תבשיל במיה צמחוני ממכר שאתם חייבים להכין

אוכל ביתי בקלות
תבשיל במיה קל ומהיר

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 4

תשמעו קטע – עד שלא הכרתי את בעלי, לא אכלתי במיה, אצלנו בבית לא מכינים את זה בכלל מאכלים עם במיות וככה יצא שלא הכרתי את הטעם של הבמיה. כשהגעתי אל בעלי הביתה, באחת הפעמים הראשונות שהייתי שם אבא שלו הכין סיר של טבחה עם במיה והם הגישו את זה לצד אורז, ואני, שלא הכרתי את הירק הזה קצת חששתי לטעום אותו, החשש התפוגג עם הביס הראשון, אז כבר לא יכולתי להפסיק לאכול את התבשיל הזה.

עוד באותו יום, כשחזרתי הביתה, אמרתי להורים – "פעם הבאה תקנו בסופר במיה" ומאז ועד היום, גם בבית הוריי אנחנו אוכלים הרבה במיה. בדיעבד, אני לא מבינה איך לא היה לנו בבית במיה.

אז בואו נדבר על המתכון של הבמיה שלי, למעשה, הוא נשאר כמעט אותו המתכון כמו הפעם הראשונה שהכנתי אותו, בזמנו, מצאתי אותו בקבוצת הפייסבוק המוכרת "אימהות מבשלות ביחד" אבל הבחורה המקסימה שהכינה אותו עם בשר אדום ועשרות תבלינים ואני רציתי מתכון פשוט וקל אז השמטתי את רוב המרכיבים שהיא שמה ונשארתי עם מנה מינימלית של במיה ברוטב עגבניות עשיר וטעים, שאי אפשר להפסיק לאכול. ושום מילה על הכרום של הבמיה, אצלי במנה זה לא קיים – וכך גם אצלכם.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 10 שיני שום, חתוכים לפרוסות
  • 3 עגבניות
  • שקית במיה קפואה
  • קופסאת שימורים עגבניות מרוסקות
  • כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפיות סוכר

אופן ההכנה

  • 1)

    מוציאים את הבמיה מהמקפיא שתפשיר

  • 2)

    נקח סיר ונטגן את הבמיה עם מעט שמן זית למשך 10 דקות.

  • 3)

    נוסיף את השום המלח והפלפל, נמערבב, נטגן למשך 2 דקות נוספות ונוציא את הבמיה לקערה

  • 4)

    נגרד בפומפיה את העגבניות לקערה.

  • 5)

    נכין ראת הרוטב- נוסיף שמן לסיר ואליו נוסיף רסק עגבניות, קופסאת עגבניות מרוסקות ואת העגבניות שגירדנו בפומפיה, נוסיף מלח פלפל ובוכר ונבשל למשך 10 דקות.

  • 6)

    נוסיף את הבמיה לסיר עם הרוטב ונשבל למשך 15 דקות נוספות על אש קטנה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא