מתכון לעוגיות אמסטרדם – Van Stapele

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגיות אמסטרדם

זמן הכנה: 35 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 18 עוגיות

אין אדם שלא היה באמסטרדם וביקר לפחות פעם אחת ב-Van Stapele, קונדיטוריה קטנה שכל תפקידה הוא הכנת עוגיות שוקולדיות במיוחד שבמרכזן פרלין לבן שמנמן.

כשטסתי לחופשה באמסטרדם לפני מספר שנים, לא הבנתי על מה כל ההייפ (שהלך וגדל עם השנים). הלכתי כמו ילדה טובה ונעמדתי בתור, שלמזלי לא היה כזה נורא. נכנסתי לחנות וקנינו שתי עוגיות, אחת לכל אחד. יצאנו מהחנות לעבר הספסלים שליד החנות ולקחנו ביס. טוב, זה היה לפני שנים רבות ואני לא זוכרת בדיוק מה אמרנו, אך בוא נגיד שלאחר הביס ההוא חזרנו לקונדיטוריה וקנינו את המארז של השישה עוגיות, ולא, לא חזרנו איתן לארץ – הן נגמרו הרבה לפני. למזלי בחרנו לישון באיזה מלון זול באמסטרדם שהיה ממש קרוב לקונדיטוריה אז חזרנו לשם כמה פעמים 😉

עוגיות Van Stapele המקוריות
עוגיות Van Stapele המקוריות

עוגיות Van Stapele המקוריות

כשחזרתי לארץ בדיוק התחיל ההייפ על "עוגיות אמסטרדם", ואני בכלל התעצבנתי שזה השם שהן קיבלו. הרי למאפייה קוראים Van Stapele, אז מאיפה הבאתם את השם העברי הזה? אז לא ניסיתי אפילו להכין אותן, אבל אז באמצע הקורונה, כשהשמיים סגורים לחלוטין, הגוף שלי זעק לעוגיית Van Stapele, וניגשתי למטבח להכין את אחד המתכונים שמצאתי. המתכון היה טוב, אבל לא מדויק, ואני, שיושבת בבית כבר תקופה באמצע מגפה עולמית, החלטתי שאני חייבת לשפר ולתקן את המתכונים שמצאתי באינטרנט, וככה נולד המתכון שלפניכם.

רק לפני שנעבור למתכון של עוגיות אמסטרדם, מספר דגשים:

  • הסוד לעוגיה מוצלחת הוא אבקת הקקאו שאתם משתמשים בה, אני ממליצה לכם לקנות אבקת קקאו הולנדית בחנות מתמחה לבישול, זה ממש עושה את ההבדל וזה גם מה שייתן לעוגייה שלנו את הצבע החום-אדמדם הזה שיש לה.
  • אם אין לכם גישה אל פרלין שוקולד לבן (הוא נמכר בשם פרלין לעוגיות אמסטרדם, אתם יכולים לחפש בגוגל) אני ממליצה לכם לקחת כמה מטבעות שוקולד לבן, להמיס אותן ולהניח במגש של קרח עד שהשוקולד יתייצב, ככה תקבלו פרלין שוקולד לבן גדול ותוכלו למקם אותו במרכז העוגיה.
פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 35 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: 18 עוגיות

מצרכים

  • 175 גרם קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 35 גרם אבקת קקאו הולנדית איכותית
  • 3/4 כפית מלח
  • ביצה
  • 16 יחידות פרלין שוקולד לבן
  • 120 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם את התנור ל – 175 מעלות.

  • 2)

    ננפה לקערה את הקמח והקקאו, נוסיף את הסודה לשתייה והמלח ונערבב.

  • 3)

    בקערת המיקסר עם וו גיטרה נערבל את החמאה עם הסוכרים עד לקבלת תערובת אחידה ורכה.

  • 4)

    נוסיף את הביצה ונערבב היטב עד שהעיסה תתפח מעט.

  • 5)

    כעת, נוסיף בהדרגה את קערת הקמח לקערת המיקסר, תוך כדי ערבוב.

  • 6)

    נקח תבנית אפייה ונניח עליו נייר אפיה

  • 7)

    כעת, ניקח את הבצק ונחלק אותו לחתיכות בצק קטנות, כ-40 גרם לחתיכת בצק, ניצור צורת עיגול מכל חתיכת בצק כזו ובמרכז העיגול ניצור גומה, בגומה שיצרנו נניח את הפרלין ונעטוף אותו באמצעות בצק השוקולד, עד שהוא יהיה במרכז העוגיה.

  • 8)

    נפזר את העוגיות במרווחים גדולים, העוגייה משתטחת מאוד במהלך האפייה.

  • 9)

    נאפה כ- 10 דקות עד שהעוגיות יהיו יציבות.

  • 10)

    נוציא מהתנור, נחכה 15 דקות שהעוגיות יתקררו ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא