עוגת תפוזים אוורירית ומושלמת שאתם חייבים להכין

אוכל ביתי בקלות
עוגת תפוזים אוורירית ומושלמת

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 45 דקות

כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

אני ועוגות תפוזים זה באמת סיפור אהבה. בכל פעם כשאני מחפשת משהו מתוק וקליל, ואין לי הרבה זמן להשקיע, אני תמיד פונה למתכון הזה. הוא אף פעם לא מאכזב, ותמיד נעלם תוך דקות ספורות מהרגע שהוא מוכן. אני אפילו לא זוכרת מאיפה קיבלתי את המתכון הזה במקור, אבל אחרי כל כך הרבה פעמים שהכנתי אותו – אני כבר זוכרת אותו בעל פה. ועכשיו, אני שמחה שיש לי מקום לכתוב ולשתף אתכם במתכון הנהדר הזה.

עוגת התפוזים הזו היא אוורירית, קלה ורעננה, עם טעם עדין ומושלם של תפוזים שמזכיר ימים של שמש ורעננות. החלק המיוחד במתכון הוא שבניגוד לעוגות כבדות יותר, כאן מדובר בעוגה קלילה שמתאימה גם לאירוח וגם לפינוק יומיומי.

מה הסוד לעוגה אוורירית?

הסוד המרכזי לקבלת עוגת תפוזים אוורירית ומושלמת טמון בהקצפה ממושכת של הביצים עם הסוכר. אל תוותרו על השלב הזה ואל תנסו לחסוך בזמן – ההקצפה יוצרת מרקם אוורירי וקליל, וזה מה שמעניק לעוגה את המרקם המיוחד שלה.

טיפים נוספים לעוגת תפוזים מושלמת

  • שימוש במיץ תפוזים טרי: מיץ תפוזים סחוט טרי הוא מה שיעניק לעוגה את הטעם הרענן והטבעי שלה. אמנם אפשר להשתמש במיץ קנוי, אבל אם יש לכם אפשרות – תסחטו את התפוזים בעצמכם.
  • הוספת גרידת תפוז: גרידה של קליפת תפוז מוסיפה עוד עומק של טעם וריח משגע לעוגה.
  • אפייה בטמפרטורה נכונה: אפיית העוגה בחום בינוני (סביב 170-180 מעלות) תבטיח שהיא תתפח בצורה אחידה ותישאר רכה ועסיסית מבפנים.

איך לשדרג את העוגה?

אם אתם רוצים לשדרג את עוגת התפוזים שלכם, אפשר להוסיף ציפוי של אבקת סוכר או זיגוג עדין מעל, או אפילו לפזר מעט שקדים קלויים מעל העוגה לפני האפייה כדי לקבל קראנצ'יות נעימה בכל ביס.

אז קדימה, חממו תנור ותתחילו בהכנות – אין ספק שעוגת התפוזים האוורירית הזו תהיה להיט בבית שלכם, בדיוק כמו שהיא אצלי!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 45 דקות
  • סך הכל זמן: 1 שעה
  • כמות מנות: 2 תבניות אינגליש קייק

מצרכים

  • 5 ביצים
  • 300 גרם סוכר, (כוס וחצי)
  • 525 גרם קמח תופח, (3 ו-3/4 כוסות) או קמח רגיל + שקית אבקת אפייה
  • 360 מ"ל שמן, (כוס וחצי)
  • 450 מ"ל מיץ תפוזים, (1 ו-3/4 כוסות)

אופן ההכנה

  • 1)

    ראשית, נחמם תנור ל- 170 מעלות, חום עליון תחתון

  • 2)

    בקערת המיקסר, נקציף את הביצים והסוכר במשך 7 דקות על מהירות גבוהה, אנחנו רוצים שתצא לנו תערובת תפוחה ובהירה מאוד, זה מה שיבטיח עוגה אוורירית ורכה.

  • 3)

    לאחר 7 דקות, ננמיך את מהירות המיקסר ונוסיף את הקמח התופח (המנופה), מיץ התפוזים והשמן בהדרגה, תוך כדי שהמיקסר פועל עד שנקבל תערובת חלקה ללא גושים בכלל.

  • 4)

    נעביר ל-2 תבניות משומנת קלות ונכניס לתנור למשך 45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא יבש עם פירורים לחים.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא