שתי סבתות מקסימות היו לי, האחת מרוקאית והשנייה טוניסאית, ובבית של שתיהן, תמיד חיכה לי קערת מושלמת של ספינג של סבתא. אצל סבתא אחת היינו טובלים את הספינג' בדבש מתוק ואצל השנייה הספינג'ים הגיעו מושלגים באבקת סוכר, ומה מהם אני מעדיפה? אינני בטוחה.. מה שבטוח, שיהיה ספינג' כמה שיותר ספינג וכמה שיותר אווירירי וגדול.
המתכון שהעלאתי כאן, הוא מתכון לספינג מרוקאי אורגינל כמו שהסבתא המרוקאית שלי הכינה, הבצק שמתקבל סופר אוורירי, וזה אומר שבשלב הכנת הבצק יצא לכם בצק מאוד דביק וזה בסדר, זה אפילו יותר מבסדר – זה מצוין! הבצק יתפח ותוך כדי תפיחה תוכלו לראות איך לאט לאט קל יותר לערבב אותו והוא פחות דביק. רק שימו לב, בלישה הראשונה שאתם מערבבים את הבצק היטב ואין גושים בבצק בכלל!
אז קדימה, בואו נכין ביחד מתכון ספינג קל ופשוט, שתמיד מצליח 🤍
נוסיף את המים ונלוש ליצירת בצק, הבצק יוצא דביק – וזה מצוין!
3)
נעטוף את הקערה בניילון נצמד ובמגבת, ונניח להתפחה במקום חמים בבית לשעה וחצי. שימו לב, צריך ללוש את הבצק כל 20 דקות (סהכ 4 פעמים).
4)
לאחר שעה וחצי, כשהבצק הכפיל את הנפח שלו נקח סיר נמלא בשמן עד חצי מגובה הסיר ונחמם לטיגון.
5)
כשהשמן חם נכין קערה קטנה עם שמן, נטבול את הידיים בשמן (הקר כמובן) ניצור כדור בגודל כדור פינג פונג מהבצק ובמרכז הכדור נעשה חור גדול מאוד (הספינג' תופח לכיוון החור בעת הטיגון) ונכניס לסיר בעדינות
אחרי שאנחנו מכניסים את הספינג' הראשון והשמן כבר חם, מומלץ להוריד את עוצמת האש כדי לאפשר לספינג' להתבשל מבפנים כמו שצריך. נסו ספינג' אחד ותראו איך הוא תופח לפני שאתם מכינים את השני.
6)
נטגן ונהפוך כדי שיהיה זהוב בצורה אחידה בכל הצדדים, נוציא לצלחת עם נייר סופג ונגיש. ניתן לפזר מעט סוכר מעל.