לחם כוסמין – מתכון שתמיד מצליח

אוכל ביתי בקלות
כיכר לחם כוסמין

זמן הכנה:

זמן בישול:

כמות מנות: כיכר לחם אחת

לחם כוסמין הוא הפתרון המושלם למי שמחפש לחם ביתי בריא וקל להכנה. למרות שלפעמים המילה "קמח כוסמין" עשויה להישמע מאיימת, אני מבטיחה לכם שהלחם הזה יוצא מצוין, טעים ומלא בטעמים עשירים. וחוץ מזה, כל כך קל להכין אותו, שזה פשוט חבל לא לנסות. כמה שלבים פשוטים ויש לכם בבית לחם נפלא, עם יתרונות בריאותיים רבים שמגיעים מהכוסמין. הלחם הזה לא רק בריא, אלא גם קל לעיכול, וזה יתרון גדול למי שמחפש חלופה ללחמים מקמח רגיל.

אני ממליצה לכם להכין את הלחם ולחכות עד שיתקרר לחלוטין לפני שאתם פורסים אותו. זה יעזור לשמור על המרקם והצורה המושלמים של כל פרוסה. אחרי שפורסים אותו, אני בדרך כלל מקפיאה את הפרוסות בשקית זיפלוק אטומה ושומרת במקפיא. כך, בכל פעם שאני רוצה פרוסה, אני פשוט מוציאה אותה ומכניסה ישר לטוסטר. התוצאה? לחם חם וטרי כאילו הרגע יצא מהתנור, בכל זמן שארצה.

למה לבחור בלחם כוסמין?

כוסמין הוא דגן בריא ומזין שמכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים, ויטמינים ומינרלים חשובים לגוף. בזכות הרכבו התזונתי, לחם כוסמין הוא אופציה מעולה למי שמחפש לחם מזין יותר מקמח חיטה רגיל. נוסף על כך, יש אנשים שמוצאים את הכוסמין קל יותר לעיכול, מה שהופך את הלחם הזה לבחירה נהדרת לכל מי שמחפש לשפר את הבריאות התזונתית שלו מבלי להתפשר על הטעם.

טיפים לשדרוג ושמירה על הלחם

אם אתם רוצים לשדרג את הלחם שלכם, אפשר להוסיף לתערובת קצת זרעי פשתן, חמניות או גרעיני דלעת. התוספות הללו לא רק משפרות את הערך התזונתי של הלחם, אלא גם מעניקות קראנץ' וטעם מיוחד בכל ביס. אפשר גם להוסיף מעט דבש או סילאן לתערובת אם אתם רוצים טוויסט מתוק יותר.

כמו שציינתי, אני אוהבת להקפיא את הלחם לפרוסות ולהוציא בכל פעם שאני רוצה. זה שומר על הלחם טרי לאורך זמן ומבטיח שתמיד יהיה לכם משהו טעים ובריא לאכול.

אז אם אתם מחפשים מתכון ללחם ביתי בריא, טעים וקלי להכנה – לחם כוסמין הוא הבחירה המושלמת עבורכם. קדימה, חממו את התנור ובואו נאפה יחד!

פריסת הדפסה
  • כמות מנות: כיכר לחם אחת

מצרכים

  • 10 גרם שמרים יבשים
  • 3 כפות סילאן או מייפל
  • 420 מ"ל מים
  • 560 גרם קמח כוסמין, ניתן להשתמש גם בקמח כוסמין מלא
  • כפית מלח
  • 3 כפות שמן זית

אופן ההכנה

  • 1)

    בקערה, נערבב את הסילאן המים והשמרים, ניתן לשמרים לנוח כ-10 דקות לפני שנעבור לשלב הבא. (ניתן לשים ישר בקערת המיקסר אבל חשוב לתת להם לנוח)

  • 2)

    בקערת המיקסר נשים את קמח הכוסמין, מלח, שמן זית ואת המים עם השמרים והסילאן ממקודם, נפעיל את המיקס למשך כ-6 דקות על מהירות בינונית, הבצק צריך להיצמד לוו הלישה וזה בסדר שהוא דביק.

  • 3)

    נשמן את הקערה ונכסה את הבצק לנוח, הבצק צריך להכפיל את נפחו וזה יכול לקחת בין 30 דקות לשעה, תלוי בעונה.

  • 4)

    בינתיים, נשמן את התבנית שלנו, ניתן להשתמש בתבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית מיוחדת ללחם,

  • 5)

    כשהבצק סיים לתפוח, נלוש אותו ונעצב אותו לצורת אליפסה בגודל של התבנית שלנו ונניח להתפחה נוספת בתוך התבנית, עד שהבצק יכפיל את נפחו שוב (כ-30-40 דקות)

  • 6)

    בינתיים נחמם את התנור ל-220 מעלות, חום עליון תחתון

  • 7)

    רגע לפני שמכניסים לתנור, אני אוהבת לבצוע את החלק העליון של כיכר הלחם לשתיים באמצעות סכין (תחתכו כ-5 ס"מ לתוך החלה) כמו כן, ניתן לפזר מעט קמח כוסמין בחלק העליון של הלחם, זה ייתן ללחם קראסט טעים ומיוחד.

  • 8)

    נכניס את הלחם לתנור למשך 25 דקות או עד שהלחם מזהיב לגמרי.

  • 9)

    כעת, נכניס רק את הלחם, ללא התבנית לעוד 7 דקות לתנור, כדי שכל המים שנצברו בתחתית התבנית יתאדו והלחם יישאר קריספי

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא