מכירים את זה שאתם נזכרים בשעת ערב מאוחרת שהפשרתם בשר טחון ולא עשיתם איתו כלום? ובכלל לא התחלתם לחשוב עדין על תוספת לצד הבשר, ולמי בכלל יש כוח להיכנס למטבח עכשיו ולהתמודד עם כמות הכלים המלוכלכים שיחכו לנו בסיום הבישול? יופי – המכון הבא הוא בדיוק בשבילכם!
פסטה ברוטב בולונז סמיך ועשיר, שמכינים בסיר אחד, זמן הכנה קצר ומחמאות בלי סוף. והכל אודות לעובדה שהיינו עצלנים והכנו את הפסטה בתוך הרוטב בולונז שלה, "העצלנות" הזו גורמת לכך שכל המנה שלנו מקבלת טעם עשיר והומוגני, הן של הפסטה והן של הרוטב.
אני ממש ממליצה לכם להכין את המתכון הזה עם ספגטי עבה עבה, כך שבסוף הבישול הרוטב יחדור לתוך הספגטי.
אז יאללה, שנתחיל להכין את הפסטה הבולונז הכי טעימה בעולם?
בסיר רחב, נחמם מעט שמן זית, כשהשמן מתחמם, נוסיף קוביות בצל קטנות ונטגן עד להזהבה.
2)
כשהבצל הוזהב, נוסיף את שיני השום והתבלינים (מלבד הסוכר) – נערבב היטב על מנת לפתוח את התבלינים שלנו ברוטב. (מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כמון, פפריקה מתוקה)
3)
נוסיף את הבשר הטחון לסיר ובעזרת כף עץ "נפורר" אותו בסיר, נטגן עד שהבשר ישנה את צבעו
4)
מוסיפים לסיר את הפסטה הלא מבושלת שלנו, יחד עם רסק העגבניות, המים, הסוכר והבזיליקום (ניתן לחתוך את הבזיליקום לחתיכות קטנות או להשאיר אותו שלם, הרוטב יספוג את הטעם המרענן שלו)
5)
נסגור את הסיר ונביא לרתיחה, כשהסיר רותח, נערבב אותו וננמיך את להבת הגז לאש נמוכה
6)
נסגור את הסיר שנית ונמתין עד שהפסטה תתרכך (כעשרים דקות) מומלץ לערבב את הסיר מדיי כמה דקות כדי שהפסטה לא תדבק.
7)
לבסוף, יש לטעום את הרוטב ולוודא שהתיבול מוצא חן בעייננו ולא חסר כלום, אם כן זה זמן טוב לתקן.