עוגיות מכונה מרוקאיות – המתכון של סבתא ג'ולי

אוכל ביתי בקלות
עוגיות מכונה מרוקאיות מתכונים

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 25 דקות

כמות מנות: 2 תבניות אפייה

סיפרתי רבות על סבתא ג'ולי ז"ל, האישה עם הלב הכי גדול ואוהב שהכרתי ואכיר בחיי, אבל איכשהו, על עוגיות המכונה שלה עוד לא דיברתי מספיק. אלו עוגיות של ילדות, מלאות בזיכרונות חמימים וטעמים אהובים. נכון שיש המון גרסאות לעוגיות מכונה ברשת, אבל עבורי המתכון של סבתא ג'ולי הוא הכי טוב, ואולי זה גם בגלל הקשר הסנטימנטלי. בכל פעם שאני מכינה אותן, הן מצליחות להחזיר אותי לרגעים מתוקים עם סבתא, כשהיינו יושבות יחד במטבח, והיא היתה מסבירה לי בסבלנות איך להכין אותן בדיוק.

העוגיות האלו קלות להכנה, פריכות וטעימות במיוחד. גם אם אין לכם מכונת עוגיות – אל דאגה! יש לי פתרון פשוט בשבילכם כדי שתוכלו ליהנות מהעוגיות האלו גם בלי המכונה המסורתית. הן לא רק עוגיות של סבתא, אלא גם עוגיות שמחברות בין דורות. בכל פעם שאני מבקרת את ההורים, אבא שואל אותי אם הכנתי עוגיות מהמתכון של סבתא ג'ולי, ואני תמיד אומרת לו, "בדיוק הכנתי אתמול, אני אביא לך," ואז רצה למטבח להכין לו תבנית ענקית.

אז קדימה, לפני שאשאב ליותר מדי זיכרונות ורגשנות, בואו נכין יחד את העוגיות האהובות של סבתא ג'ולי – עוגיות מכונה מרוקאיות שימיסו לכם את הלב.

למה עוגיות מכונה כל כך מיוחדות?

העוגיות האלו הן סמל של מסורת ומשפחה. עם המרקם הפריך והעדין שלהן, הן נמסות בפה ומשאירות טעם של נוסטלגיה. עוגיות המכונה הן לא רק טעם ילדות, אלא גם עוגיות קלאסיות שמתאימות לכל הזדמנות – קפה של בוקר, אירוח או סתם פינוק מתוק באמצע היום.

איך להכין עוגיות מכונה מרוקאיות (גם בלי מכונה!)

  • ללא מכונה? אין בעיה!: אם אין לכם מכונת עוגיות, אפשר פשוט להכין את הבצק ולגלגל אותו לכדורים קטנים, אותם ניתן לשטח בעדינות על מגש האפייה באמצעות מזלג או ידיים. זה יעניק להן צורה יפה וקלאסית.
  • חמאה או שמן?: למי שמחפש טעם קלאסי, מומלץ להשתמש בחמאה איכותית שתעניק לעוגיות מרקם נימוח וטעם עשיר. אם אתם רוצים גרסה פרווה, ניתן להשתמש בשמן או מחמאה.

טיפים לעוגיות מושלמות

  • שימוש בקורנפלור: הוספת מעט קורנפלור לבצק יכולה לשדרג את העוגיות ולהעניק להן מרקם עדין ופריך.
  • אפייה בטמפרטורה נכונה: הקפידו לאפות את העוגיות בטמפרטורה בינונית (170-180 מעלות), כדי שהן לא יתייבשו ויישארו נימוחות מבפנים.
  • שימור בטעם המקורי: אם אתם רוצים לשמור על הטעם המסורתי, אל תוותרו על הווניל או תמצית השקדים – אלו המרכיבים הקטנים שמוסיפים המון לעוגיות האלו.

אז קדימה, חממו תנור ותכינו את המתכון המדהים הזה, כי עוגיות מכונה מרוקאיות של סבתא ג'ולי הן משהו שלא כדאי לפספס ולפני שאהיה רגשנית מדיי, בואו נכין יחד את המתכון של סבתא ג'ולי לעוגיות מכונה הכי טעימות שיש בעולם כולו 🤍

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • סך הכל זמן: 35 דקות
  • כמות מנות: 2 תבניות אפייה

מצרכים (לפי כוס מידה של כוס זכוכית של הקפה ללא ידית – כוס של 200 מ"ל.)

  • 3 ביצים
  • 300 גרם סוכר, (כוס וחצי)
  • 2 שקיות סוכר וניל
  • כוס מיץ תפוזים
  • כוס שמן
  • 200 גרם מרגרינה
  • 860 גרם קמח מנופה, (קילו פחות כוס)
  • 140 גרם קורנפלור, (כוס)
  • 2 שקיות אבקת אפייה
  • 1/2 כוס סומסום
  • 1/2 כוס קוקוס

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערה, נשבור את הביצים ונערבב יחד עם הסוכר והסוכר וניל עד שנקבל בלילה אחידה ותפוחה.

  • 2)

    נשים את המרגרינה כדקה במיקרו, ונוסיף אותה לקערה יחד עם מיץ התפוזים והשמן.

  • 3)

    כעת נוסיף את הקוקוס, השומשום ונערבב שוב.

  • 4)

    לבסוף נוסיף את הקורנפלור, הקמח ואבקת האפיה ונערב עד לקבת עיסה אחידה ללא גושים – לא לערבב יותר מדיי זה יגרום לבצק שלנו להתייבש

  • 5)

     כעת, נעטוף את הבצק וניתן לו לנוח כ-20 דקות (בחורף אפילו 30 דקות). בינתיים נחמם את התנור על 180 מעלות, למעלה-למטה

  • 6)

    יצירת צורות העוגייה – אם יש לכם מכונת עוגיות /מטחנת בשק, תעבירו את הבצק במוכנה יחד עם החותכן של העוגיות.

    אם אין לכם, אתם יכולים לשים את הבצק בשקית זילוף יחד עם צנטר כוכב ולזלף על נייר אפייה את פסים ארוכים של העוגייה. אני מודה שלמרות שיש לי את המכונה הרבה פעמים אני מתעצלת לשטוף אותה ומכינה באמצעות שקית זילוף ויוצא מצוין.

  • 7)

    נכניס את התבנית עם העוגיות שלנו לתנור למשך 25 דקות, או עד שהעוגיות יקבלו צבע שזוף יפה.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא