קינוח כוסות טירמיסו תותים ושוקולד לבן

אוכל ביתי בקלות
טירמיסו תותים בקינוח כוסות

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 6 כוסות גדולות כמו בתמונה

תעצמו עיניים לרגע ודמיינו שאתם באי טרופי רחוק, אוחזים ביד כפית וביד השנייה כוס קינוח מפנקת עם שכבות של קצפת עשירה, תותים טריים ובישקוטי ספוג בטעמים עדינים. כל ביס הוא חגיגה של מתיקות ונימוחות, ולסיום שוקולד לבן שנמס בפה. עד שתגיעו ל"אי הרחוק" הזה, אתם יכולים לפנק את עצמכם בקינוח כוסות טירמיסו תותים ושוקולד לבן שלי – קינוח שתמיד יוצא מדהים, ובזמן שתנסו להגיד "טירמיסו" כמו שצריך, הוא כבר יהיה מוכן.

הקינוח הזה משלב בין הרעננות של התותים, העדינות של הקצפת, והעושר של השוקולד הלבן, ויוצר מנה בלתי נשכחת. וזה היתרון הגדול של קינוחים בכוסות – הם גם יפים להגשה וגם מאפשרים לכם ליהנות מכל שכבה בנפרד, ביס אחרי ביס.

למה הקינוח הזה כל כך מושלם?

הקינוח הזה הוא שילוב מושלם בין קלילות למתיקות. הוא נראה מרשים מאוד עם השכבות הצבעוניות של התותים, השוקולד הלבן, והקצפת, אבל ההכנה שלו קלה ומהירה. זה קינוח שמתאים גם לאירוח וגם לפינוק משפחתי פשוט באמצע השבוע.

טיפים להכנת קינוח כוסות טירמיסו תותים ושוקולד לבן

  • תותים טריים בלבד: כדי לקבל את הטעם המרענן של התותים, חשוב להשתמש בתותים טריים ואיכותיים. אם זה לא עונת התותים, אפשר לשלב פירות יער קפואים ומופשרים.
  • בישקוטי ספוגים בקפה: כדי להוסיף מגע של טירמיסו קלאסי, אני ממליצה להשרות את הבישקוטי בקצת קפה, אבל אפשר גם להשרות אותם במיץ תפוזים לילדים או במעט ליקר לאירוח חגיגי.
  • שוקולד לבן מומס: חשוב להמיס את השוקולד הלבן בזהירות כדי שלא יישרף. הכי טוב להמיס אותו באמבט מרים (באן מרי) או במיקרוגל בפולסים קצרים.

איך לשדרג את הקינוח?

אם אתם רוצים להוסיף עוד שכבה של טעם, אפשר לפזר מעל כל כוס שבבי שוקולד מריר או אגוזים קצוצים. אפשר גם להוסיף שכבה של גנאש שוקולד בין הקצפת לשכבת התותים, או להשתמש בגרידת תפוז מעל התותים כדי להוסיף רעננות.

אז קדימה, חממו את המטבח ותתחילו להכין – קינוח כוסות טירמיסו תותים ושוקולד לבן מחכה לכם, והוא הולך להיות כוכב האירוע הבא שלכם!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • כמות מנות: 6 כוסות גדולות כמו בתמונה

מצרכים

  • שרוול עוגיות ביסקוטי לטירמיסו
  • חלמון ביצה
  • 250 גרם גבינת מסקרפונה
  • 2 מיכלים שמנת מתוקה להקצפה 38%
  • 3/4 כוס חלב קר
  • 400 גרם תות שדה
  • כף סוכר
  • חופן מטבעות שוקולד לבן

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נטחן 5 תותים עם החלב כף סוכר במעבר מזון או בלנד מוט

  • 2)

    את כל שאר התותים, נחתוך לריבועים שווים בגודלם ככל האפשר.

  • 3)

    את הבישוקי נשבור לחתיכות, בערך 3-4 חתיכות מכל בישוקטי

  • 4)

    נעבור להכנת הקרם- בקערה נטרוף את חלמון הביצה עם 4 כפות סוכר עד שהתערובת תתחיל להראות כמו קצף

  • 5)

    נוסיף את את גבינת המסקרפונה ונערבב היטב לאיחוד.

  • 6)

    כעת, בקערה נפרדת (מומלץ במיקסר למי שיש) נקציף במהירות גבוהה שמנת מתוקה עד לקבלת קצפת יציבה מאוד.

  • 7)

    נוסיף את התערובת שיצרנו עם החלמון וגבינת המסקרפונה לתוך הקצפת ונערבב בתנועות קיפול

הרכבת כוסות הקינוח טירמיסו שלנו

  • 1)

    נמזוג לכל כוס מעט מהקרם שלנו ומעל שכבת תותים יפה (כ-4 כפות)

  • 2)

    כעת, נוסיף עוד 4-5 כפות קרם.

  • 3)

    כעת, נתבול את חתיכות הבישוקוטי שלנו במחית התות שיצרנו בהתחלה, נשאיר כל בישוקטי כ-5 שניות ונוציא, אל תשאירו יותר מדיי שלא יהפוך למיימי. בכל כוס נשים שכבה של בישוקוטי

  • 4)

    מעל שכבת הבישוקוטי נוסיף עוד תותים חתוכים ומעל נפזר מטבעות שוקולד לבן.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא