בראוניז שוקולדי מושחת זו העוגה האהובה על בעלי, ולכן היה ברור לי שאני חייבת למצוא גרסה לפרווה, כזו שהוא יוכל ליהנות ממנה בסיום כל ארוחה. המטרה הייתה למצוא מתכון שהוא גם פרווה, אבל לא פחות עשיר ומפנק כמו הבראוניז החלביים המוכרים. לקח לי כמה ניסיונות, אבל בסוף הגעתי לנוסחה המושלמת – בראוניז פרווה שוקולדיים בטירוף, רכים מבפנים וקצת קראנצ'יים בקצוות, בדיוק כמו שבראוניז טוב צריך להיות.
מה שנותר לי עכשיו הוא להזהיר אתכם – המנה הזו ממכרת! אז תתכוננו לכך שהבראוניז הזה הולך להיות להיט בבית שלכם.
הכנת הבראוניז פרווה היא באמת קלה ומהירה – כל מה שצריך זה 10 דקות של עבודה והבראוניז נכנסים לתנור. כדי שהבראוניז יצאו מושלמים, חשוב לא לאפות אותם יותר מדי. אם תשאירו אותם קצת פחות זמן בתנור, תקבלו בראוניז רכים ושוקולדיים מבפנים, בדיוק במרקם המושלם.
בנוסף, מומלץ להשתמש בשוקולד מריר איכותי – זה ישפיע מאוד על הטעם העשיר של הבראוניז. אם אתם רוצים להוסיף שכבה נוספת של פינוק, אפשר לזלף מעל הבראוניז מעט שוקולד מומס או אפילו לפזר מעליהם אבקת סוכר.
איך לשמור את הבראוניז?
אם נשארו לכם שאריות (מה שסביר להניח שלא יקרה 😅), אפשר לשמור את הבראוניז במקרר בקופסה אטומה עד ארבעה ימים. לפני ההגשה, אפשר לחמם אותם כמה שניות במיקרוגל כדי להחזיר להם את המרקם הרך והנמס.
למי שרוצה לשמור אותם ליותר זמן, הבראוניז מתאימים גם להקפאה! עוטפים כל חתיכה בנייר אפייה ושומרים במקפיא. כשרוצים ליהנות מהם שוב, פשוט מחממים במיקרוגל או משאירים בטמפרטורת החדר לכמה שעות.
אז קדימה, בואו נכין יחד את הבראוניז פרווה הכי שוקולדיים שיש – מתכון פשוט, קל וטעים בטירוף שכל המשפחה תאהב! 😋
דבר ראשון, נדליק את התנור על 180 מעלות, בתוכנית טורבו.
2)
בקערה נשים את השוקולד המריר שלנו (מומלץ לשבור אותו לכמה חתיכות) ונכניס למיקרו לדקה וחצי, נוציא את הקערה ונערבב היטב, אם השוקולד לא נמס נחזיר לעוד חצי דקה – דקה למיקרו, חשוב לא להגזים כדי שהשוקולד לא יישרף.
3)
כשהשוקולד נמס, נוסיף לקערה את השמן ונערבב היטב, עד לקבלת רוטב אחיד.
4)
נוסיף גם את הסוכר והמלח ונערבב שנית.
5)
כעת, נוסיף לקערה את הביצים, אחת אחרי השנייה, שימו לב לערבב את הביצים היטב ובמהירות כדי שהן לא יתבשלו מהחום של השוקולד.
6)
לבסוף, נוסיף את הקמח ונערבב רק עד שהקמח נטמע ואין גושים בבלילה שלנו, אנחנו לא רוצים לערבב יותר מדיי כי זה יהפוך את העוגה שלנו ליציקה.
7)
אם אתם רוצים להוסיף אגוזים, חתיכות שוקולד צ'יפס, שברי עוגיות וכו' זה הזמן להוסיף אותן לבלילה, שימו לב לא לערבב יותר מדיי, אלא רק עד שהן יטעמו בבלילה.
8)
כעת, נשפוך את הבלילה שלנו לתוך תבנית ונכניס לתנור למשך 20 דקות, רק עד שהעוגה מתחילה להיסדק בצדדים אך רכה במרכזה (אם תנעצו קיסם במרכז העוגה הקיסם יצא עם פירורי שוקולד לחים עליו – זה מצוין!)
איך לשדרג את הבראוניז פרווה?
אם אתם רוצים לשדרג את הבראוניז שלכם ולהוסיף להם עוד טעמים, יש כמה רעיונות לשדרוגים שיכולים להוסיף עניין למתכון. למשל, אפשר להוסיף אגוזים קצוצים כמו אגוזי מלך או פקאן לתערובת לפני האפייה, מה שייתן לבלילה מרקם קראנצ'י וטעים.
אפשר גם להוסיף שוקולד צ'יפס מריר או פרווה לתוך התערובת, כדי לקבל חתיכות שוקולד מפתיעות ונמסות בכל ביס. אם אתם אוהבים טעמים קצת יותר מיוחדים, נסו להוסיף מעט מלח גס מעל הבראוניז אחרי האפייה – זה ייתן להם ניגודיות של מתוק ומלוח שמשתלב נהדר.