אחד המתכונים האהובים על בעלי הוא המתכון שלפינכם, של צלי כתף ברוטב יין, אם זה היה תלוי בו, היינו אוכלים את זה כל יום, כל היום. למזלו, אני אוהבת אותו ומכינה לו את המנה הזו מלא, אבל מהסיבה שזה פשוט מנה קלה להכנה ועדין, היא סופר מרשימה, טעימה ועשירה בטעמים.
היופי שבמנה הזו, שהסיר סופג הכל, זה לא משנה אם אין לכם את כל הירקות שרשמתי במתכון, יש לכם בבית תפוחי אדמה, קולרבי או בטטה? תוסיפו לסיר! אין לכם פטריות או גזרים, לא נורא, שבוע הבא תכינו את המתכון יחד איתם. אל תפחדו לנסות להוסיף עוד ירקות, הרוטב של המנה הזו כל כך עשיר וטעים שכל הירקות יתקבלו כאן בברכה.
באיזה סוג בשר להשתמש בתבשיל?
כעקרון, את המנה הזו אני מכינה עם כתף (בשר מספר 5) בדרך כלל, אבל בגלל שהרבה פעמים המחיר שלו יקר מאוד ולא מוצדק, אז אני קונה במקומו פילה מדומה, בשר שריר (בשר מספר 8) או אפילו בריסקט, תלוי במבצעים.
אגב, בעלי בכלל אוהב יותר שאני מכינה אותו עם בשר שריר, כי אין לו את הסחוס שיש בכתף.
טיפים להכנת תבשיל מוצלח במיוחד
חמשת הטיפים שלי לסיר צלי כתף מושלם:
כמו שכבר ציינתי, אל תפחדו להחליף ולהוסיף ירקות לפי בחירתכם. כל ירק שאתם אוהבים יתקבל כאן בברכה
תנו לזמן לעשות את שלו – התבשיל הזה דורש הרבה זמן בישול, ככה שיהיה יותר זמן בבישול ככה הבשר יצא רך יותר, אל תנסו לחסוך בזמני הבישול.
אל תוותרו על הדבש! התפקיד של הדבר חשוב מאוד במתכון הזה, הוא עוזר לכירמול הרוטב שלנו וליצירת טעם אוממי מיוחד מאוד.
אז קדימה, בואו נכין ביחד תבשיל צלי כתף עם ירקות שורש שכולם אוהבים
בסיר רחב נטגן את הבשר על להבה גבוהה עד להזהבה עדינה, 3 דק מכל צד.
2)
נוסיף לסיר כוס יין אדום ונביא לרתיחה, היין צריך לרתוח כ- 30 שניות ואז נוסיף מים בכמות שתכסה את הבשר.
3)
נוסיף לסיר כף פפריקה, עלי דפנה ופלפל אנגלי.
4)
לאחר שהמים רותחים ננמיך את הלהבה ונבשל שעה וחצי.
5)
בינתיים, אפשר להכין את כל הירקות שלנו, את הבצל נקלף ונחתוך לקוביות גסות, את השום נקלף. ואת התפוחי אדמה והגזרים נקלף ונחתוך לקוביות.
6)
לאחר שעה וחצי נוציא את הבשר ונניח בקערה, שימו לב חשוב מאוד לשמור את מי הבישול להמשך המתכון, לפחות 2-3 כוסות.
המים ה אלו הם בעצם ציר בשר, נהוג מאוד להשתמש במים האלו במגוון תבשילים, אני אוהבת לשמור את כל המים, אני מכניסה אותם לצנצנת ומקפיאה את מה שאני לא משתמשת באותו רגע, הם נשמים במקפיא כמה חודשים טובים.
7)
אם הבשר לא הגיע חתוך, זה השלב שבו נחתוך את הצלי שלנו, אל תיבהלו אם הוא קשה מדיי הוא יתרכך בזמן הבישול.
8)
באותו סיר, לאחר שהוצאנו את הבשר והמים ושמנו אותם בצד, נטגן בשמן זית את הבצל יחד עם כפית כורכום ונערבב באופן קבוע שלא ישרף.
9)
כעת, נוסיף את שאר הירקות – הגזר, הפטריות, השום, תפוחי אדמה ועוד.
10)
אחרי 5 דקות בישול נוסיף עוד כוס יין ו-3 כפות דבש ונערבב מעט (אל תערבבו "חזק" כי זה יפורר את הירקות, הערבוב נועד לראות שלא נדבק כלום לתחתית הסיר)
11)
אחרי 5 דקות נוספות נוסיף את הבשר יחד עם כוס וחצי ממי הבישול ששמרנו ונערבב.
12)
נוסיף כף רסק עגבניות, כפית פלפל שחור וכפית מלח ונבשל שוב למשך שעה וחצי.
13)
במידה ובמהלך השעה וחצי חסרים נוזלים, נוסיף עוד מהציר ששמרנו בצד, תדאגו שהבשר שלכם תמיד יהיה מכוסה ברוטב ככה תבטיחו שהוא יישאר רך ונימוח. שימו לב לפני סיום הבישול לטעום ולתקן טעמים במידה וחסר תיבול.