טנזיה מרוקאית – המתכון של סבתא ג'ולי

אוכל ביתי בקלות
טנזיה מרוקאית - המתכון של סבתא ג'ולי

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 20 דקות

כמות מנות:

סבתא ג'ולי היקרה שלי הכינה מדיי טו בשבט (או סתם מאורע משמח) טנזיה ענקית ועשירה בטעמים, והיום אני נרגשת לשתף איתכם את המתכון שלה, לכבוד טו בשבט הקרב ובא.

טנזיה הוא מאכל מרוקאי-יהודי העשוי מפירות יבשים מקורמלים שנהוג לאכול ליד קוסקוס עבה בחגים ושמחות. מדובר במנה שמוסיפה הרבה צבע וטעם לכל שולחן חגיגי. הטנזיה מזוהה מאוד עם המטבח היהודי-מרוקאי, שבאופן דיי מפתיע לא זלג מהמטבחים המרוקאים או הערביים, אלא ממש נוצר במטבח של יהודי מרוקו. עם השנים המאכל עבר גלגולים ויש כאלו שנוהגים להכין את טנזיה יחד עם צלעות טלה, אך היום אנחנו נתמקד במנה המקורית והמיוחדת שמורכבת אך ורק מפירות יבשים מקורמלים.

הקסם של הטנזיה הוא השילוב בין המתיקות העדינה של הפירות היבשים לבין הקרמול העשיר שמוסיף להם שכבת טעם נוספת. כל ביס הוא חגיגה של מתיקות ונוסטלגיה שמחזירה אותנו לזמנים בהם סבתא ג'ולי הייתה עומדת במטבח עם סיר גדול ומערבבת בעדינות את כל הטוב הזה. הריח המתוק היה מתפשט בכל הבית ומזמין את כל המשפחה סביב השולחן.

למתכון של סבתא ג'ולי יש סוד קטן – היא תמיד מוסיפה קצת קינמון וציפורן כדי להעמיק את הטעמים ולתת למנה ניחוח שמזכיר את החגים של פעם. אם גם אתם רוצים להכניס טעמים מסורתיים אל המטבח שלכם ולהפתיע את המשפחה במנה חגיגית ומיוחדת, אני ממליצה בחום לנסות את המתכון הזה.

אז קדימה, בואו נכין ביחד את המתכון של סבתא ג'ולי לטנזיה מתוקה וטעימה 😋

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 20 דקות
  • סך הכל זמן: 15 דקות

מתכון לטנזיה מרוקאית קל להכנה שהולך מושלם עם קוסקוס

מצרכים

  • 5 כפות סילאן
  • 2 כפות סוכר לבן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 חופן אגוזי מלך
  • 1 חופן בוטנים
  • 1 חופן קשיו
  • 1 חופן שומשום
  • 1 כוס מים חמים
  • 2 יחידות בצל גדול
  • 15 יחידות משמש מיובש
  • 15 יחידות שזיפים מיובשים
  • 120 גרם צימוקים
  • 15 יחידות תאנים מיובשות

אופן ההכנה

  • 1)

    נשים את כל הפירות היבשים בקערה, נשפוך עליה מים רותחים ונשרה למשך 15 דקות, נסנן ונשים בצד.

  • 2)

    נמשיך בחיתוך הבצל לרצועות.

  • 3)

    נקח סיר קטן עם שמן ונטגן את הבצל עד להזהבה.

  • 4)

    נוסיף את הסילאן וכל התבלינים ונערבב היטב.

  • 5)

    נוסיף את כל הפירות היבשים וכוס מים חמים, נערבב, נוסיף מים חמים ונבשל על אש נמוכה עד לאידוי המים.

  • 6)

    ביינתים במחבת נפרדת נשים מעט שמן ונטגן (נקפיץ) את האגוזי מלך, הקשיו והבוטנים עד שיקבלו צבע יפה (כ- 6 דקות)

  • 7)

    נוסיף את האגוזים שקלינו לסיר, נערבב היטב, נוסיף שומשום, נעביר לצלחת ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא