מתכון לסלט ירקות עשיר לאירוח וסתם כשרוצים

אוכל ביתי בקלות
סלט ירקות מתכונים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול:

כמות מנות: 4 מנות קטנות או 2 מנות גדולות ומשביעות

אין כמו סלט ירקות עשיר שמכניס צבע, רעננות ובריאות לכל ארוחה. בין אם מדובר בארוחת צהריים יומיומית או בארוחת חג עם כל המשפחה, סלט ירקות הוא הלב הפועם של השולחן. מעבר להיותו קליל וטעים, הוא מלא בסיבים תזונתיים וויטמינים שאנחנו צריכים ביום-יום, ובכנות – זה פשוט תענוג לדעת שאנחנו אוכלים בריא. כל דיאטנית תגיד לכם שירקות הם מאסט בכל ארוחה, ואין דרך טובה יותר ליהנות מהם מאשר בסלט ירקות עשיר וטעים!

מבחינתי, כשמדובר באירוח, סלט ירקות כזה חייב להיות לא רק טעים אלא גם מעניין. את הטוויסט אפשר להוסיף עם הרוטב – אני אישית אוהבת להשתמש ברוטב עם קצת שמן זית וחומץ בלסמי, אבל אם אתם מעדיפים לשמור על קלוריות נמוכות, תרגישו חופשי לתבל רק בלימון, מלח ופלפל. גם בגרסה הפשוטה הזו, הסלט ייצא מושלם.

איך לשדרג את הסלט?

אם אתם רוצים להוסיף קצת עניין לסלט, אפשר להכניס קוביות של גבינת פטה או בולגרית, או אפילו חופן קטן של אגוזים קלויים. הטעמים האלה ישתלבו נהדר עם הרעננות של הירקות ויתנו בוסט קטן של טעם. אני ממליצה לדבוק בירקות שבמתכון, אבל אל דאגה – גם אם חסר לכם ירק אחד או שניים, הסלט הזה עדיין יהיה כוכב השולחן.

אז למה אתם מחכים? בואו נכין יחד סלט ירקות עשיר וטעים, שיתאים לכל הזדמנות! 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • סך הכל זמן: 10 דקות
  • כמות מנות: 4 מנות קטנות או 2 מנות גדולות ומשביעות

מצרכים

  • 2 מלפפונים דקים (יש להם יותר טעם מהעבים)
  • 2 עגבניות עסיסיות וקשות
  • בצל קטן (אפשר סגול או לבן, לפי העדפתכם)
  • 1 פלפל אדום (או צבע אחר שטעים לכם), הכוונה לגמבה, לא לפלפל חריף
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • 1 לימון
  • 2 כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור

אופן ההכנה

  • 1)

    נשטוף את כל הירקות היטב, את הבצל נקלף.

  • 2)

    נחתוך את הבצל לאורכו, מהשורש כלפי מטה, כך שיצא לנו 2 חתיכות שוות, כל חתיכה כזו, נחתוך לפרוסות דקות לאורך ואז לרוחב. את כל מה שחתכנו נעביר לקערה גדולה.

  • 3)

    את המלפפונים (ניתן לקלף אם רוצים, אני לא ממליצה כי יש בקליפה המון ויטמינים וטעם) נחתוך למלפפונים את הקצוות שלהם ואז נחתוך אותם לאורכם, כך שיהו 2 חתיכות שוות, לאחר מכן – נחתוך כל חצי מלפפון ל-2 חתיכות שוות לאורך ואז נחתוך לרוחב כך שייצאו לנו חתיכות מרובעות של מלפפון. בסיום, נעביר את חתיכות המלפפון לקערה ששמנו בה את הבצל.

  • 4)

    העגבנייה: נחתוך את העגבנייה לפרוסות וכל פרוסה ל4-6 ריבועים שווים, תלוי בגודל העגבנייה, נסו לחתוך את הריבועים שיהיו בערך בגודל של החיתוך מלפפון שיצא לכם. שימו לב לזרוק את החלק שהיה מחובר לגבעול של העגבנייה. לכשנסיים, נעביר את חתיכות העגבנייה לקערה עם הבצל והמלפפון.

  • 5)

    את הפלפל, נחתוך ל2 חלקים שווים ונזרוק את כל הגרעינים, העלים והחלקים הלבנים הגדולים (אלו שמחוברים לפלפל נשאיר) אם צריך, תשטפו את הפלפל שוב, הגרעינים שלו לא טעימים. כעת, נחתך את הפלפל לפרוסות שוות. כל פרוסה כזו נחתוך לריבועים קטנים, כמו שעשינו במלפפון והעגבנייה. לבסוף, נעביר את כל הפלפל החתוך שלנו לקערת הסלט.

  • 6)

    לבסוף, נקח את הפטרוזליה שלנו, חשוב לשים לב ששטפנו אותה טוב כדי שלא יהיה בה שאריות אדמה. את הפטרוזיליה נקצוץ לחתיכות קטנות ככל האפשר, כמה שהצלחתם זה טוב! בסיום החיתוך נעביר את הפטרוזיליה שלנו לקערה עם שאר הירקות החתוכים.

  • 7)

    כעת, נתבל את הסלט במיץ מלימון אחד (שימו לב לא לשים את גרעיני הלימון בסלט), 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל. נערבב היטב את כל הירקות עם מרכיבי הרוטב ונטעם. אם חסר מלח או פלפל אפשר להוסיף עוד.

  • 8)

    כמובן שניתן להוסיף עוד ירקות לסלט – כמו גזר מקולף שנחתוך כמו שחתכנו את המלפפון, צנונית פרוסה לרצועות דקות, סלק מבושל ומקולף חתוך לקוביות, עלי חסה חתוכים גס ואפילו שימורי תירס גמדי או טונה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא