צ'ילי קון קרנה – המתכון מנצח שלי

אוכל ביתי בקלות
מתכון לצ'ילי קון קרנה

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות: 4

צ'ילי קון קרנה הוא תבשיל מקסיקני מסורתי שמכיל בשר טחון המבושל עם פלפלים, שעועית ועגבניות. נהוג לאכול אותו עם אורז לבן ו/או טורטיות לצד גוואקמולי או סלסלת עגבניות פיקנטית. מדובר במנה חמה ומנחמת, שהשילוב בין החריפות של הפלפלים לבין המתיקות הטבעית של העגבניות והעמילניות של השעועית יוצר בה איזון מושלם של טעמים ומרקמים. זה בדיוק התבשיל שמתאים לערב חורפי, כשמתחשק משהו שמחמם את הלב וגם את הקיבה.

סיפור מקסיקני-טקסני: הצ'ילי קון קרנה שמחבר בין תרבויות

הסיפור של הצ'ילי קון קרנה הוא קצת מיוחד. למרות שהמאכל נחשב למאכל מקסיקני קלאסי שפותח במקסיקו, העולים הרבים שהגיעו לטקסס ממקסיקו ייבאו אותו איתם לטקסס. המקומיים בטקסס התאהבו בנזיד המיוחד הזה, ובזכות אהבתם הרבה הפכו אותו במהרה למאכל הלאומי של המדינה. הוא אומץ אל לב המטבח הטקסני, ומשם התפשט למסעדות רבות ברחבי ארה"ב, כשהוא משתלב עם המורשת המקומית והופך לאייקון קולינרי שמחבר בין התרבויות המקסיקניות והאמריקאיות.

המסע שלי עם צ'ילי קון קרנה: ניסיונות ושדרוגים

ומה הקשר שלי למאכל הזה? לצערי, עדיין לא יצא לי להגיע למקסיקו (או לטקסס 😉), אבל לפני ארבע שנים, השתתפתי בסדנת בישול מקסיקנית ושם למדנו להכין את הצ'ילי קון קרנה. המנה הזו הייתה לי טעימה בטירוף, והיה לי ברור שאני הולכת להכין אותה גם בבית. עם זאת, כל פעם שניסיתי לשחזר את המתכון מהסדנה, יצא לי משהו שהיה רחוק מהטעם המיוחד שאני זוכרת. תמיד היה חסר לי איזה טוויסט קטן, משהו שהפך את המנה לבלתי נשכחת.

לא ויתרתי. אחרי שהשוויתי עשרות מתכונים באינטרנט, ניסיתי, התאמנתי ושיחקתי עם הכמויות והמידות. הוספתי קצת יותר פלפל חריף, הורדתי מעט מהכמון ושיחקתי עם כמויות השום. בסוף, הגעתי למתכון שהוא בעיניי המושלם. היה לי חשוב ליצור מתכון לצ'ילי קון קרנה שהוא גם קל להכנה ולא דורש יותר מדי פעולות מסובכות, אבל מצד שני נאמן לטעם המקורי והמסורתי.

איך לשמור את הצ'ילי קון קרנה אחרי הבישול?

החדשות הטובות הן שהצ'ילי קון קרנה משתבח עם הזמן, ולכן אם נשאר לכם ממנו אחרי הארוחה, אתם יכולים לשמור אותו במקרר בקופסה אטומה. הוא נשמר מצוין למשך 3-4 ימים במקרר, ואפילו טעים יותר כשהטעמים סופגים לתוך הבשר והשעועית. אפשר גם להקפיא אותו ולחמם שוב כשמתחשק לכם משהו מחמם ומנחם לארוחת ערב מהירה.

אז אם גם אתם אוהבים טעמים חמים ועשירים, זה המתכון בשבילכם. הוא מתאים לארוחת ערב מפנקת באמצע השבוע, וגם לאירוח של חברים ומשפחה. תכינו אורז לבן או טורטיות טריות, שימו בצד קצת גוואקמולי וגבינת צ'דר מגורדת, והכינו את הצ'ילי קון קרנה המושלם.

אחרי שתכינו אותו, אל תשכחו לחזור ולעדכן אותי אם הצלחתי לעמוד במשימה! אני בטוחה שתתאהבו בו כמו שאני התאהבתי.

יאללה, בואו נכין יחד צ'ילי קון קרנה!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 25 דקות
  • כמות מנות: 4

מצרכים

  • 500 גרם בשר טחון
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 עגבניות
  • 0.5 פלפל אדום חריף
  • 5 שיני שום
  • שעועית אדומה ברוטב עגבניות משימורים, או לבנה
  • 3 כפות רסק עגבניות
  • 1/4 צרור כוסברה
  • 1/2 כפית קינמון
  • כפית מלח
  • כף פפריקה מתוקה, או מעושנת
  • 1/2 כפית פלפל שחור טחון

אופן ההכנה

  • 1)

    אני אוהבת להתחיל בהכנות, שזה אומר שנחתוך לקוביות את הבצל, הפלפל והעגבניות ואת הפטרוזיליה נקצוץ.

  • 2)

    במחבת רחבה נחמם שמן זית ונטגן את הבצל עד להזהבה, נוסיף את השום, הפלפל החריף והתבלינים ונערבב למשך דקה – שתיים.

  • 3)

    נוסיף את הבשר ונערבב היטב, עד שהבשר יהיה מפורק לחלוטין ללא גושים

  • 4)

    כשהבשר משנה את הצבע נוסיף את רסק העגבניות ואת קופסת השעועית הלבנה (אין צורך לסנן אותה, הרוטב שלה מוסיף המון טעם לתבשיל)

  • 5)

    נבשל עוד עשר דקות תוך ערבוב קבוע ונטעם לתיקון התבלינים. נפזר את הפטרוזיליה ונגיש.

    אם אתם לא ממהרים, אני ממליצה לכם להכניס את הסיר ל-15 דקות לתנור על 180 מעלות כדי שהוא יקבל השחמה יפה.

איך לשדרג את הצ'ילי קון קרנה שלכם?

אחרי שהגעתי למתכון הבסיסי המושלם, התחלתי לשחק גם עם אפשרויות השדרוג, כדי להפוך את המנה לעוד יותר מיוחדת בכל פעם מחדש. הנה כמה רעיונות לשדרוגים שיעניקו לתבשיל טעמים נוספים:

  • הוספת שוקולד מריר: זה אולי נשמע מפתיע, אבל קוביית שוקולד מריר מוסיפה עומק לטעמים של הצ'ילי קון קרנה ומאזנת את החריפות. הטעם לא יהיה שוקולדי, אלא פשוט עשיר יותר.
  • שילוב של שעועית שחורה: במקום להסתפק רק בשעועית אדומה, נסו להוסיף גם שעועית שחורה. זה ייתן לתבשיל מרקם מעניין ויוסיף עוד גיוון לתערובת הטעמים.
  • טעמים מעושנים: הוסיפו מעט פפריקה מעושנת לתבשיל. היא תיתן לו ארומה מעושנת שמזכירה את הטעמים של ברביקיו טקסני אמיתי.
  • קורנברד ליד: אחד השדרוגים הכי מוצלחים הוא להגיש את הצ'ילי קון קרנה לצד קורנברד (לחם תירס). המתיקות של הקורנברד משתלבת נהדר עם החריפות של הצ'ילי ויוצרת ביס מאוזן וטעים במיוחד.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא