סלט טונה מתכון כמו של המסעדות

אוכל ביתי בקלות
סלט טונה בריא

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 10 דקות

כמות מנות: 5

סלט טונה הוא אחד מהסלטים שתמיד בא בטוב – בין אם אתם מכינים פריקסה עסיסי, מחפשים תוספת לארוחת הבוקר, או פשוט רוצים להכין משהו קליל ומפנק בצהריים. היום אני משתפת אתכם במתכון פשוט וקל להכנה של סלט טונה במיונז, שמרגיש ממש כמו הסלט שמגישים לנו במסעדות – עשיר בטעמים, מרקם נהדר, והכי חשוב, מוכן תוך 10 דקות עבודה.

הסלט הזה מושלם כשאתם מחפשים משהו מהיר ופשוט להכנה אבל לא רוצים להתפשר על הטעם. אפשר להכין אותו כארוחה בפני עצמה, כתוספת לסנדוויץ' טעים או כתוספת לצד מנות אחרות בארוחת בוקר.

סלט טונה ביתי מצוין

סלט טונה הוא לא רק סלט פשוט וקל להכנה, הוא גם מקור מצוין לחלבון, ואפשר לשלב אותו בכל ארוחה. המתכון הזה הוא פרווה ומתאים לאנשים שמחפשים אופציה מהירה וטעימה ללא צורך במוצרים חלביים. הוא קל מאוד לגיוון, וניתן להתאים אותו לפי הטעם האישי – אפשר להוסיף ירקות, תבלינים, ולהפוך אותו ליותר מיוחד.

בנוסף, סלט טונה ביתי מאפשר לכם לשלוט בכמות המיונז והתיבול ולהתאים את הטעמים בדיוק לטעם שלכם. הוא מתאים במיוחד כשאתם צריכים להכין מנה מהירה אך מספקת, ואפשר להשתמש בו למילוי כריכים, להניח אותו מעל סלט ירקות, או פשוט ליהנות ממנו כמו שהוא.

איך לשמור על סלט הטונה טרי?

סלט הטונה נשמר מצוין בקופסה אטומה במקרר למשך יומיים-שלושה. חשוב לשמור אותו במקרר כדי לשמור על טריותו, ובזמן ההגשה, אפשר להוסיף לו עוד קצת מיונז אם הוא התייבש מעט. הסלט נשאר טעים ורענן גם ביום למחרת, כך שאפשר להכין אותו מראש וליהנות ממנו בזמן שנוח לכם.

אז קדימה, בואו נכין יחד את סלט הטונה הכי טעים שיש – מתכון פשוט וקל, בדיוק כמו שמגישים במסעדות! 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 20 דקות
  • כמות מנות: 5

סלט טונה שימורים ומיונז טעים במיוחד.

מצרכים

  • 2 קופסאות טונה בשמן
  • 3 ביצים קשות
  • 3 יחידות גדולות מלפפון חמוץ במלח
  • בצל לבן קטן
  • בצל סגול קטן
  • גמבה
  • 3 כפות מיונז
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כפית פלפל שחור
  • גבעול בצל ירוק

אופן ההכנה

  • 1)

    נתחיל בבישול הביצים- נקח סיר ונבשל את הביצים כ-10 דקות.

  • 2)

    נקלף ונקצוץ את הבצלים דק מאוד, את הבצל הירוק נחתוך לרצועות דקות.

  • 3)

    נקלף את הביצים ונחתוך אותן לקוביות קטנות.

  • 4)

    נשטוף ונחתוך את הגמבה לקוביות קטנות.

  • 5)

    נקח קערה ונעביר אליה את כל מה שקצצנו, נוסיף את שאר המרכיבים נערבב היטב ונגיש.

איך לשדרג את סלט הטונה?

כדי לשדרג את סלט הטונה שלכם ולהוסיף לו עוד טעמים מעניינים, יש כמה תוספות שאפשר להוסיף. אחד הדברים שאני אוהבת להוסיף לסלט הוא קצת חמוצים קצוצים דק, שנותנים טוויסט פריך וחמצמץ שמאזן את הטעמים של הטונה והמיונז. אפשר גם להוסיף מעט בצל ירוק קצוץ, שמוסיף רעננות וצבע.

אם אתם אוהבים סלטים קצת יותר מתובלים, נסו להוסיף כף של חרדל דיז'ון, מה שנותן לסלט עומק וחריפות עדינה. אפשר גם לפזר מעל מעט עלי בזיליקום או פטרוזיליה קצוצה, להוספת רעננות נוספת.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא