אין אדם שלא היה באמסטרדם וביקר לפחות פעם אחת ב-Van Stapele, קונדיטוריה קטנה שכל תפקידה הוא הכנת עוגיות שוקולדיות במיוחד שבמרכזן פרלין לבן שמנמן.
כשטסתי לחופשה באמסטרדם לפני מספר שנים, לא הבנתי על מה כל ההייפ (שהלך וגדל עם השנים). הלכתי כמו ילדה טובה ונעמדתי בתור, שלמזלי לא היה כזה נורא. נכנסתי לחנות וקנינו שתי עוגיות, אחת לכל אחד. יצאנו מהחנות לעבר הספסלים שליד החנות ולקחנו ביס. טוב, זה היה לפני שנים רבות ואני לא זוכרת בדיוק מה אמרנו, אך בוא נגיד שלאחר הביס ההוא חזרנו לקונדיטוריה וקנינו את המארז של השישה עוגיות, ולא, לא חזרנו איתן לארץ – הן נגמרו הרבה לפני. למזלי בחרנו לישון באיזה מלון זול באמסטרדם שהיה ממש קרוב לקונדיטוריה אז חזרנו לשם כמה פעמים 😉
עוגיות Van Stapele המקוריות
כשחזרתי לארץ בדיוק התחיל ההייפ על "עוגיות אמסטרדם", ואני בכלל התעצבנתי שזה השם שהן קיבלו. הרי למאפייה קוראים Van Stapele, אז מאיפה הבאתם את השם העברי הזה? אז לא ניסיתי אפילו להכין אותן, אבל אז באמצע הקורונה, כשהשמיים סגורים לחלוטין, הגוף שלי זעק לעוגיית Van Stapele, וניגשתי למטבח להכין את אחד המתכונים שמצאתי. המתכון היה טוב, אבל לא מדויק, ואני, שיושבת בבית כבר תקופה באמצע מגפה עולמית, החלטתי שאני חייבת לשפר ולתקן את המתכונים שמצאתי באינטרנט, וככה נולד המתכון שלפניכם.
רק לפני שנעבור למתכון של עוגיות אמסטרדם, מספר דגשים:
- הסוד לעוגיה מוצלחת הוא אבקת הקקאו שאתם משתמשים בה, אני ממליצה לכם לקנות אבקת קקאו הולנדית בחנות מתמחה לבישול, זה ממש עושה את ההבדל וזה גם מה שייתן לעוגייה שלנו את הצבע החום-אדמדם הזה שיש לה.
- אם אין לכם גישה אל פרלין שוקולד לבן (הוא נמכר בשם פרלין לעוגיות אמסטרדם, אתם יכולים לחפש בגוגל) אני ממליצה לכם לקחת כמה מטבעות שוקולד לבן, להמיס אותן ולהניח במגש של קרח עד שהשוקולד יתייצב, ככה תקבלו פרלין שוקולד לבן גדול ותוכלו למקם אותו במרכז העוגיה.