אין על ארוחת בוקר בריאה שמכינים מגרנולה יוגורט ופירות טריים חתוכים. ונכון, אפשר לקנות גרנולה מוכנה בסופר אבל הן לא באמת טריות וחוץ מזה, שאנחנו לא יכולים לדעת מה שמו בפנים ולשלוט בכמות הסוכרים שיש במנה. ואני מבטיחה לכם, שמהרגע שתכינו גרנולה בבית אתם לא תרצו לחזור אחורה.
ושלא תבינו אותי לא נכון, אני יודעת שגרנולה מוכנה שקונים בסופר זולה יותר, אך הטעם של הגרנולה שמכינים בבית בשילוב ריח האפייה שימלא את הבית והלב שלכם זה משהו שאין לו תחליף. אני כבר שנים מכינים מדיי שבועיים גרנולה, אנחנו אוכלים אותה בבוקר או בערב כשרוצים משהו קטן לארוחת ערב.
מה שמים בגרנולה?
למרת שלמטה תמצאו מתכון מדויק להכנת גרנולה ביתית, חשוב לי לחדד שלגרנולה ביתית יש עשרות אפשרויות וניתן להכין ממה שיש בבית, כי כעקרון, חוץ מהבסיס של המתכון (שיבולת שועל עבה, מלח ושמן זית) התוספות לגמרי תלויות בכם ובמה שיש לכם בבית
- אגוזים – תפתחו את המזווה שלכם, אילו אגוזים אתם רואים? אני אוהבת לשים בגרנולה פקאן, שקדים, קשיו ופיסטוקים, רק חשוב להשתמש באגוזים שלא עברו קלייה. אגב את האגוזים אפשר לקצוץ או להשאיר בשלמותם, לפי המצב רוח שלכם 😉
- ממתיק– אני הכי אוהבת לשים דבש בגרנולה שלי, אך אתם יכולים להמיר את הדבש לסילאן, מייפל (עדיף טבעי) או סירופ אגבה. אך אם אתם משתמשים בסירופ אגבה תשימו חצי מהכמות כי הוא מתוק מאוד.
- סיבים תזונתיים – אני ממש ממליצה לכם להוסיף לגרנולה שלכם גרעינים עם ערכים תזונתיים גבוהים, שלפעמים קשה לנו לשלב בארוחות שלנו, כמו גרעיני צ'יה או זרעי פשתן
- תוספות לאחר שהגרנולה מוכנה – לאחר שהגרנולה יוצאת מהתנור, ניתן להוסיף חמוציות, חתיכות חלווה או שוקולד קצוץ. רק תקפידו לערבב אותם עם הגרנולה רק כשהיא קרה לחלוטין.
הדרך הכי טובה לשמור את הגרנולה אחרי שהיא מוכנה
אחרי שהגרנולה מוכנה, אני אוהבת להעביר אותה לצנצנת אטומה, אבל כל כלי אטום יעבוד. הגרנולה שלי תמיד מונחת על השיש, ככה היא גם מקשטת לנו את השיש וגם אנחנו "זוכרים לאכול אותה על פניי חטיפים מעובדים.
הגרנולה יכולה להישמר בין שבועיים לשלושה שבועות אם שומרים אותה בצנצנת סגורה.
אז יאללה, בואו נתחיל. אני מזכירה שזה מתכון בסיס ואם אין לכם חלק מהרכיבים זה לא נורא, פשוט תשימו יותר ממרכיב אחר.