חלה לשבת ללא ביצים מתכון קל להכנה לכבוד שבת

אוכל ביתי בקלות
חלה לשבת ללא ביצים

זמן הכנה: 20 דקות

זמן בישול: 40 דקות

כמות מנות:

אם אתם מחפשים מתכון מוצלח לחלה ללא ביצים, אתם במקום הנכון! זהו מתכון פשוט ונגיש שיתאים לכל מי שנמנע מאכילת ביצים, ובכל זאת רוצה ליהנות מחלה טעימה ורכה לכבוד שבת. למעשה, גם במתכון החלה הרגיל שלי אני לא משתמשת בביצים, למעט לציפוי לפני הכניסה לתנור, אבל גיליתי שיש חלופות מצוינות שמעניקות לחלה צבע זהוב ומרקם רך בדיוק כמו במתכונים עם ביצים. אחת האופציות האהובות עליי היא להשתמש בתערובת של סילאן ומים למריחה, שנותנת לחלה את הברק והצבע המושלם.

איך להשיג את המרקם המושלם ללא ביצים?

חלה ללא ביצים יכולה לצאת רכה ואוורירית בדיוק כמו גרסה שמכילה ביצים, כל מה שצריך הוא להקפיד על השלבים הנכונים ולהשתמש במרכיבים טובים. אחד הסודות לקבלת חלה מושלמת הוא לתת לבצק מספיק זמן לתפוח – התפיחה הארוכה מאפשרת לבצק לפתח מרקם אוורירי וקליל. גם שימוש בשמרים טריים או יבשים איכותיים יכול לעשות את ההבדל.

במקום מריחת ביצה לפני האפייה, כמו שהזכרתי, אני ממליצה על שילוב של כף סילאן עם חצי כוס מים, שמעניק לחלה צבע זהוב ויפה. בנוסף, אם אתם אוהבים חלות עם טעמים מיוחדים, תוכלו להוסיף מעל מעט שומשום, פרג או קצח, להוסיף טוויסט ייחודי וטעמים נוספים לחלה.

טיפים לחלה מוצלחת וללא ביצים

  • שימוש בקמח איכותי: חשוב לבחור קמח לבן איכותי או לשלב קמחים נוספים כמו קמח כוסמין למי שרוצה לחלה בריאה יותר.
  • תפיחה מספקת: התפיחה הארוכה היא המפתח לחלה אוורירית. מומלץ לתת לבצק לתפוח פעמיים – פעם אחת בקערה ופעם שנייה אחרי קליעת החלות.
  • טמפרטורת אפייה נכונה: חשוב לאפות את החלה בטמפרטורה המתאימה (סביב 180 מעלות) כדי שתצא פריכה מבחוץ ורכה מבפנים.

אז בלי להכביר במילים, בואו נכין יחד מתכון לחלה לשבת שתמיד מצליח, גם בלי ביצים.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה

מתכון לחלה לשבת בלי ביצים קל להכנה ומושלם לשבת

מצרכים

  • קילו קמח לחם מנופה
  • 50 גרם סוכר לבן
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 120 מ"ל שמן
  • 600 מ"ל מים פושרים
  • כף מלח
  • חופן שומשום (אם בא לכם)

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערת המיקסר, נשים את הקמח המנופה, הסוכר, השמרים היבשים, המים והשמן ונערבב באמצעות וו לישה במשך 10 דקות.

  • 2)

    נוסיף את המלח ונמשיך ללוש עוד 2 דקות.

  • 3)

    נמרח את הבצק במעט מאוד שמן, נכסה עם מגבת או ניילון נצמד ונניח להתפחה של 40 דקות.

    השמן ישמור על הבצק שלנו מהתפתחות של קרום על השכבה העליונה שלו, כמו כן, השמן יעזור לנו לקלוע את החלות שלנו בקלות בשלב מאוחר יותר, לכן חשוב מאוד לשים אבל אין צורך להגזים בכמות.

  • 4)

    נוריד את הכיסוי ונלוש את הבצק למשך דקה.

  • 5)

    נכסה שוב ונניח להתפחה שנייה של שעה וחצי או עד שהבצק יכפיל את נפחו. (חורף עלול לקחת יותר זמן)

  • 6)

    נוריד את הכיסוי ונחלק את הבצק ל- 6 חתיכות, ונקלע 2 חלות. (ניתן לחלק לשמונה חתיכות ולקלוע כל חלה מארבעה רצועות כדי להגיע לצורת החלות בסופרים)

  • 7)

    נכסה ונתפיח שוב ל35 דקות לפחות – עד שהחלות יכפילו את נפחן.

  • 8)

    בינתיים, נדליק את התנור ל- 180 מעלות.

  • 9)

    כשהחלות תפחו, נפזר שומשום בנדיבות אם בא לכם שומשום. וחשוב מאוד להשפריץ קצת מים על החלה לפני שמכניסים לתנור( זה נותן צבע)

  • 10)

    נניח את החלות בתבנית אפיה עם נייר אפיה ונאפה את החלות כ-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא