היש משהו נוסטלגי יותר מפיצה פיתה? בילדותי, ארוחה שמורכבת מפיצה פיתה הייתה אחת הארוחות האהובות עליי, עם פיתה טרייה, קטשופ וגבינת צהובה פשוטה שנמסה בתנור. ואם אהבתי את זה אז, אני חייבת להודות שגם היום, פיצה פיתה מככבת אצלי במטבח – רק עם שדרוגים קטנים.
נכון, אני כבר לא אוכלת פיתה עם קטשופ וגבינה פשוטה, אלא משקיעה ברוטב עגבניות אמיתי ועשיר, משתמשת בגבינות איכותיות, ומוסיפה קצת תוספות מעניינות. אבל עדיין, אין מאכל מנחם כמו פיצה פיתה. מצד אחד, היא ממלאת את החשק למשהו פחמימתי וטעים, מצד שני – היא כל כך קלה להכנה וכמובן שגם טעימה בטירוף!
למה כולם אוהבים פיצה פיתה?
פיצה פיתה היא אחד הפתרונות הכי פשוטים ומהירים לארוחת ערב, והיא מתאימה בדיוק לאותם ימים שבהם אין לנו כוח להיכנס למטבח ולהתעסק עם הכנות ארוכות. היא מתאימה גם כמנת ביניים קלילה לילדים, או אפילו כנשנוש מהיר באמצע היום. כל מה שצריך הוא פיתה טרייה, רוטב עגבניות (או קטשופ אם בא לכם להרגיש קצת נוסטלגיה 😉), קצת גבינה מגורדת, והתנור עושה את השאר.
היופי של פיצה פיתה הוא שכל אחד יכול להכין אותה, גם מי שלא מרגיש בנוח במטבח. היא לא דורשת בצק מיוחד או התעסקות עם שמרים, ובזכות זה היא כל כך נגישה ופשוטה. ואם יש ילדים בבית – הם יכולים להכין אותה לבד, מה שהופך את ההכנה לחוויה משפחתית וכיפית.
פיצה פיתה – זיכרונות של ילדות וטעם של בית
פיצה פיתה היא לא רק מתכון מהיר וקליל – היא גם מנה שמחזירה אותנו לזיכרונות מתוקים מהילדות, כשכל מה שהיה צריך כדי לשמח אותנו היה פיתה עם קטשופ וגבינה. היום, כשאנחנו מכינים אותה בבית, אנחנו יכולים לשדרג אותה ולהפוך אותה למעט יותר מתוחכמת, אבל הטעם הבסיסי והאהוב נשאר אותו הדבר.
אז אם אתם מחפשים מתכון קליל ומנחם, כזה שתוכלו להכין לבד או עם הילדים, פיצה פיתה היא בדיוק מה שאתם צריכים. קדימה, גשו למטבח, פתחו את התנור, ותוך כמה דקות תוכלו ליהנות מפיצה פיתה חמה וטעימה כמו פעם, עם טוויסט מודרני וטעים.