מי לא אוהב פלאפל? אני עוד לא פגשתי אחד כזה! זה אחד המאכלים האהובים ביותר על כולם – בין אם אתם אוכלי כל, צמחוניים, טבעוניים או אפילו צליאקים. היופי במנה כמו פלאפל הוא שהיא מתאימה לכל אחד ואחת, וכל זה בלי להתפשר על הטעם. כל ביס מכדור פלאפל מלא בטעמים עמוקים של תבלינים וירק, וכל כך מספק שאף אחד לא מרגיש שמדובר בפתרון מותאם – זו פשוט מנה שכולם אוהבים.
פלאפל – המתכון המינימליסטי
בכל הנוגע למתכון לפלאפל, יש כל כך הרבה גרסאות. יש כאלה שמוסיפים פירורי לחם, ויש שמוסיפים פרוסות לחם רטוב, יש ששמים המון ירק ויש מי שמעדיפים להימנע מזה. אני החלטתי לשתף אתכם במתכון שלי – מתכון מינימליסטי, בלי חידושים מיוחדים או מרכיבים מיותרים, רק כל מה שכדור פלאפל טעים צריך. התוצאה? כדורי פלאפל פריכים מבחוץ ורכים מבפנים, עם כל הטעם שאנחנו כל כך אוהבים, ומוכנים תוך כעשר דקות הכנה!
טיפים להכנת פלאפל מוצלח
כדי שתצליחו להוציא את המנה הכי טעימה שיש, הנה כמה טיפים להכנת פלאפל ביתי מושלם:
- השריה טובה של גרגירי החומוס – אחד הסודות לפלאפל טעים הוא השריה טובה של גרגירי החומוס. תנו להם לפחות 12 שעות במים, עדיף אפילו 24 שעות, כדי שהם יספגו את הנוזלים ויתנפחו כמו שצריך. זה יעזור לכם להגיע לטקסטורה מושלמת בכדורי הפלאפל.
- תיבול מדויק – הטעמים של הפלאפל הם מה שעושים אותו כל כך מיוחד. השתמשו בכמון, שום, בצל ופלפל שחור לתיבול, ואל תשכחו להוסיף כוסברה קצוצה או פטרוזיליה אם אתם אוהבים את הטעם של הירק. זה מוסיף רעננות ומעמיק את הטעמים.
- המכשיר להכנת כדורי פלאפל – אפשר בהחלט להכין את כדורי הפלאפל ביד ולכדרר אותם לפני שמכניסים לשמן החם. אבל, אם אתם רוצים להקל על עצמכם, מכשיר לכדורי פלאפל יכול להיות תוספת נהדרת למטבח. מכניסים אותו לבלילה, לוחצים, וזורקים בעדינות לשמן החם – זה מהיר ופשוט!
מכשיר להכנת כדורי פלאפל
ניתן להכין את כדורי הפלאפל ביד, פשוט לכדרר כדורים מהבלילה ולהכניס לשמן החם, אך כמובן שהיום יש פתרונות שיעזרו לנו לזרז את מלאכת הכדרור, אחד מהם הוא המכשיר להכנת כדורי פלאפל, מכניסים אותו לבלילה לוחצים עליו והופ משליחים (בעדינות) לשמן החם. את המכשיר ניתן להזמין בעלי אקספרס (לחיצה על התמונה תעביר אתכם לדיל) או בחנויות האפייה המתמחות.
איך לשמור על פלאפל טרי לאחר הטיגון?
פלאפל הוא מאכל שבאמת הכי טוב כשהוא חם ומיד מהשמן, אבל אפשר בהחלט לשמור את הכדורים גם למועד מאוחר יותר. אם אתם רוצים שהפלאפל יישאר פריך וטעים, הניחו אותם על נייר סופג מיד לאחר הטיגון כדי להיפטר מהשמן העודף. ניתן לשמור את הכדורים המוכנים במקרר ולהכניס לתנור לחימום חוזר – הם יצאו חמימים ופריכים.
שימו ❤️ הכמויות במתכון, מהמתכון הזה יצאו לכם כ-20 כדורי פלאפל, שזה מספיק לכ-4-5 מנות פלאפל, אז אל תתביישו להכפיל כמויות, בהתאם לכמות האנשים שאוכלים.
אז לכל מי שתוהה איך מכינים פלאפל, בואו נכין ביחד את הפלאפל מתכון קל והכי טעים שיש!