קרם בוואריה מתכון טעים למות!

אוכל ביתי בקלות
קרם בוואריה מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

אם אי פעם שאלתם את עצמכם מה הקשר בין קרם בוואריה, ישראל, גרמניה וצרפת? אני אשמח לספר לכם שקרם בוואריה, היה ה-קינוח המבוקש ביותר במסעדות בשנות ה-80 בישראל, והוא בכלל קינוח צרפתי הקרוי על שם מדינת בוואריה שבגרמניה. ועכשיו אחרי שהשכלתם, אני אשמח גם לשתף איתכם את המתכון הכי טעים של קרם בוואריה אוורירי, טעים וקל להכנה – בדיוק כמו שאנחנו אוהבים 😊

את קרם הבוואריה נוהגים להגיש עם סירופ שוקולד אך אני מעדיפה ללכת על סירופ תות או פירות יער, שהופך את המנה לטעימה יותר בעייני. כמובן שאם אתם רוצים להיצמד למקור אתם יכולים להכין את הקרם בוואריה שלכם עם סירופ שוקולד מתועש וטעים להפליא.

אז קדימה בואו נכין יחד, קרם בוואריה טעים ומפנק.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 12 מנות

מתכון לעוגת בוואריה טעימה במיוחד וקלה להכנה

מצרכים

  • 125 מ"ל מים קרים
  • 130 גרם סוכר לבן
  • 5 יחידות חלמונים
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 375 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 500 מ"ל חלב
  • 25 גרם ג'לטין

לרוטב

  • 100 גרם שוקולד מריר/ חלב
  • 1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה, נשפוך אליה את הג'לטין ו125 מ"ל מים קרים, נערבב היטב ונכניס למקרר ל 12 דקות.

  • 2)

    נקח קערה נוספת ונשפוך אליה את הוניל, הסוכר, המלח והחלמונים ונערבב עם מטרפה לעיסה אחידה.

  • 3)

    נקח סיר ונבשל את החלב עד לרתיחה.

  • 4)

    נוריד מהגז ונוסיף כשליש מהכמות לקערה עם החלמונים, נערבב עם מטרפה לקבלת מרקם אחיד, נוסיף את שאר החלב ונערבב היטב שוב למרקם אחיד.

  • 5)

    נשפוך את תכולת הקערה לסיר שלנו, נבשל למשך 3 דקות תוך ערבוב כדי להסמיך את העסק.

  • 6)

    נוריד מהגז ונוסיף ףאת תכולת הקערה עם הג'לטין, נערבב היטב לתערובת אחידה.

  • 7)

    נעביר את תכולת הסיר לקערה ונחכה 20 דקות שיתקרר.

  • 8)

    נקח מיקסר עם וו בלון ונשפוך את השמנת לקערה, נערבב עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 9)

    נוסיף את הקצפת בתנועות קיפול לקערה שהשארנו לקירור עד שתיטמע.

  • 10)

    מעבירים את התכולה לתבנית זכוכית בגודל 30*20, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.

  • 11)

    אחרי הלילה נחתוך לעיגולים/ ריבועים, ניתן להכין רוטב שוקולד ע"י המסת שוקולד במיקרו או נהשתמש ברוטב תות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא