אם אי פעם תהיתם על הקשר בין קרם בוואריה, ישראל, גרמניה וצרפת – הנה קצת היסטוריה מעניינת: קרם בוואריה היה הקינוח המבוקש ביותר במסעדות בישראל בשנות ה-80, ולא סתם! למרות שהוא בכלל קינוח צרפתי, השם שלו מגיע ממדינת בוואריה שבגרמניה. מדובר בקינוח קלאסי ואהוב, עם מרקם קליל ואוורירי שמשתלב נהדר עם מגוון של סירופים. ועכשיו, אחרי שקיבלתם את הידע המעניין הזה, אני מזמינה אתכם להכין איתי את המתכון הכי טעים לקרם בוואריה – קל להכנה, אוורירי וטעים בדיוק כמו שאנחנו אוהבים!
קרם בוואריה תמיד היה קינוח שמזכיר נשפים ואירועים מיוחדים, בזכות המרקם העדין והטעמים המפנקים שלו. זה קינוח שלא צריך להכביד על עצמו בטעמים, והוא מצליח להרשים בכל פעם מחדש. מה שכן, הוא מאוד גמיש – אפשר לשחק עם סוגי הסירופים והתוספות שמגישים לצדו, והאמת? הבחירות האישיות שלכם יכולות להפוך אותו לשלכם.
הסוד של קרם בוואריה מושלם
היופי בקרם בוואריה הוא הפשטות שלו. מדובר בקינוח קליל שדורש מינימום מאמץ, אבל מביא תוצאה מרשימה ומפנקת. הסוד הוא להקפיד על מרקם אוורירי – לא כבד מדי ולא נוזלי. זה בדיוק מה שנותן לקינוח את הטאץ' המיוחד שלו.
סירופ שוקולד או פירות יער?
ברוב הגרסאות המסורתיות לקרם בוואריה נהוג להגיש אותו עם סירופ שוקולד מתוק ומעט מריר, אבל אני באופן אישי מעדיפה לגוון עם סירופ תות או פירות יער. השילוב של המתיקות והחמצמצות מהפירות נותן לקינוח איזון מושלם ומרענן. כמובן שאם אתם רוצים לשמור על גרסה קלאסית, אין שום בעיה ללכת על סירופ שוקולד מתועש שכולנו מכירים ואוהבים.
אז אם אתם מחפשים קינוח קל, מהיר ומרשים, קרם בוואריה הוא הבחירה המושלמת.