש בשמרים טריים או יבשים איכותיים, ולוודא שהבצק מקבל מספיק זמן לתפוח.
  • לישה מספקת: לישה טובה היא קריטית לאיכות הבצק. הקפידו ללוש את הבצק לפחות 10 דקות, עד שהוא הופך גמיש וחלק.
  • תפיחה כפולה: אחרי הלישה, תנו לבצק לתפוח במקום חמים. לאחר קליעת החלות, תנו להן עוד תפיחה, כדי שהמרקם שלהן יהיה אוורירי ונעים.

איך להכין חלה רכה וטעימה?

כדי להשיג חלה רכה מבפנים ופריכה מבחוץ, הקפידו לאפות אותה בטמפרטורה מתאימה – סביב 180 מעלות. למי שאוהב את החלה עם טעם עשיר יותר, אפשר להוסיף מעט דבש או סילאן לבצק. למריחה לפני האפייה, אפשר לערבב חלמון ביצה עם מעט מים ולהבריש מעל – זה יעניק לחלות מראה מבריק ויפה. ואם רוצים לגוון, ניתן לפזר שומשום, קצח או פרג מעל.

אני מזמינה אתכם להצטרף לטקס הפרשת החלה שלי ולהכין חלות רכות וטעימות שישרו עליכם אווירת קדושה ושבת.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: 3-4 כיכרות חלה

מצרכים

  • 2 קילו קמח מנופה
  • 10 כפות סוכר לבן
  • 4 כפות שמרים יבשים
  • 1 כוס שמן
  • 1200 מ"ל מים פושרים
  • 2 כף מלח
  • ביצה
  • חופן שומשום

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערת המיקסר, נשים את הקמח המנופה, הסוכר, השמרים היבשים, המים והשמן ונערבב באמצעות וו לישה במשך 10 דקות.

  • 2)

    נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 2 דקות.

  • 3)

    נמרח את הבצק במעט מאוד שמן, נכסה עם מגבת או ניילון נצמד ונניח להתפחה של 40 דקות.

    השמן ישמור על הבצק שלנו מהתפתחות של קרום על השכבה העליונה שלו, כמו כן, השמן יעזור לנו לקלוע את החלות שלנו בקלות בשלב מאוחר יותר, לכן חשוב מאוד לשים אבל אין צורך להגזים בכמות.

  • 4)

    נוריד את הכיסוי ונלוש את הבצק למשך דקה.

  • 5)

    נכסה שוב ונניח להתפחה שנייה של שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו. (חורף עלול לקחת יותר זמן)

  • 6)

    נוריד את הכיסוי ונחלק את הבצק ל- 6 חתיכות, ונקלע 2 חלות. (ניתן לחלק לשמונה חתיכות ולקלוע כל חלה מארבעה רצועות כדי להגיע לצורת החלות בסופרים)

  • 7)

    נכסה ונתפיח שוב ל35 דקות לפחות – עד שהחלות יכפילו את נפחן.

  • 8)

    בינתיים, נדליק את התנור ל- 180 מעלות.

  • 9)

    כשהחלות תפחו, נערבב בקערה קטנה את הביצה ונמרח אותה על החלות, נפזר שומשום בנדיבות.

  • 10)

    נניח את החלות בתבנית אפיה עם נייר אפיה ונאפה את החלות כ-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא