אני יודעת שעל פניו, סלט ביצים נשמע ממש קליל ולא קריטי, אך אצלנו במשפחה לסלט הביצים יש יריעת כבד אדירה, כך יצא שלכל דודה יש את המתכון שלה, ואף אחת לא חולקת עם השנייה את הסוד שלה. לכל אחת יש "תבלין סודי" ואוי ואבוי לשאול אותה מהו. אפשר לחשוב מדובר על הסוד מדימונה.
איזה מזל שאני משתפת את כל סודות האפייה שלי באהבה?
אז כן, גם לי יש מרכיב סודי (?) לסלט ביצים והוא חרדל, שנותן למנה טעם חרפרף, והופך את טעם הסלט לעשיר ומיוחד.
דבר נוסף שחשוב לי לחדד ואת זה דווקא למדתי מאחת מהדודות שלי, הוא שאת הביצה חשוב מאוד לגרד במגרדת הדקה ביותר שאתם מוצאים, האפקט שזה נותן כשהסלט מוכן הוא טעם ומרקם אחידים.
מבחינת ירק – כמו שאתם רואים, ביום שצילמתי את המתכון הזה, לא היה לי בצל ירוק בבית, אז הכנתי בלי ובמקומו שמתי עירית – זה ממש העשיר את הסלט ובעלי ביקש שאכין מעכשיו עם עירית במקום בצל ירוק, אז לבחירתכם 😉
אז קדימה, בואו נתחיל להכין 😊