מתכון לעוגת בסבוסה – עוגת סולת תפוזים וקוקוס מהמטבח המרוקאי

אוכל ביתי בקלות
עוגת בסבוסה ערבית

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: תבנית 30*30

עוגת בסבוסה היא אחת העוגות המיוחדות במטבח הערבי, והיא גם אחת העוגות האהובות על המשפחה שלנו. מדובר בעוגת סולת תפוזים וקוקוס, עשירה בטעמים ומרקם ייחודי. אצלנו בבית, עוגת הבסבוסה הפכה למנה קבועה בערב המימונה, והיא תמיד מככבת על השולחן. במשך שנים, זו הייתה "העוגה של אבא," שרק הוא אכל ממנה, אבל בשנים האחרונות כולנו נשבנו בקסם שלה, והיא הפכה לפופולרית במיוחד בכל אירוע משפחתי.

הייחודיות של עוגת הבסבוסה היא בפשטות ההכנה שלה – מדובר במתכון קל, אך התוצאה מרשימה במיוחד. עם סירופ מתוק ושילוב טעמים מושלם של תפוזים וקוקוס, זו עוגה שתמיד מקבלת מחמאות.

איך ליצור את צורת המעוינים בעוגת הבסבוסה?

כדי ליצור את צורת המעוינים היפה והמוכרת של עוגת הבסבוסה, כל מה שצריך זה לחתוך אותה בצורה נכונה לפני האפייה. לאחר שמזגתם את הבלילה לתבנית, חתכו את העוגה לשורות ישרות לכל אורכה, מימין לשמאל. לאחר מכן, חיתכו פסים אלכסוניים לכל אורך העוגה, מלמעלה למטה. כך תקבלו את הצורה היפה של המעוינים שכולנו מכירים ואוהבים.

עוגת בסבוסה אמיתית
עוגת בסבוסה אמיתית

דגשים חשובים להכנת עוגת הבסבוסה

הכנת עוגת הבסבוסה היא פשוטה, אך יש כמה דברים שחשוב לשים לב אליהם. אחד השלבים החשובים ביותר הוא הכנת הסירופ שיישפך מעל העוגה. יש להכין את הסירופ לפני העוגה, כדי שהוא יספיק להתקרר מעט עד שהעוגה תצא מהתנור. הסירופ צריך להיות קריר או בטמפרטורת החדר, והעוגה חמה. אם שניהם יהיו חמים, העוגה עלולה "לקרוס" ולא לספוג את הסירופ כמו שצריך.

איך לשמור את עוגת הבסבוסה?

עוגת הבסבוסה נשמרת מצוין בטמפרטורת החדר, כך שאין צורך להכניס אותה למקרר. אפשר לשמור אותה בקופסה אטומה למשך 4 ימים לפחות, והיא תישאר רכה וטעימה. למעשה, ככל שהעוגה סופגת יותר את הסירופ, היא רק משתבחת – כך שתוכלו ליהנות ממנה גם אחרי כמה ימים מההכנה.

אז קדימה, בואו נכין יחד מתכון פשוט וטעים לעוגת בסבוסה – עוגה שעשירה בטעמים ובמרקם, ומצליחה לגנוב את ההצגה בכל ארוחה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: תבנית 30*30

מצרכים

לסירופ הדבש

  • 500 גרם סוכר
  • 3 כוסות מים
  • כף מיץ לימון
  • כף מי זאהר

לעוגת הבסבוסה

  • 200 גרם חמאה
  • 50 גרם קמח
  • 720 גרם סולת
  • כף וחצי אבקת אפייה
  • 2 כפות קוקוס
  • 160 גרם סוכר
  • ביצה + חלמון
  • 260 גרם יוגורט
  • כף דבש

לקישוט ושימון התבנית

  • פיסטוקים טבעיים שלמים או שקדים שלמים או אגוזי פקאן
  • 3 כפות טחינה גולמית, לשימון התבנית

אופן ההכנה

הכנת הסירופ:

  • 1)

    נשים בסיר את הסוכר, המים ומיץ הלימון ומחממים עד לרתיחה.

  • 2)

    לאחר שהרוטב רתח, מנמיכים את הלהבה לאש בינונית ומבשלים למשך 10 דקות נוספות.

  • 3)

    מוסיפים מי זאהר, מערבבים ומכבים את האש.

  • 4)

    משאירים לצינון בטמפרטורת החדר

הכנת העוגה

  • 1)

    נחמם תנור ל-190 מעלות

  • 2)

    נמיס את החמאה במיקרו במשך דקה או שתיים, עד שהיא תמס לגמרי

  • 3)

    בתבנית בגודל 30*30, נמרח את הטחינה הגולמית לצורך שימון התבנית

  • 4)

    נערבב את הסוכר, הקמח, הסולת, אבקת האפיה והקוקס יחד לתערובת אחידה

  • 5)

    נוסיף לקערה שלנו את החמאה ונערבב באמצעות כף עץ או הידיים, שימו לב שהפיזור של החמאה צריך להיות אחיד.

  • 6)

    בינתיים, בקערה אחרת נטרוף יחד את הביצה, החלמון, היוגורט והדבש עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 7)

    נערבב את שני התערוכות יחד בעדינות, באמצעות לקקן או כף עץ, עד לקבלת תערובות אחידה

  • 8)

    נעביר את התערובת לתבנית ונשטח לשכבה אחידה

  • 9)

    ועכשיו לחלק של הקישוט – באמצעות סכין, נחתוך את הבסבוסה לצורת מעוינים, ונניח במרכז כל חתיכת שקד או אגוז לבחירתכם.

    אם אתם לא בטוחים איך יוצרים את צורת המעוינים, תחזרו לחלק העליון של המתכון ותקראו את המדריך.

  • 10)

    נאפה את הבסבוסה במשך 20-25 דקות או עד הזהבה יפה, הבסבוסה צריכה לצאת זהובה ויפה.

  • 11)

    מיד כשנוציא את העוגה מהתנור ונמזוג את הסירופ שהכנו בעדינות, על כל העוגה.

  • 12)

    שימו לב שלפני שחותכים את העוגה, כדאי לתת לה לנוח כחצי שעה בטמפרטורת החדר (מעט יותר בחורף)

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא