קרם בוואריה מתכון טעים למות!

אוכל ביתי בקלות
קרם בוואריה מתכון

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 12 מנות

אם אי פעם תהיתם על הקשר בין קרם בוואריה, ישראל, גרמניה וצרפת – הנה קצת היסטוריה מעניינת: קרם בוואריה היה הקינוח המבוקש ביותר במסעדות בישראל בשנות ה-80, ולא סתם! למרות שהוא בכלל קינוח צרפתי, השם שלו מגיע ממדינת בוואריה שבגרמניה. מדובר בקינוח קלאסי ואהוב, עם מרקם קליל ואוורירי שמשתלב נהדר עם מגוון של סירופים. ועכשיו, אחרי שקיבלתם את הידע המעניין הזה, אני מזמינה אתכם להכין איתי את המתכון הכי טעים לקרם בוואריה – קל להכנה, אוורירי וטעים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים!

קרם בוואריה תמיד היה קינוח שמזכיר נשפים ואירועים מיוחדים, בזכות המרקם העדין והטעמים המפנקים שלו. זה קינוח שלא צריך להכביד על עצמו בטעמים, והוא מצליח להרשים בכל פעם מחדש. מה שכן, הוא מאוד גמיש – אפשר לשחק עם סוגי הסירופים והתוספות שמגישים לצדו, והאמת? הבחירות האישיות שלכם יכולות להפוך אותו לשלכם.

הסוד של קרם בוואריה מושלם

היופי בקרם בוואריה הוא הפשטות שלו. מדובר בקינוח קליל שדורש מינימום מאמץ, אבל מביא תוצאה מרשימה ומפנקת. הסוד הוא להקפיד על מרקם אוורירי – לא כבד מדי ולא נוזלי. זה בדיוק מה שנותן לקינוח את הטאץ' המיוחד שלו.

סירופ שוקולד או פירות יער?

ברוב הגרסאות המסורתיות לקרם בוואריה נהוג להגיש אותו עם סירופ שוקולד מתוק ומעט מריר, אבל אני באופן אישי מעדיפה לגוון עם סירופ תות או פירות יער. השילוב של המתיקות והחמצמצות מהפירות נותן לקינוח איזון מושלם ומרענן. כמובן שאם אתם רוצים לשמור על גרסה קלאסית, אין שום בעיה ללכת על סירופ שוקולד מתועש שכולנו מכירים ואוהבים.

אז אם אתם מחפשים קינוח קל, מהיר ומרשים, קרם בוואריה הוא הבחירה המושלמת.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 40 דקות
  • כמות מנות: 12 מנות

מתכון לעוגת בוואריה טעימה במיוחד וקלה להכנה

מצרכים

  • 125 מ"ל מים קרים
  • 130 גרם סוכר לבן
  • 5 יחידות חלמונים
  • 1/3 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 375 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 500 מ"ל חלב
  • 25 גרם ג'לטין

לרוטב

  • 100 גרם שוקולד מריר/ חלב
  • 1 כף שמן קנולה

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה, נשפוך אליה את הג'לטין ו125 מ"ל מים קרים, נערבב היטב ונכניס למקרר ל 12 דקות.

  • 2)

    נקח קערה נוספת ונשפוך אליה את הוניל, הסוכר, המלח והחלמונים ונערבב עם מטרפה לעיסה אחידה.

  • 3)

    נקח סיר ונבשל את החלב עד לרתיחה.

  • 4)

    נוריד מהגז ונוסיף כשליש מהכמות לקערה עם החלמונים, נערבב עם מטרפה לקבלת מרקם אחיד, נוסיף את שאר החלב ונערבב היטב שוב למרקם אחיד.

  • 5)

    נשפוך את תכולת הקערה לסיר שלנו, נבשל למשך 3 דקות תוך ערבוב כדי להסמיך את העסק.

  • 6)

    נוריד מהגז ונוסיף ףאת תכולת הקערה עם הג'לטין, נערבב היטב לתערובת אחידה.

  • 7)

    נעביר את תכולת הסיר לקערה ונחכה 20 דקות שיתקרר.

  • 8)

    נקח מיקסר עם וו בלון ונשפוך את השמנת לקערה, נערבב עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 9)

    נוסיף את הקצפת בתנועות קיפול לקערה שהשארנו לקירור עד שתיטמע.

  • 10)

    מעבירים את התכולה לתבנית זכוכית בגודל 30*20, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר ללילה שלם.

  • 11)

    אחרי הלילה נחתוך לעיגולים/ ריבועים, ניתן להכין רוטב שוקולד ע"י המסת שוקולד במיקרו או נהשתמש ברוטב תות ונגיש.

טיפים לשדרוג קרם בוואריה

  • תוספות של פירות טריים: מעבר לסירופ, אפשר להגיש את קרם הבוואריה עם תותים טריים, אוכמניות או כל פרי אהוב אחר. זה מוסיף צבע וטעם מרענן לקינוח.
  • שילוב אגוזים: אם בא לכם להוסיף קראנץ' מעניין, אפשר לפזר אגוזים קצוצים מעל הקרם לפני ההגשה. הם יעניקו טוויסט מעניין לטעם ולמרקם.
  • גרידת לימון: להוסיף מעט גרידת לימון לקרם עצמו יוסיף מימד של רעננות לטעם המתוק והקרמי.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא