עוגת גן – המתכון שכל הילדים אוהבים

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת שוקולד הכי טעימה בעולם

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 35 דקות

כמות מנות:

עוגת השוקולד שלי היא הכי קלה, מהירה וטעימה שיש! לא משנה מתי צריך להביא לגן עוגה – זו הבחירה הקבועה שלי. בכל פעם שאני שולחת את הילדים עם מגש עוגה לגן, אני עושה זאת בראש שקט כי אני יודעת שכולם יתלהבו ממנה. אתמול היה בדיוק יום כזה, ואז זה הכה בי – איך זה שהמתכון הזה עדיין לא עלה לאתר שלי?!

במהירות התיישבתי להקליד את המתכון ולשתף אותו כאן, ואז שמתי לב שלא צילמתי את העוגה 🙈 זה כמובן הוביל אותי להכין עוגה נוספת, אבל הפעם למשפחה. הפעם גם קצת יותר השקעתי והכנתי אותה בתבנית עגולה, אבל תדעו שהכמויות במתכון הזה מושלמות לתבנית אלומיניום גדולה. יוצאות לכם בערך 30 קוביות עוגה, שזה מספיק בול לרוב הגנים, וגם נשאר קצת למשפחה בבית 😊

איך לשדרג את המתכון?

למרות שהעוגה מושלמת כמו שהיא, תמיד אפשר לשדרג אותה! אם אתם רוצים להפוך אותה לקצת יותר מיוחדת, אפשר להוסיף שוקולד צ'יפס לתוך הבלילה – זה ייתן לכם ביסים מפתיעים של שוקולד נוסף. רעיון נוסף הוא להוסיף ציפוי שוקולד מבריק מעל (שוקולד מריר עם שמנת מתוקה) ולעטר בסוכריות צבעוניות – זה תמיד מרגש את הילדים ומוסיף מגע חגיגי לעוגה.

למה להכין את המתכון הזה?

עוגת השוקולד הזו היא עוגה שילדים אוהבים לא רק בגלל הטעם הנהדר שלה, אלא גם בגלל המרקם הרך והעסיסי שלה. היא קלה להכנה ודורשת רק כמה דקות עבודה, מה שהופך אותה למושלמת לאמהות עסוקות שצריכות משהו מהיר ושכולם יאהבו. העוגה נשמרת נהדר, כך שאם נשארות לכם שאריות (ולפעמים זה נדיר!), אפשר לשמור אותה במקרר לכמה ימים.

איך לאחסן את השאריות?

אם איכשהו נשארו לכם שאריות מהעוגה, אתם יכולים לשמור אותן בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר ליום-יומיים. אם תרצו לשמור אותה למשך זמן ארוך יותר, הכניסו אותה למקרר – היא תישאר טרייה וטעימה עד 3 ימים, ותוכלו אפילו להקפיא אותה לחודש! פשוט עוטפים כל קובייה בנפרד בניילון נצמד, ומוציאים להפשיר כמה שעות לפני ההגשה.

אז קדימה, בואו נכין יחד עוגת גן שוקולדית, טעימה, ומהירה שכל הילדים אוהבים! 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 35 דקות
  • סך הכל זמן: 50 דקות

מצרכים

  • כוס קמח לבן מנופה
  • כוס שמן קנולה
  • כוס סוכר לבן
  • כוס אבקת שוקולית
  • שקית אבקת אפייה
  • שקית סוכר וניל
  • 5 ביצים

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם תנור ל- 165 מעלות.

  • 2)

    נטרוף את הביצים בקערה.

  • 3)

    נוסיף לקערה את כל שאר המצרכים ונערבב היטב.

  • 4)

    נקח תבנית בינונית ונשפוך אליה את מלית העוגה, נכניס לתנור 35 דקות.

  • 5)

    לאחר 35 דקות אפייה נבדוק אם העוגה מוכנה ע"י הכנסת קיסם שיניים למרכז העוגה, אם הקיסם יצא ללא גושים- העוגה מוכנה ואם יש מעט גושים נאפה עוד כמה דקות ונבדוק שוב.

  • 6)

    נוציא את העוגה ומיד נשפוך עליה כוס מים חמים (ניתן להוסיף כפית נס קפה למי שאוהב את הטעם).

  • 7)

    נכין את הרוטב: נשים את חבילת השוקולד המריר בקערה יחד עם חצי חבילת שמנת מתוקה (175 מ"ל) ונמיס אותם בין דקה לדקה וחצי במיקרוגל עד שהכל ימס.

  • 8)

    נשפוך את הרוטב בצורה אחידה על כל העוגה.

  • 9)

    ניתן לקשט עם סוכריות צבעוניות, שברי מקופלת, עדשים או כל תוספת שאתם אוהבים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא