מתכון לכרוב בתנור ב-10 דקות עבודה

אוכל ביתי בקלות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 1 שעה 5 דקות

כמות מנות: 4

הרבה לפני שאייל שני הביא לקדמת הבמה את הכרוב, הייתה זו סבתא שלי שהייתה מכינה כרוב בתנור מדיי שבת, היא היתה פורסת את הכרוב לארבעה רבעים, ומניחה בצלחת גדולה ואנחנו היינו תולשים שכבה אחר שכבה מהמעדן הזה, עד שכל הכרוב היה נגמר. עד היום למעשה, אני מכינה את הכרוב בתנור של סבתא, הוא כמעט תמיד משתלב בארוחות בצורה מופתית ומוסיף עוד צבע וטעם על השולחן.

אני ממליצה לכם להכין את הכרוב כמה שיותר קרוב לארוחה, אך במידה וצריך לחמם אותו מחדש, פשוט תכניסו אותו לתנור לכמה דקות (או על הפלטה)

אז קדימה, בואו נכין יחד את הכרוב בתנור של סבתא שלי ❤️

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה 5 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה 15 דקות
  • כמות מנות: 4

מתכון לכרוב בתנור הכי קל להכנה שיש והטעם- אמאל'ה!

מצרכים

  • 1 יחידה כרוב לבן גדול
  • 8 יחידות גבעולי טימין
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס, לא חובה
  • 1 כף דבש

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף היטב את הכרוב, נקלף 2 שכבות ראשונות ונחתוך את הכרוב ל-8 חתיכות.

  • 2)

    נניח את חתיכות הכרוב בכערה גדולה עם מים ומלח כדי לנקות אותו למשך כ-20 דקות.

  • 3)

    נדליק את התנור ל- 180 מעלות

  • 4)

    נקח תבנית אפיה גדולה ונסדר עליה נייר אפיה, נניח את חתיכות הכרוב.

  • 5)

    נקח קערה ונכין את הרוטב שלנו- עלי טימין, פלפל, מלח, שמן, צ'ילי, כף דבש.

  • 6)

    נמרח היטב כל חתיכה מהכרוב שלנו במרינדה ונכניס לתנור, נאפה למשך שעה עד שעה וחצי ללא כיסוי, לאחר שעה נשים את התנור על מצב טורבו ונבשל לעוד 20 דקות עד שהכרוב יקבל צבע מהמם ויהיה רך.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא