מתכון למאפינס תפוזים פרווה טעים

אוכל ביתי בקלות
תמונה של מאפינס תפוזים פרווה מוכנים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 10

מאפינס תפוזים הוא בדיוק מסוג הקינוחים שתמיד מצליחים, ותמיד כיף לחזור אליהם שוב ושוב. מדובר בקינוח קל להכנה, עם טעם עדין, נטרלי ומפנק – כזה שמתאים לכל הזדמנות. בזכות התפוזים, המאפינס יוצאים רכים, עסיסיים ועם ניחוח מרענן. למרות שמדובר במתכון פשוט ואולי אפילו קצת "אנמי" לכאורה, אני מוצאת את עצמי מכינה אותו שוב ושוב, כי הוא תמיד מספק את הסחורה!

מה שמייחד את המאפינס האלו הוא השילוב בין הפשטות לבין התוצאה המדהימה – קוביות זהובות עם ריח נהדר של תפוז שממלא את כל המטבח. כל ביס מביא איתו מתיקות עדינה וטעם מרענן של פרי, כזה שמזכיר לנו שמש ואביב בכל עונה. זה גם קינוח שמתאים כפרווה, כך שאפשר ליהנות ממנו בכל סוג של ארוחה, מבלי לדאוג לשילוב בין חלב לבשר.

למה מאפינס תפוזים כל כך מוצלח?

המתכון הזה מצליח בזכות האיזון המושלם בין טעם התפוז לבין המתיקות העדינה שלו. התפוזים מוסיפים רעננות ייחודית שמקפיצה את הטעם ומעניקה למאפינס טוויסט מעניין, ועדיין שומרים על פשטות נעימה. בזכות המרקם הרך והנעים, זהו קינוח שמאוד מתאים גם לילדים וגם למבוגרים, וכיף להכין אותו לכיבוד ביתי קליל או כחטיף מתוק ליד הקפה.

אז קדימה, חממו תנור ותכינו את המאפינס תפוזים הפרווה הכי טעימים שיש – אני בטוחה שתיהנו מהם בטירוף!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: 10

מצרכים

  • ביצה XL, (או 2 ביצים M)
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/3 כוס שמן
  • 1/2 כוס מיץ תפוזים
  • כוס קמח תופח

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם תנור ל-180 מעלות

  • 2)

    במיקסר, נערבב את ה ביצים יחד עם הסוכר עד שנקבל בלילה תפוחה

  • 3)

    נוסיף את השמן ומיץ התפוזים תוך כדי ערבוב

  • 4)

    לבסוף, נוסיף את הקמח ונערב עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים

  • 5)

    ניצוק את התערובת לתבנית שקעים משומנת או עם עטרות נייר, עד לגובה של 3/4 מגובה השקע, כי המאפינס תופחים בזמן האפייה.

  • 6)

    נכניס לתנור למשך 20 דקות, עד שהמאפינס מזהיבים ומכנסים קיסם למרכז המאפינס והוא יוצא יבש.

טיפים לשדרוג מאפינס תפוזים

  1. גרידת תפוז: כדי להעצים את טעם התפוז, הוסיפו גרידת תפוז לתערובת. זה יוסיף רעננות ועומק טעמים למאפינס.
  2. שילוב עם שוקולד: אם אתם רוצים לשדרג את המאפינס, נסו להוסיף שוקולד צ'יפס לתערובת – השילוב של שוקולד ותפוז הוא תמיד הצלחה!
  3. קישוט באבקת סוכר: אחרי שהמאפינס מוכנים ומתקררים, אפשר לפזר מעט אבקת סוכר מעל לקישוט ולהעניק להם מראה חגיגי ומפנק יותר.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא