כדי להגיע לתוצאה של עראיס מושלם צריך לדעת מה עושים, אחרת הפיתה עלולה להישרף והבשר בפנים יישאר נא. וכולנו מכירים את התחושה הזו – הפיתה נראית מוכנה מבחוץ, אבל הביס הראשון מגלה בשר שלא התבשל כראוי. איזה מזל שבעלי עלה על השיטה המושלמת להכנת עראיס כזה – פיתה קריספית וצורבת באופן אחיד ובשר עסיסי ומבושל בדיוק כמו שצריך. וכמה העראיס הזה מושלם? בכל פעם שאנחנו מוזמנים לעל האש, מבקשים ממנו להביא את העראיס שלו.
ובדיוק בגלל זה, ביקשתי ממנו לכתוב את המתכון המיוחד שלו כדי שאוכל להעלות אותו לכאן. אז הנה המתכון במלואו – בלי עריכות, בלי החסרות או תוספות:
טיפים להכנת עראיס מושלם
בחירת הבשר: חשוב להשתמש בבשר טחון איכותי עם לפחות 20% שומן – זה מה שיעניק לבשר את המרקם העסיסי והטעם המיוחד.
זמן הצלייה: התחילו עם אש גבוהה כדי לצרוב את הפיתה ואז עברו לצלייה על חום נמוך, כך שהבשר יתבשל מבלי שהפיתה תישרף.
טעם עשיר: הוסיפו מעט תבלינים כמו כמון, פפריקה, מלח ופלפל לבשר הטחון כדי להעניק לו טעם עמוק יותר.
איך לשמור על העראיס?
אם הכנתם כמות גדולה מהצורך, ניתן לשמור את העראיס בקופסה אטומה במקרר למשך 1-2 ימים. חימום מחדש אפשר לעשות על מחבת חמה כדי לשמור על הקריספיות של הפיתה.
אז קדימה, בואו נכין יחד עראיס מושלם – בדיוק כמו שבעלי מכין לכל על האש!
נשטוף ונקצוץ דק את הפטרוזיליה והבצל, נסנן את הנוזל של הבצל.
2)
בקערה, נערבב היטב את הבשר יחד עם כף אחת של שמן זית, וכל שאר המצרכים חוץ מאבקת השום, הטימין והפיתות (כמובן).
3)
נכסה בניילון נצמד ונכניס למקרר 2-5 שעות (כמה זמן שיש לכם), אם אין לכם זמן אפשר לדלג על שלב זה.
4)
נחתוך כל פיתה ל-4 יחידות.
5)
נקח קערה ונשים בה 4 כפות שמן זית, כפית אבקת שום, 1/3 כפית מלח ו1/2 כפית טימין יבש ונערבב.
6)
נתחיל למלא את הפיתות, חשוב למלא בצורה אחידה ולהדק מעט, שיהיה יחסית הרבה בשר אבל לא לפוצץ! אנחנו רוצים שהכל יתבשל בצורה אחידה.
7)
נמרח כל עראייס בשמן מהקערה מכל הצדדים ונניח בצלחת.
8)
נתחיל בבישול- כאן יש לכם -2 אפשרויות: אפשרות אחת היא לבשל באמצעות הגז, אם בחרתם בה אז תחממו מחבת רחבה עם מעט שמן על אש גבוהה ותבשלו את העראיס מכל הצדדים היטב כולל מהצדדים החשופים של הבשר (כ-3 דק מכל צד)! הפיתה צריכה להיצרב כדי שכל הבשר יהיה מוכן, אל תפחדו. האפשרות השנייה היא בישול באמצעות המנגל (מומלץ!) כאן תצטרכו להדליק את המנגל מראש, ולהניח את העראיס על הרשת במקום בו האש לא חזקה מאוד, חשוב מאוד לבשל מכל הצדדים כולל מהצדדים החשופים של הבשר ואל תפחדו לשרוף את הפיתה, זה מה שהופך את כל הבשר למוכן.