לחם שום מתכון מנצח

אוכל ביתי בקלות
לחם שום מתכון קל

זמן הכנה: 15 דקות

זמן בישול: 30 דקות

כמות מנות: 20

חברים יקרים, אחרי מעל מאה מתכונים שפרסמתי באתר, אני מבינה שהחסרתי משהו קריטי – איך להכין לחם שום מושלם! כמי שיש לה במחברת המתכונים שלה לא פחות מ-7 גרסאות שונות ללחם שום, הגיע הזמן לתקן את העוול ולהעלות את אחד המתכונים האהובים עליי ביותר.

לחם שום הוא אחד מהמאפים שמושלמים לאירוח, לארוחת ערב קלה, או אפילו כנשנוש לצד כל ארוחה. המתכון שבחרתי לשתף כאן הוא אחד מהמוצלחים ביותר שיש לי – לחמניות שום קטנטנות, כאלה שאי אפשר להפסיק לאכול, ביס אחרי ביס, עד שבלי לשים לב – סיימתם את כל המגש. 🤗

למה כדאי להכין את המתכון הזה?

כשהשאלה היא איך מכינים לחם שום מושלם, התשובה היא פשוטה – מדובר במתכון קליל ומהיר, והתוצאה תמיד מרשימה. הלחמניות האלה לא רק טעימות בטירוף, אלא גם קלות להכנה ומושלמות לנשנוש מהיר. אין כמו להריח את ריח החמאה והשום שמציפים את הבית בזמן שהלחמניות נאפות בתנור.

זהו מתכון חלבי שמכיל גם חמאה וגם גבינת פרמז'ן, מה שמעניק ללחמניות קריספיות מבחוץ ורכות מבפנים. ואם אתם צריכים גרסה פרווה – אין בעיה! פשוט החליפו את החמאה במחמאה והשמיטו את הפרמז'ן. התוצאה עדיין תהיה טעימה וממכרת.

איך לשדרג את לחם השום?

אם אתם רוצים לשדרג את המתכון ולהוסיף לו עוד טוויסט מעניין, אפשר להוסיף לעיסת החמאה והשום עשבי תיבול קצוצים כמו פטרוזיליה, כוסברה או טימין. זה יעניק ללחם טעם רענן וצבע ירוק מקסים.

רעיון נוסף לשדרוג הוא להוסיף מעט גבינת מוצרלה מעל הלחמניות לפני האפייה – זה יהפוך את הלחם השום לגרסה עוד יותר מושחתת, עם גבינה מותכת ונמסה שמחמיאה בצורה מושלמת לחמאה והשום.

לחמניות לחם שום מתכון
לחמניות לחם שום מתכון

איך לשמור על הלחם טרי?

אם הכנתם כמות גדולה של לחמניות ולא הכל נגמר באותו הרגע (מה שבדרך כלל לא קורה 😉), אפשר לשמור את הלחמניות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר למשך יום-יומיים. אם אתם רוצים לשמור את הלחמניות טריות ליותר זמן, אפשר להקפיא אותן – פשוט שימו אותן בשקית אטומה והקפיאו. כשתרצו לחמם, פשוט הוציאו אותן מהמקפיא וחממו בתנור או במיקרוגל.

לחמניות שום קפואות הן פתרון נהדר גם לאירוח פתאומי – פשוט מחממים אותן מחדש ויש לכם לחם שום חם וטעים תוך כמה דקות.

טיפים נוספים להצלחה

חשוב לשים לב לא לאפות את הלחם יותר מדי זמן – כמה דקות נוספות בתנור יכולות לייבש אותו. כדאי להקפיד להוציא את הלחמניות כשהן מזהיבות יפה מבחוץ אך עדיין רכות מבפנים. בנוסף, אני ממליצה למרוח את החמאה והשום על הלחמניות כשהן עוד חמות – זה יאפשר לחמאה להיספג טוב יותר ולשמור על הלחמניות רכות ועסיסיות.

אז קדימה, בואו נכין יחד לחם שום – מתכון קל ומושלם שכל מי שטועם מתאהב בו!

פריסת הדפסה
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 30 דקות
  • סך הכל זמן: 45 דקות
  • כמות מנות: 20

מצרכים

  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כף מלח
  • כף שמרים יבשים
  • 1/2 קילו קמח לבן מנופה
  • 100 גרם חמאה
  • 1.5 כוסות מים
  • 1/4 כוס שמן
  • 2 כפיות שום כתוש
  • 1/4 כפית מלח
  • ביצה
  • כף טימין יבש
  • 2 חופני פרמזן מגורד
  • 5 עלי בזיליקום קצוצים

אופן ההכנה

  • 1)

    נקח קערה ונעביר אליה את המים והשמן, נערבב ונוסיף את השמרים והסוכר, נערבב שב ונוסיף את הקמח בהדרגה.

  • 2)

    נלוש את הבלילה לבצק, נוסיף את המלח ונלוש שוב ממש מעט.

  • 3)

    נכסה בנילון נצמד או מגבת ונתפיח למשך שעה.

  • 4)

    בינתיים נחמם את התנור ל-180 מעלות.

  • 5)

    ניצור כדורים מהבצק, נרדד עם הידיים לנחש וניצור לחמניות.

  • 6)

    נקח תבנית אפיה עם נייר אפיה ונסגר את הלחמניות במרווחים, נשבור ביצה בקערה ונמרח על כל לחמניה ונכניס לאפיה של 30-40 דקות עד להשחמה אחידה ויפה לכל הלחמניות.

  • 7)

    ביינתים נכין את הרוטב- נמיס את החמאה במירקוגל ונערבב אותה בקערה עמוקה יחד עם 1/4 כפית מלח, 2 כפיות שום כתוש, כף טימין יבש ו5 עלי בזיליקום קצוצים.

  • 8)

    כשהלחמניות מוכנות נטבול כל אחת בקערה ממש מכל הצדדים, נוציא ונפזר פרמזן בנדיבות ונגיש.

Leave a comment

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

למתכון הקודם למתכון הבא