מתכון לסלט יווני קלאסי

אוכל ביתי בקלות
סלט יווני מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות:

אם יש מטבח שיש לי חולשה אמיתית אליו, זה המטבח היווני (טוב נו, גם האיטלקי, אבל זה סיפור אחר). בעיניי, גולת הכותרת של המטבח היווני היא הסלט היווני הקלאסי והניצחי. מדובר במנה פשוטה, מרעננת ומלאת טעם שלא רק נראית נהדר על השולחן, אלא גם כיפית לאכילה. ביוון, הסלט הזה הוא חובה בכל ארוחה – אי אפשר לשבת במסעדה מבלי להזמין צלחת סלט ענקית עם כל טוב.

הסלט היווני מורכב משילוב מושלם של מלפפונים פריכים, עגבניות עסיסיות, פלפלים בשלל צבעים, בצל אדום פרוס, זיתים יווניים, וגבינת פטה אמיתית שנמסה בפה. מה שמשלים את כל החגיגה הזו הוא הרוטב הפשוט והקלאסי – שמן זית איכותי, חומץ, אורגנו מלח ופלפל. כל זה יוצר מנה שהיא פשוטה אבל כל כך טעימה, שתמיד גונבת את ההצגה.

למה להכין סלט יווני?

סלט יווני הוא לא רק קל להכנה – הוא גם בריא, צבעוני ומרענן. מדובר בסלט שמתאים כמעט לכל סוג של ארוחה, בין אם אתם מגישים אותו כתוספת לארוחה גדולה או פשוט כארוחת צהריים קלילה בפני עצמה. הירקות הטריים יחד עם שמן הזית והפטה היוונית יוצרים שילוב מושלם של טעמים ומרקמים, והכי כיף? כל מה שצריך זה 10 דקות עבודה ויש לכם סלט מושלם מוכן.

איך לשמור את הסלט היווני טרי?

אם הכנתם כמות גדולה מדי של סלט יווני ונשארו לכם שאריות, תוכלו לשמור את הסלט במקרר בקופסה אטומה. אני ממליצה לשמור את הרוטב בצד ולהוסיף אותו ממש לפני ההגשה, כך שהירקות יישארו פריכים ולא יתרככו. הסלט יכול להחזיק מעמד במקרר יום-יומיים, אך כמו כל סלט, הכי טוב לאכול אותו טרי ומיד לאחר ההכנה.

אז קדימה, בואו נכין יחד סלט יווני קלאסי, פשוט וטעים – 10 דקות עבודה והמנה המושלמת לשולחן כבר מחכה! 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות

מצרכים

לסלט

  • 4 עגבניות בשלות
  • 5 מלפפונים
  • 2 בצלים סגולים
  • 1 פלפל צהוב או ירוק
  • כוס זיתים קלמטה
  • 200 גרם גבינה פטה או בולגרית
  • אורגנו

רוטב לסלט

  • כף חומץ
  • מיץ מלימון שלם סחוט
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • קורט אורגנו
  • לא חובה: מעט צלפים

אופן ההכנה

  • 1)

    את העגבניות נחתוך לקוביות גדולות, על ידי חיתוך לאורך העגבנייה ל-3 ואז ל-4 חלקים.

  • 2)

    את המלפפונים נחתוך לפרוסות דקות

  • 3)

    את הפלפל, נחתוך לרצועות דקות וקצרות

  • 4)

    את הבצל נחתוך לחצי ולפרוסות דקות ונפריד בין שכבות הבצל

  • 5)

    נערבב את כל הירקות שחתכנו, יחד עם הזיתים וקוביות הגבינה שלנו ונערבב היטב יחד עם מרכיבי הרוטב.

איך לשדרג את הסלט היווני?

הסלט היווני הקלאסי הוא מושלם כמו שהוא, אבל אם אתם מחפשים לשדרג את המנה או להוסיף טוויסט קטן, יש כמה רעיונות נהדרים. אפשר להוסיף עלי בזיליקום טריים או אפילו עלי נענע כדי להוסיף רעננות נוספת. אם אתם רוצים להעמיק את הטעמים, הוסיפו פרוסות אבוקדו מעל הסלט – זה ייתן מרקם קרמי נוסף שמתמזג נהדר עם הירקות הפריכים.

אוהבים חריפות? נסו להוסיף פלפל חריף קצוץ דק, או לפזר מעל מעט פתיתי צ'ילי. השדרוגים האלה יעשירו את הטעמים מבלי לפגוע בקלאסיות של הסלט.

 

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא