פלאן הוא בעצם קרם קרמל קלאסי, או בעצם פודינג שמעליו מוזגים כרמל. למרות שיש לו מראה שמזכיר קצת מלבי, בטעם הוא שונה מאוד. הפלאן בעל טעם עשיר וקרמי שבאמת, אני לא מבינה למה אני לא מכינה אותו לעיתים תכופות יותר. פלאן מתאים לפעמים שאתם מארחים אנשים ומחפשים קינוח אישי, שלא נאמר קינוח כוסות מיוחד ולא שיגרתי, ואני מבטיחה לכם שלמרות שהוא מיוחד יחסית, הוא קל להכנה ותמיד מעורר תשואה כשהופכים את קרם הכרמל לתוך צלחת ההגשה.
על שמו של הקינוח הזה, יש חילוקי דעות רבים. המילה פלאן מגיעה אלינו מצרפת, למרות ששם בדרך כלל שאומרים פלאן מתכוונים לטארט, בשאר ערי אירופה, קוראים לקינוח הזה "קרם קרמל" אך באמריקה שם הוא נפוץ גם כן, הוא נקרא "פלאן". באץ לא כל כך החלטתי מה הדרך בה אנשים מכנים את הקינוח הטעים הזה, כנראה עניין של מוצא ומאיפה סבא וסבתא עלו לארץ, בכל מקרה – לא משנה איך תקראו לפלאן, הוא טעים בטירוף ואתם חייבים להכין אותו.