סבתא ג'ולי היקרה שלי הכינה מדיי טו בשבט (או סתם מאורע משמח) טנזיה ענקית ועשירה בטעמים, והיום אני נרגשת לשתף איתכם את המתכון שלה, לכבוד טו בשבט הקרב ובא.
טנזיה הוא מאכל מרוקאי-יהודי העשוי מפירות יבשים מקורמלים שנהוג לאכול ליד קוסקוס עבה בחגים ושמחות. מדובר במנה שמוסיפה הרבה צבע וטעם לכל שולחן חגיגי. הטנזיה מזוהה מאוד עם המטבח היהודי-מרוקאי, שבאופן דיי מפתיע לא זלג מהמטבחים המרוקאים או הערביים, אלא ממש נוצר במטבח של יהודי מרוקו. עם השנים המאכל עבר גלגולים ויש כאלו שנוהגים להכין את טנזיה יחד עם צלעות טלה, אך היום אנחנו נתמקד במנה המקורית והמיוחדת שמורכבת אך ורק מפירות יבשים מקורמלים.
הקסם של הטנזיה הוא השילוב בין המתיקות העדינה של הפירות היבשים לבין הקרמול העשיר שמוסיף להם שכבת טעם נוספת. כל ביס הוא חגיגה של מתיקות ונוסטלגיה שמחזירה אותנו לזמנים בהם סבתא ג'ולי הייתה עומדת במטבח עם סיר גדול ומערבבת בעדינות את כל הטוב הזה. הריח המתוק היה מתפשט בכל הבית ומזמין את כל המשפחה סביב השולחן.
למתכון של סבתא ג'ולי יש סוד קטן – היא תמיד מוסיפה קצת קינמון וציפורן כדי להעמיק את הטעמים ולתת למנה ניחוח שמזכיר את החגים של פעם. אם גם אתם רוצים להכניס טעמים מסורתיים אל המטבח שלכם ולהפתיע את המשפחה במנה חגיגית ומיוחדת, אני ממליצה בחום לנסות את המתכון הזה.
אז קדימה, בואו נכין ביחד את המתכון של סבתא ג'ולי לטנזיה מתוקה וטעימה 😋