הרבה לפני שאייל שני הביא לקדמת הבמה את הכרוב, הייתה זו סבתא שלי שהייתה מכינה כרוב בתנור מדיי שבת, היא היתה פורסת את הכרוב לארבעה רבעים, ומניחה בצלחת גדולה ואנחנו היינו תולשים שכבה אחר שכבה מהמעדן הזה, עד שכל הכרוב היה נגמר. עד היום למעשה, אני מכינה את הכרוב בתנור של סבתא, הוא כמעט תמיד משתלב בארוחות בצורה מופתית ומוסיף עוד צבע וטעם על השולחן.
אני ממליצה לכם להכין את הכרוב כמה שיותר קרוב לארוחה, אך במידה וצריך לחמם אותו מחדש, פשוט תכניסו אותו לתנור לכמה דקות (או על הפלטה)
אז קדימה, בואו נכין יחד את הכרוב בתנור של סבתא שלי ❤️
נשטוף היטב את הכרוב, נקלף 2 שכבות ראשונות ונחתוך את הכרוב ל-8 חתיכות.
2)
נניח את חתיכות הכרוב בכערה גדולה עם מים ומלח כדי לנקות אותו למשך כ-20 דקות.
3)
נדליק את התנור ל- 180 מעלות
4)
נקח תבנית אפיה גדולה ונסדר עליה נייר אפיה, נניח את חתיכות הכרוב.
5)
נקח קערה ונכין את הרוטב שלנו- עלי טימין, פלפל, מלח, שמן, צ'ילי, כף דבש.
6)
נמרח היטב כל חתיכה מהכרוב שלנו במרינדה ונכניס לתנור, נאפה למשך שעה עד שעה וחצי ללא כיסוי, לאחר שעה נשים את התנור על מצב טורבו ונבשל לעוד 20 דקות עד שהכרוב יקבל צבע מהמם ויהיה רך.