עוגת תפוזים ללא גלוטן – כשרה לפסח

אוכל ביתי בקלות
מתכון לעוגת תפוזים כשרה לפסח

זמן הכנה: 10 דקות

זמן בישול: 35 דקות

כמות מנות: תבנית אינגליש קייק

אם אתם מחפשים קינוח טעים, קליל וכשר לפסח, עוגת התפוזים הזו היא הפתרון המושלם עבורכם. בין אם אתם מתכננים את תפריט החג ובין אם אתם מחפשים מתכון לעוגה ללא גלוטן, המתכון הזה מתאים בדיוק. זוהי עוגת תפוזים כשרה לפסח שנמצאת במשפחתי מזה שנים רבות, ובכל ליל סדר היא כובשת את מרכז השולחן. בכל פעם שאנחנו מכינים אותה, אני מתמלאת בתחושה שהטעם שלה רק משתפר משנה לשנה, למרות שהמתכון עצמו נשאר אותו דבר.

למה כדאי להכין עוגת תפוזים לפסח?

פסח הוא חג שבו תפריט הקינוחים מוגבל, במיוחד כשמנסים לשמור על מתכונים ללא גלוטן. עוגת התפוזים הזו מביאה איתה טעם רענן ומרענן שמתאים בדיוק לתחילת האביב, כשהתפוזים נמצאים בשיאם. היא אוורירית, מתוקה במידה, ויש בה ניחוח טבעי של תפוזים שיכבוש את ליבכם. עוגות ללא גלוטן לפעמים נתפסות ככבדות יותר, אבל העוגה הזו מצליחה לשמור על מרקם רך וקליל בזכות השילוב של קמחי הפסח המיוחדים והנוזלים מהתפוזים עצמם.

הגרסה המיוחדת שלי לעוגת תפוזים

בבלוג שלי תמצאו כמה גרסאות לעוגת תפוזים: גרסה אחת של עוגת תפוזים אוורירית וקלאסית, גרסה נוספת לעוגת תפוזים טבעונית – והיום אני שמחה לשתף אתכם בגרסה שלישית ואהובה במיוחד: עוגת תפוזים ללא גלוטן, כשרה לפסח. היא לא פחות מצוינת מאחיותיה, והשילוב של הטעמים הרעננים עם המרקם המיוחד שלה הופך אותה לחגיגה אמיתית על שולחן החג.

אז קדימה, הצטיידו במרכיבים והתחילו להכין את העוגה שתהפוך להיות חלק מהמסורת האישית שלכם בכל פסח!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 35 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: תבנית אינגליש קייק

מצרכים

  • 2 ביצים
  • 100 גרם סוכר, (חצי כוס)
  • כפית תמצית וניל/שקית סוכר וניל
  • 80 מ"ל מיץ תפוזים טבעי, (שליש כוס)
  • 100 גרם שמן, (חצי כוס)
  • 150 גרם קמח תמי תופח, (כוס)
  • 25 גרם קוקוס טחון, (רבע כוס)

אופן ההכנה

  • 1)

    מחממים תנור על 180 מעלות, חום עליון תחתון

  • 2)

    בקערת המיקסר נשים את הביצים, תמצית הוניל והסוכר ומקציפים עד לקבלת תערובת תפוחה

  • 3)

    מוסיפים את מיץ התפוזים, הקוקוס והשמן ומערבבים,

  • 4)

    לבסוף, נוסיף את הקמח תמי התופח ומערבבים עד לאיחוד חומרים (לא לערבב יותר מדיי, העוגה לא תצא אוורירית)

  • 5)

    משמנים את התבנית שלנו עם מעט שמן ומוזגים בעדינות את הבלילה.

  • 6)

    אופים במשך 35 דקות, או עד שהעוגה מזהיבה וקיסם ממרכז העוגה יוצא לח.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא