דג בורי על האש מתכון קל להכנה

אוכל ביתי בקלות
מתכון לדג בורי על האש

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 15 דקות

כמות מנות:

בורי שלם על האש הוא אחת הארוחות האהובות עליי כשבא לי "להשקיע" ולהרשים את המשפחה או החברים, מבלי באמת להשקיע שעות במטבח. כי הרי האמת היא, שאין פה באמת הרבה השקעה – רק קצת תיבול, כמה דקות על הגריל, ויש לכם מנה שנראית כמו יצירה של שף. תוך 20 דקות בדיוק מתקבלת ארוחה טעימה ומרשימה, שמרגישה מיוחדת ושונה מהמנות הרגילות שאנחנו מכינים ביום-יום.

למה כדאי לבחור במנת דג שלם על האש?

היתרון הגדול במנת דג שלם, במיוחד כשמדובר בדג כמו בורי, הוא שהדג הוא ארוחה שלמה בפני עצמו. הבורי הוא דג בשרני ועסיסי, כך שבכמה דקות עבודה פשוטות אתם מקבלים ארוחה מזינה, משביעה וטעימה. למעשה, לא תמיד חייבים להכין תוספת ליד, כי הדג מספיק למלא את הצלחת ולהשביע. אם בכל זאת רוצים לשדרג את הארוחה, אפשר להוסיף סלט טרי, ירקות קלויים על האש, או תפוחי אדמה רכים ונימוחים. אבל אם אתם בעניין של מנה פשוטה וממוקדת – הדג הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.

אפשר לגוון את הדג ולהתאים לטעם האישי

היופי במתכון הזה הוא שניתן להכין אותו עם כמעט כל סוג דג שאתם אוהבים. בין אם מדובר בלברק, דניס, לוקוס, או אפילו בורי, התוצאה תמיד יוצאת נהדרת. כל מה שצריך לעשות הוא לבחור את הדג האהוב עליכם, לוודא שהוא טרי ולנקות אותו היטב לפני הצלייה. כל דג יקבל את הטעמים של התיבול והגריל ויהפוך למעדן של ממש.

טיפ קטן לשדרוג הארוחה – תפוחי אדמה על האש

אם כבר החלטתם להדליק את הגריל, למה לא לנצל אותו עד הסוף? תשטפו כמה תפוחי אדמה, תעטפו אותם בנייר כסף ותניחו אותם על הגריל ברגע שאתם מדליקים אותו. עד שהדג יהיה מוכן, גם תפוחי האדמה יהיו רכים ונימוחים מבפנים, עם קליפה פריכה וטעימה מבחוץ – בדיוק כמו במדורות של פעם. הם מהווים תוספת מושלמת לדג, אבל לגמרי אפשר ליהנות מהם גם לבד.

טיפ לשדרוג תפוחי האדמה: לפני העיטוף בנייר כסף, חתכו את תפוחי האדמה לחצי ותבלו במעט שמן זית, מלח גס ותבלינים אהובים. כך הם יספגו טעמים וישתדרגו למשהו מיוחד.

איך יודעים שהדג מוכן?

הכנת דג שלם על האש היא פשוטה מאוד, אבל חשוב לדעת מתי להוציא אותו מהגריל כדי שהוא לא יתייבש. הנה כמה סימנים לכך שהדג מוכן:

  1. העור מתקלף בקלות: כשמקלפים מעט מהעור עם מזלג, בשר הדג צריך להיות לבן ואטום.
  2. העצמות מתנתקות בקלות: אם אתם מנסים לשלוף את האדרה המרכזית והיא יוצאת בלי מאמץ – הדג מוכן.
  3. מגע קל בבשר הדג: נגיעה עדינה תראה לכם אם הבשר מתפרק בקלות – זה סימן שהדג הגיע למרקם המושלם.

אז יאללה, מה מחכים? הדליקו את הגריל, הכינו את הדג שאתם הכי אוהבים, והפתיעו את המשפחה בארוחה שהיא גם מהירה וגם משביעה. מבטיחה שמהר מאוד זה יהפוך למתכון הקבוע שלכם בכל פעם שתרצו להרשים בלי להתאמץ יותר מדי 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 15 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות

מצרכים

  • יחידה דג בורי
  • 2 כפות שמן זית
  • כפית מלח גס
  • כפית פלפל שחור גרוס
  • ענף טימין
  • ענף רוזמרין
  • 0.5 יחידה לימון
  • נייר כסף

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בלהדליק את המנגל. ניתן להשתמש במנגל גז או גחלים.

  • 2)

    נקח את הדג וננקה אותו מתחת למים זורמים, במידה והוא לא חתוך מספיק בבטן נגדיל את החתך.

  • 3)

    נייבש את הדג, נפרוס חתיכה גדולה של נייר כסף שתספיק לעטיפת הדג ונניח בה נייר כסף ואת הדג.

    הידעתם? נייר כסף שבא במגע עם חום משחרר חומרים רעילים, לכן תמיד כדאי לשים נייר אפיה כחוצץ עם האוכל שלנו.

  • 4)

    נמרח את השמן זית יחד עם המלח והפלפל על הדג ונעשה אותו היטב.

  • 5)

    את הלימון נחתוך לפרוסות ונפזר בבטן הדג ומחוצה לו.

  • 6)

    ננקה את הרוזמרין והטימין ונכניס חלק לבטן הדג וחלק נפזר בחוץ.

  • 7)

    נעטוף את הדג היטב בנייר הכסף, נסגור את הקצוות בצורת סוכריה ונניח על הרשת של המנגל

  • 8)

    נבשל כל צד למשך כ-6 דקות מכל צד, אם אתם אוהבים את הדג יותר מבושל תוסיפו בישול של עוד דקה וחצי מכל צד.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא