מתכון לקאפקייקס שוקולד פרווה קל להכנה

אוכל ביתי בקלות
קאפקייקס שוקולד פרווה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 20 קאפקייקס

אתם מכירים את הרגע הזה שאתם מגיעים למקום חדש, מרגישים מעט מובכים ולא יודעים איך לשבור את הקרח? תקשיבו לי טוב, קאפקייקס הוא הפתרון בשבילכם! אין כמו ריח מתוק של קאפקייקס שוקולד טרי כדי לגרום לכולם להרגיש בנוח ולהתחבר. ועוד יותר טוב, כשהקאפקייקס האלו מוכנים ב-10 דקותעבודה (והגזמתי אפילו 😊) – זה בדיוק מה שאתם מחפשים כשאתם רוצים להרשים בלי לעבוד קשה מדי.

מתכון קל לקאפקייקס שוקולד פרווה – קינוח לכל המשפחה

המתכון לקאפקייקס שוקולד שלפניכם הוא פרווה, כך שתוכלו להגיש אותו בסוף ארוחה כבדה כקינוח פרווה טעים שמתאים לכל אחד. בין אם אתם מארחים ארוחת ערב חגיגית או סתם מחפשים משהו מתוק לקפה של אחה"צ, הקאפקייקס האלו הם בחירה מושלמת. ילדים ומבוגרים כאחד פשוט מתאהבים בטעם השוקולדי העשיר.

היתרון הענק של הקאפקייקס האלה הוא המראה המרהיב שלהם, שמושג בלי שום מאמץ מיוחד. בזכות השוקולד צ'יפס ששמים בהם, הם יוצאים כל כך יפים שאני אפילו לא משקיעה בציפוי חגיגי – הם פשוט מושלמים איך שהם. מה שכן, אני תמיד דואגת שיהיו לי בבית כל מיני מנג'טים צבעוניים שאני קונה באתרים כמו עלי אקספרס. הם כבר עושים את עבודת הקישוט עבורי, ומוסיפים טאצ' שמח לכל מגש.

למה כדאי להכין קאפקייקס שוקולד פרווה?

  • קלות הכנה: המתכון שלפניכם הוא ממש קל, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים. אין פה מדידות מסובכות או שלבים שדורשים מיומנות גבוהה, ולכן אני ממליצה לכם להכין אותו יחד עם הילדים. תנו להם לערבב את התערובת ולמלא את התבניות – הם ייהנו מזה מאוד, ואתם תזכו בכמה רגעים של כיף משותף במטבח.
  • מהירות: אין צורך בהמתנה ממושכת – תוך 10 דקות של עבודה, ועוד כ-20 דקות בתנור, יש לכם קאפקייקס מוכנים. המתכון הזה הוא פתרון מושלם לאורחים שמגיעים בהפתעה, או כשפשוט רוצים לפנק את המשפחה בלי להשקיע שעות באפייה.
  • גמישות והתאמה אישית: רוצים לשדרג את הקאפקייקס? אפשר להוסיף מעט שוקולד מריר מגורד מעל הקאפקייקס לפני האפייה או לפזר אגוזים קצוצים לקבלת מרקם קראנצ'י נוסף. אפשר גם לשים במרכז כל קאפקייקס כף קטנה של ממרח נוטלה או חמאת בוטנים – הפתעה מתוקה בכל ביס!

הכנת הקאפקייקס: פשוט וקל!

אז יאללה, בואו נתחיל להכין את המאפינס שוקולד פרווה הכי טעים שתכינו. כל מה שתצטרכו זה קערה, מטרפה, ו-10 דקות פנויות. המתכון הזה הוא כל מה שצריך כדי להכניס קצת מתיקות ושמחה ליום שלכם. אז תכינו אותם, תצלמו ותשתפו אותי איך יצא – אני בטוחה שכולם יבקשו את המתכון 😊.

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 30 דקות
  • כמות מנות: 20 קאפקייקס

מצרכים

  • 2 כוסות קמח
  • שקית אבקת אפיה
  • 1.5 כוסות סוכר
  • 2 כפות קקאו
  • 2 כפות שוקולית
  • 3 ביצים
  • כוס מים רותחים
  • כוס שמן קנולה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • חופן שבבי שוקולד ציפס פרווה

אופן ההכנה

  • 1)

    נחמם תנור ל180 מעלות, למעלה ולמטה

  • 2)

    בקערה נערבב את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, השוקולית, הסוכר ואבקת האפיה היטב. מומלץ כמובן לנפות את הקמח, השוקולית והקקאו (מונע גושים)

  • 3)

    בקערה נוספת, נערבב היטב את הביצים, עד שהן יוציא קצף לבן. (2 דקות ערבוב) נוסיף לביצים את תמצית הוניל ונערבב היטב.

  • 4)

    כעת, נאחד את קערת היבשים לתוך הביצים, נוסיף את השמן והמים החמים ונערבב עד שלא יהיו גושים בכלל.

    שימו לב, אנחנו מערבבים רק עד לקבלת עיסה אחידה ללא גושים, אם נערבב יותר מדיי הקאפקייקס יצאו דחוסים מדיי.

  • 5)

    לבסוף, נוסיף את השוקולד צ'יפס שלנו ונערבב עד להטעמה של השוקולד צ'יפס בתערובת.

  • 6)

    בתבנית שקעים, נניח תחתיות קאפקייקס (מנג'טים) ונמלא כל אחד במלית שהכנו, עד לגובה של 3/4 מהשקע

    אנחנו לא ממלאים עד הסוף כי הקאפקייקס יתפחו עוד בתנור.

     

  • 7)

    נכניס לתנר ונאפה 20 דקות

  • 8)

    לאחר 20 דקות, נדקור את הקאפקייקס עם קיסם ונוציא את הקיסם, אם הקיסם יוצא לח עם פירורים לחים מסביב, הקאפקייקס מוכן.

  • 9)

    אם אתם רוצים לצפות את הקאפקייקס, אתם יכולים להמיס במיקרו חצי חבילת שוקולד מריר עם 6 כפות מים חמים או שמנת צמחית כחצי דקה, לערבב היטב עד שיימס ולמזוג מעל הקאפקייקס, אך לא חובה.

Notes

טיפים למתכון המושלם לקאפקייקס שוקולד פרווה

  1. חימום תנור מראש: וודאו שהתנור שלכם מחומם ל-180 מעלות לפני שאתם מתחילים לאפות. תנור חם יסייע לקאפקייקס לתפוח בצורה מושלמת ולקבל צבע זהוב יפה.
  2. מילוי התבניות: כשממלאים את התבניות במנג'טים, הקפידו למלא כל תבנית עד שני שלישים מהגובה שלה. כך הקאפקייקס יעלו בצורה מושלמת ולא יגלשו החוצה.
  3. שוקולד צ'יפס: אם אתם רוצים שהשוקולד צ'יפס לא ישקע בתחתית, פזרו אותם מעט על פני התערובת לפני שאתם מכניסים לתנור, או ערבבו אותם עם מעט קמח לפני הוספתם לתערובת.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא