פסטה בולונז בסיר אחד

אוכל ביתי בקלות
פסטה בולונז בסיר אחד

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 5

מספר הקלוריות: 242

מכירים את זה שאתם נזכרים בשעת ערב מאוחרת שהפשרתם בשר טחון ולא עשיתם איתו כלום? אתם כבר עייפים מכל היום הארוך, ופתאום נזכרים שהבשר מחכה לכם במקרר ואין לכם מושג מה לעשות איתו. ובכלל לא התחלתם לחשוב עדיין על תוספת שתלווה את הבשר – אורז? פירה? ולמי בכלל יש כוח להיכנס למטבח עכשיו ולהתמודד עם כמות הכלים המלוכלכים שיחכו לנו בסיום הבישול? כן, אני יודעת בדיוק על מה אתם מדברים, ולמען האמת – גם אני הייתי בסיטואציה הזו לא פעם. אז בדיוק בשביל הרגעים האלה אני רוצה לשתף אתכם במתכון שממש הציל אותי.

פסטה ברוטב בולונז סמיך ועשיר, שמכינים בסיר אחד בלבד, עם זמן הכנה קצר ומחמאות בלי סוף. והכול בזכות העובדה שהיינו קצת עצלנים והכנו את הפסטה בתוך הרוטב בולונז שלה. כן, זה נשמע אולי כמו דרך עוקפת או "קיצור דרך", אבל האמת היא שהשיטה הזו מעניקה לתבשיל שלנו טעם עשיר והומוגני, כי כל הפסטה סופגת את הטעמים המדהימים של הרוטב בזמן שהיא מתבשלת בו. התוצאה? מנה שתגרום לכם להרגיש כמו שפים בלי שתצטרכו לעבוד קשה במיוחד.

מה כל כך מיוחד במתכון הזה? ראשית, העובדה שמבשלים את הפסטה יחד עם הרוטב לא רק מקצרת את זמן ההכנה והניקיון שאחר כך, אלא גם יוצרת שילוב טעמים שאי אפשר להתעלם ממנו. כל ביס מהפסטה מלא בטעם עמוק של עגבניות, עשבי תיבול ובשר מתובל, והמרקם יוצא פשוט מושלם. זאת לא עוד מנה של פסטה עם רוטב שמרגישים אותם בנפרד – כאן הכל מתאחד בצורה מושלמת ליצירה קולינרית שמכינה את עצמה כמעט לבד.

למתכון הזה הכי כדאי להשתמש בספגטי עבה עבה. למה? כי כאשר הספגטי מתבשל בתוך הרוטב, הוא סופג את כל הטעמים העשירים של הבולונז ומקבל מרקם מופלא. הספגטי העבה שומר על המרקם שלו לאורך כל הבישול, ומבטיח שלכל ביס יש את השילוב המדויק בין ספגטי לרוטב סמיך ועשיר. בנוסף, השיטה הזו נותנת לרוטב ולפסטה הזדמנות להתמזג יחד, כך שבסיום הבישול תגלו שהרוטב לא רק מצפה את הפסטה מבחוץ, אלא ממש חודר לתוכה ומעשיר אותה בטעם.

ומה עם כלים? בדיוק כאן בא הקסם של המתכון הזה. כשמכינים את הכול בסיר אחד – גם את הרוטב וגם את הפסטה – אתם חוסכים לעצמכם המון כלים לשטוף. אין צורך להרתיח סיר מים בנפרד לפסטה ולנקות סיר נוסף עבור הרוטב. הכל קורה במקום אחד, וכל מה שנשאר לכם לעשות בסיום הארוחה זה לשטוף סיר אחד בלבד (ואת הצלחות, כמובן, אבל זה כבר מובן מאליו 😉).

ואם כבר מדברים על רוטב, אני ממליצה מאוד להתחיל את הרוטב עם בצל מטוגן, שום, וקצת עשבי תיבול כמו בזיליקום או אורגנו, שיתנו לבולונז את הטעם הייחודי שלו. אחרי שהבשר הטחון מתבשל ומקבל צבע יפה, הוסיפו עגבניות מרוסקות וקצת רסק עגבניות כדי לתת לרוטב מרקם עשיר וצבע עמוק. כשהרוטב מתחיל לבעבע, פשוט מכניסים פנימה את הפסטה וממשיכים לבשל יחד עד שהכול מתאחד והפסטה סופגת את כל הטעמים.

הפסטה הזו מתאימה גם לילדים וגם למבוגרים, ולמרות שהיא נראית כמו מנה מפוארת – היא קלה להכנה ומתאימה לכל מצב רוח. אז בין אם אתם מחפשים פתרון מהיר לארוחת ערב משפחתית או רוצים להרשים את האורחים בלי לעבוד קשה מדיי, המתכון הזה הוא בדיוק מה שאתם צריכים.

אז יאללה, שנתחיל להכין את הפסטה הבולונז הכי טעימה בעולם? אני מבטיחה לכם, אחרי שתכינו את המנה הזו, היא תהפוך גם אצלכם למתכון המנצח לכל ערב שבו צריך משהו טעים ומהיר. אל תשכחו לחזור ולספר לי איך יצא, מחכה לשמוע את כל המחמאות שקיבלתם 😊

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 5
  • מספר הקלוריות: 242

פסטה ברוטב בולונז, הכנה בסיר אחד, טעם משגע!

מצרכים

  • חבילת פסטה שאתם אוהבים, אני השתמשתי בספגטי הפעם
  • 500 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם רסק עגבניות
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 4 כוסות מים
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית אגוז מוסקט
  • כפית כמון
  • מלח ופלפל, לפי הטעם
  • 6 עלי בזיליקום טרי
  • כפית סוכר

אופן הכנה

  • 1)

    בסיר רחב, נחמם מעט שמן זית, כשהשמן מתחמם, נוסיף קוביות בצל קטנות ונטגן עד להזהבה.

  • 2)

    כשהבצל הוזהב, נוסיף את שיני השום והתבלינים (מלבד הסוכר) – נערבב היטב על מנת לפתוח את התבלינים שלנו ברוטב. (מלח, פלפל, אגוז מוסקט, כמון, פפריקה מתוקה)

  • 3)

    נוסיף את הבשר הטחון לסיר ובעזרת כף עץ "נפורר" אותו בסיר, נטגן עד שהבשר ישנה את צבעו

  • 4)

    מוסיפים לסיר את הפסטה הלא מבושלת שלנו, יחד עם רסק העגבניות, המים, הסוכר והבזיליקום (ניתן לחתוך את הבזיליקום לחתיכות קטנות או להשאיר אותו שלם, הרוטב יספוג את הטעם המרענן שלו)

  • 5)

    נסגור את הסיר ונביא לרתיחה, כשהסיר רותח, נערבב אותו וננמיך את להבת הגז לאש נמוכה

  • 6)

    נסגור את הסיר שנית ונמתין עד שהפסטה תתרכך (כעשרים דקות) מומלץ לערבב את הסיר מדיי כמה דקות כדי שהפסטה לא תדבק.

  • 7)

    לבסוף, יש לטעום את הרוטב ולוודא שהתיבול מוצא חן בעייננו ולא חסר כלום, אם כן זה זמן טוב לתקן.

ערך תזונתי למנה

קלוריות242
שומנים7.25g
פחמימות15g
חלבונים28.68g

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא