חברים יקרים, כבר מעל מאה מתכונים עלו לאתר, ואיכשהו עדין לא עניתי על השאלה הכי חשובה, איך להכין לחם שום? כמומחית ללחמי שום, ששומרת במחברת המתכונים שלה לא פחות מ-7 מתכונים שונים, אני באמת לא מבינה איך עד היום אף מתכון ללחם שום לא עלה. הגיע הזמן לתקן את הטעות הזו.
מבחינתי, כדי לדעת אם מתכון לחם שום מסוים הוא טוב או לא, תלוי בעד כמה הלחם שום ממכר וכשישבתי לבחור איזה מתכון מבין השבעה שיש לי להעלאות גם לאתר, בחרתי במתכון זה כי אני אוהבת להכין אותו בצורת לחמניות שום קטנטנות, כאלו שאנחנו אוכלים אחת ועוד אחת – כי היא קטנה, והופ – בלי שנשים לב, סיימנו את המגש כולו 🤗. המתכון הזה אומנם חלבי, כי הלחם שום עם גבינה וחמאה, אבל אם אתם ממש צריכים לעשות אותו כלחם שום פרווה, תוותרו על הפרמז'ן ותחליפו את החמאה במחמאה, כדי לקבל עדין את המרקם של החמאה.
אז קדימה, הגיע הזמן להכין לחם שום מתכון קל שהולך איתי כבר שנים!
נקח קערה ונעביר אליה את המים והשמן, נערבב ונוסיף את השמרים והסוכר, נערבב שב ונוסיף את הקמח בהדרגה.
2)
נלוש את הבלילה לבצק, נוסיף את המלח ונלוש שוב ממש מעט.
3)
נכסה בנילון נצמד או מגבת ונתפיח למשך שעה.
4)
בינתיים נחמם את התנור ל-180 מעלות.
5)
ניצור כדורים מהבצק, נרדד עם הידיים לנחש וניצור לחמניות.
6)
נקח תבנית אפיה עם נייר אפיה ונסגר את הלחמניות במרווחים, נשבור ביצה בקערה ונמרח על כל לחמניה ונכניס לאפיה של 30-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה לכל הלחמניות.
7)
ביינתים נכין את הרוטב- נמיס את החמאה במירקוגל ונערבב אותה בקערה עמוקה יחד עם 1/4 כפית מלח, 2 כפיות שום כתוש, כף טימין יבש ו5 עלי בזיליקום קצוצים.
8)
כשהלחמניות מוכנות נטבול כל אחת בקערה ממש מכל הצדדים, נוציא ונפזר פרמזן בנדיבות ונגיש.