אחד הדברים המנחמים ביותר בחורף הוא משקה סחלב חם, עם מעט קינמון ואגוזים קצוצים מעל, וחוץ מזה איזה ריח מדהים זה עושה? אני כותבת את המתכון הזה ביום שרבי של סוף אוקטובר ושוקלת ברציונת לסגור את החלונות בבית, להדליק מזגן ולהכין לי סחלב חם.
סחלב הוא משקה כזה שאי אפשר להגיד לו לא, הוא מחמם את הגוף והלב בעוצמות שאני לא יודעת איך להסביר, מענין אם כר הבנתם שנפלתם על מישהי שמכורה לסחלב בכל רמ"ח אבריה.
אם אתם שואלים את עצמכם איך מכינים סחלב, אז תדעו שיש 2 אפשרויות:
- אבקת סחלב מוכנה: הראשונה היא לקנות אבקת סחלב ולהיצמד להוראות המתכון
- משקה סחלב ביתי: להכין משקה סחלב מאפס ממצרכים שיש לכולנו, ולמזלו זה לוקח בדיוק 10 דקות עבודה (והגזמתי).
אנחנו נכין היום את האופציה השנייה הכנת משקה סחלב ביתי מאפס, מתכון קל שלוקח בקושי 10 דקות עבודה ומתאים לארבעה כוסות.